24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική#Cocooning_TimeΖωγραφική με… «Διαμάντια»

Ζωγραφική με… «Διαμάντια»


Της Κυριακής Μαλλιαρίδου,

Είναι ευρέως παραδεκτό πως όλοι μας το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η καθημερινότητά μας απέχει από το εργασιακό μας περιβάλλον, τους φίλους και την οικογένειά μας. Το «Μένουμε Σπίτι» έχει γίνει το σήμα κατατεθέν μας. Οι ώρες που είμαστε έγκλειστοι φαντάζουν ατελείωτες και η κάθε μέρα που περνά μας απομακρύνει ολοένα και περισσότερο από την κανονικότητα, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πως ένας κόμπος σφίγγει τον λαιμό μας. Ποια είναι η λύση σε όλο αυτό; Αποδοχή, αισιοδοξία και φυσικά δημιουργικότητα.

Η τέχνη είναι ο/η «φίλος-η» που μπορούμε να φέρουμε κοντά μας και με τη βοήθειά του/της να διώξουμε κάθε αίσθημα θλίψης, απομόνωσης και φόβου που μας κατακλύζει. Με τη ζωγραφική ερχόμαστε σ’ επαφή από τα πρώτα στάδια της ζωής μας, όμως έχει πολλές άγνωστες πτυχές που μας καλεί, όσο μεγαλώνουμε, να τις ανακαλύψουμε. Μια από αυτές είναι το Diamond Painting ή αλλιώς Ζωγραφική με Διαμάντια.

Πρόκειται για ένα είδος που έχει τις ρίζες του στην Κίνα και συγκεκριμένα στην εταιρεία Guangdong Dazu Yueming Haser Technology Co, Ltd. Φυσικά, δε γίνεται λόγος για αληθινά διαμάντια, αφού το κόστος θα ήταν γιγαντιαίο, αλλά για χάντρες, υλικό προσιτό απ’ όλους τους ανθρώπους. Όταν πρωτοξεκίνησε, η τοποθέτησή τους γινόταν σε βελούδο, όμως, φτάνοντας στο σήμερα, κυρίαρχο υλικό είναι ο πλαστικός καμβάς. Το Diamond Painting άρχισε να γίνεται γνωστό από το 2017.

Τι ικανότητες πρέπει να διαθέτει κάποιος για ν’ ασχοληθεί μ’ αυτό; Μόνο δύο: όρεξη και θέληση. Δεν απαιτεί καμία ενασχόληση από πριν και κανένα έμφυτο ταλέντο. Φορέστε το χαμόγελό σας και ξεκινήστε από τα αξεσουάρ ζωγραφικής διαμαντιών, τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα στο διαδίκτυο και υπάρχει αφθονία μεγεθών, σχεδίων και χρωμάτων. Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι το ειδικό στυλό πάνω στο οποίο θα μαγνητίζονται οι χάντρες ώστε να τις τοποθετήσετε στο έργο σας, ένα κουτί με θήκες για ν’ αποθηκεύσετε τα διαμάντια σας ανά χρώμα, σχήμα και μέγεθος, ένα ρολό κύλινδρο για να ισιώσετε τις χάντρες σε περίπτωση που χρειαστεί και μια λαβίδα, εάν κάνετε λάθος, για να τ’ αφαιρέσετε.

Προαιρετικά, μπορείτε να έχετε κι έναν μεγεθυντικό φακό μήπως δυσκολευτείτε στην ανάγνωση των συμβόλων. Για το σχέδιο που θα επιλέξετε θα παραλάβετε έναν χάρτη που θα σας καθοδηγεί με σύμβολα για το πως θα κολλήσετε τα διαμάντια. Το γράφημά σας θα καλύπτεται από μια κολλώδη μεμβράνη, η οποία θα είναι βοηθητική και θα διατηρεί το προϊόν σας καθαρό. Τελειώνοντας, αν είστε λάτρεις του φωτισμού, τοποθετήστε πίσω από το δημιούργημά σας φωτισμό Led για να δώσετε λάμψη και να το κάνετε ν’ ακτινοβολεί.

Μόλις ολοκληρώσετε το επίτευγμά σας, αμέσως θα κατανοήσετε ότι η ενασχόληση με την τέχνη σας έχει φέρει ήδη πιο κοντά με μέλη της οικογένειάς σας ή με φίλους, εάν εργαστήκατε ομαδικά. Επίσης, θα νιώσετε εσωτερική χαλάρωση, αλλά συγχρόνως θα έχετε κερδίσει και μια πρόκληση που ίσως βάλατε με τον εαυτό σας. Αναμφισβήτητα θα ακονίσετε το μυαλό σας και θα βελτιώσετε την παρατηρητικότητά σας. Μην ξεχνάτε όμως πως όλη αυτή η διαδικασία θα έχει αντίκτυπο στην υγεία σας, καθώς η θετική ψυχολογία είναι συνυφασμένη με το ευ ζην. Αντιμετωπίστε, λοιπόν, τον εαυτό σας ως το πιο πολύτιμο διαμάντι της ζωγραφικής σας και κάντε το να «λάμπει».


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
  • Floating Styles (επίσημη ιστοσελίδα), διαθέσιμη εδώ
  • Κάντε μια ζωγραφική με διαμάντια, Wikicell, διαθέσιμο εδώ


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή Μαλλιαρίδου
Κυριακή Μαλλιαρίδου
Γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Κομοτηνή). Επιμορφώθηκε στην «Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση», «Στην Σχολική Ψυχολογία» και στην «Ελληνική ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσα» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι κάτοχος διπλώματος άριστης γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και Η/Υ. Η θέλησή της να προσφέρει «τροφή» για σκέψη και προβληματισμό την οδήγησε στην σύνταξη άρθρων. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το βόλεϊ, με προγράμματα Φιλαναγνωσίας και είναι λάτρης των ταξιδιών.