14 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣτην δεύτερη θέση των προμηθευτών smartphone η Xiaomi

Στην δεύτερη θέση των προμηθευτών smartphone η Xiaomi


Του Άρη Κατσίδη,

H Xiaomi πέρασε την Apple και βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση στον πίνακα των παγκόσμιων κατασκευαστών smartphone, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία σύμφωνα με την Canalys. Η Κινεζική εταιρία είχε αύξηση στα μεταφορικά παγκοσμίως άνω του 80% σε σχέση με πέρσι, κάτι που της έδωσε συνολικά το 17% από το μερίδιο της αγοράς, μόνο πίσω από την Samsung που είχε 19%, ενώ άφησε πιο πίσω την Apple στην τρίτη θέση με 14% και τις Κινεζικές Oppo και Vivo με 10% αντίστοιχα στην πέμπτη θέση.

Για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Xiaomi, αφού προσπέρασε την Apple, με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Lei Jun να επισημαίνει στο γράμμα προς τους εργαζομένους ότι: «Το να γίνουμε ο νούμερο 2 προμηθευτής στον κόσμο είναι ένα «σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Xiaomi. Παρά τα πανηγύρια τώρα, θέλω να διασφαλίσω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τη δεύτερη θέση μας με σταθερότητα στο μέλλον», ενώ την Παρασκευή (16/7) η μετοχή της ανέβηκε κατά 5% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Πηγή εικόνας: xiaomiplanets.com

Σύμφωνα με τον research manager της Canalys, Ben Stanton, η Xiaomi δεν έχει μια απλή ανάπτυξη και μια μεγάλη αύξηση, αλλά αναπτύσσεται ραγδαία σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αφού στο δεύτερο τετράμηνο φέτος είχε αύξηση περισσότερη από 300% στη Νότια Αμερική, 150% στην Αφρική και 50% στη Δυτική Ευρώπη. Το brand της Κινεζικής εταιρείας μεγαλώνει, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να αφορά πελάτες, οι οποίοι θέλουν να μην πληρώσουν τόσα πολλά για ένα κινητό, αφού ένα κινητό της κοστίζει περίπου 40% – 75% λιγότερο από αντίστοιχο της Samsung και της Apple.

Ο Stanton συνέχισε λέγοντας ότι: «Όλοι οι προμηθευτές αγωνίζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν εξαρτήματα εν μέσω παγκόσμιων ελλείψεων, αλλά η Xiaomi έχει ήδη στο στόχο της το επόμενο βήμα, δηλαδή να αντικαταστήσει την Samsung και να γίνει η πρώτη προμηθευτής στον κόσμο στα smartphones».


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.