21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔύο εκδότες γράφουν για το OffLine Post

Δύο εκδότες γράφουν για το OffLine Post


Του Νίκου Μελιτσιώτη,

Δύο άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος και η Αθηνά Σοκόλη, που με την ιδιότητά τους ως εκδότες συνεισφέρουν επί χρόνια στο χώρο του βιβλίου, δίνοντας πάντοτε βάση στην ποιότητα ως απόρροια της συνεργασίας τους με καταξιωμένους συγγραφείς, ακαδημαϊκούς και κριτικούς λογοτεχνίας, εξέφρασαν με συνοπτικά και ιδιαιτέρως μεστά λόγια τις ευχές τους για τα τρίτα γενέθλια του OffLine Post.

Ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος. Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Ο κ. Πέτρος Παπασαραντόπουλος, με μακρά παρουσία στον επαγγελματικό τομέα της έκφρασης, τόσο μέσω του ραδιοφώνου όσο και της δημοσιογραφίας και των εκδόσεων, επικεφαλής στις εκδόσεις Επίκεντρο, με τις οποίες το OffLine Post συνεργάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αποτύπωσε τις παρακάτω σκέψεις.

«Το OffLine Post, που εορτάζει τρία χρόνια διαδικτυακής παρουσίας, αυτοπροσδιορίζεται ως “ένας νεανικός, ανεξάρτητος φορέας γνώμης και σχολιασμού”.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι συνεργάτες του είναι σταθερά προσανατολισμένοι στις δημοκρατικές αρχές και τις ευρωπαϊκές αξίες, δημιουργώντας μια διακριτή ταυτότητα στον κόσμο των ιδεών.

Δυναμικό, νεανικό, με άποψη, κατάφερε σε αυτά τα τρία χρόνια να συγκροτήσει ένα εντυπωσιακό corpus κειμένων, που αντέχουν στο χρόνο.

Η φιλελεύθερη δημοκρατία έχει ανάγκη από τέτοιου είδους φωνές.

Τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους των εκδόσεων Επίκεντρο, ευχόμαστε μακροημέρευση».

Η Αθηνά Σοκόλη. Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Η κα Αθηνά Σοκόλη, υπεύθυνη του ομώνυμου εκδοτικού οίκου και πρωτοπόρα στις συνεργασίες της με τον επιστημονικό και τον αμιγώς καλλιτεχνικό χώρο, ανεξαρτήτως συνόρων, παρέθεσε τις παρακάτω απόψεις της, επ’ αφορμή της πρόσφατης σύμπραξης των εκδόσεων Σοκόλη με το OffLine Post.

«Διατρέχοντας κανείς τον ιστότοπο του OffLine Post, έρχεται ενώπιον μιας πολύ φιλότιμης από μέρους των συντακτών του προσπάθειας κάλυψης της καθημερινότητας μέσω της αρθρογραφίας, μέσα από το φάσμα της πολιτικής, της οικονομίας, της κοινωνίας, της υγείας, νομικών θεμάτων, όπως και θεμάτων πολιτισμού.

Μια πολυπληθής ομάδα νεαρών συντακτών, χαρακτηριζόμενη εν πολλοίς από μια εξειδικευμένη, και φρέσκια, ματιά στα πράγματα, ξαφνιάζει ευχάριστα τον ηλεκτρονικό αναγνώστη και το φέρνει σε επαφή με ζέοντα θέματα της επικαιρότητας και, πρόσφατα, λίγο πριν ολοκληρώσει τα τρία έτη δημόσιας παρουσίας του, με το χώρο του βιβλίου.

Δε θα μπορούσε κανείς παρά να χαιρετίσει την εντιμότατη αυτή προσπάθεια, ευχόμενος να συνεχίσει να κερδίζει αναγνωστικό έδαφος, σπαρμένο με τις ίδιες αρχές της ορθολογικής και μη κατευθυνόμενης, εκτός γραμμής, σκέψης».

Κλείνοντας, λοιπόν, τα τρία χρόνια συνεχούς λειτουργίας μας και εισερχόμενοι στον τέταρτο, που ευελπιστούμε να αποτελέσει εφαλτήριο νέων εγχειρημάτων και προσεγγίσεων, ευχαριστούμε εκ βαθέων καρδίας τον κ. Πέτρο Παπασαραντόπουλο και την κα Αθηνά Σοκόλη για τα εξόχως ενθαρρυντικά σχόλιά τους και, φυσικά, για την άρτια συνεργασία μας.

Τέλος, ευχαριστούμε τους χιλιάδες αναγνώστες, οι οποίοι μας δείχνουν με την πρώτη ευκαιρία την υποστήριξή τους, για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας και βεβαίως, τη συντακτική μας ομάδα, που με την αγάπη της δίνει πνοή στο όραμά μας.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Μελιτσιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Νίκος Μελιτσιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε το 1997 στην Καλαμάτα και είναι επί πτυχίω φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συμμετείχε σε αρχαιολογικά και ιστορικά συνέδρια και ημερίδες ως εισηγητής και εθελοντής. Είναι ένθερμος μελετητής της Βυζαντινής Ιστορίας. Ασχολείται με τον παραδοσιακό χορό και τη συλλογή και μελέτη νομισμάτων.