19.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχική#Cocooning_TimeΈνα διαφορετικό παιχνίδι προσομοίωσης: Let’s get to gather!

Ένα διαφορετικό παιχνίδι προσομοίωσης: Let’s get to gather!


Της Θεοφιλίας Κουλοπούλου, 

Ποιος δεν αναμένει με αγωνία να ξεχυθούμε και πάλι στους δρόμους; Να πάμε μια βόλτα, να κάτσουμε για καφέ παρέα με τα φιλαράκια μας, να περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης και πάλι; Χωρίς μάσκες και περιορισμούς. Να ξαναγυρίσουμε στα θρανία, στα πανεπιστήμια, στα γραφεία μας; Να κάνουμε μάθημα με τους συμμαθητές μας και meeting με τους συναδέλφους δίπλα δίπλα, να παρακολουθήσουμε διαλέξεις, συνέδρια και ομιλίες ανάμεσα σε γνωστούς αλλά και αγνώστους; Να πάμε σινεμά, να παίξουμε επιτραπέζια μαζεμένοι το βράδυ γύρω από το τζάκι με την παλιοπαρέα και με τη φαμίλια, να πούμε τα δικά μας face to face;

Το gather.town ήρθε για να μας φέρει αυτά που μας έλειψαν πιο πολύ μέσα από μια εικονική πραγματικότητα, τουλάχιστον έως ότου να τελειώσει η πανδημία και να αρθούν οι περιορισμοί. Ένας ουτοπικός κόσμος που δημιουργείς, όπως εσύ επιθυμείς, ώστε οι συναθροίσεις με τους άλλους να φαντάζουν ακόμη και ρεαλιστικές. Μπορείς να επιλέξεις κάποιον πρότυπο χώρο ή να σχεδιάσεις το δικό σου δωμάτιο ή ακόμη και τη δική σου πόλη. Τοποθετείς πόρτες, τοίχους, διακοσμητικά, λουλούδια, τηλεοράσεις, τραπέζια, καρέκλες, πίνακες, παιχνίδια και ό,τι άλλο χρειάζεσαι ώστε να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου… αλλά και εκτός σπιτιού. Ίσως ακόμη και να ταξιδέψεις σε άλλη χώρα, σε άλλον πλανήτη ή και σε κάποιο παράλληλο διάστημα. Καλείς τους φίλους σου και περνάτε ένα αξέχαστο βράδυ από μακριά, αλλά σαν να είστε μαζί.

Αρχικά, δημιουργείς το δικό σου άβαταρ για να κινείσαι στον χώρο. Οι αλληλεπιδράσεις μέσα στο παιχνίδι είναι όπως και στον πραγματικό κόσμο, δηλαδή, όταν είσαι κοντά σε κάποιον, τον ακούς και τον βλέπεις, ενώ όσο απομακρύνεσαι ο ήχος και η εικόνα σιγά σιγά χάνονται. Πέρα από αυτό, μπορείς να εισέλθεις σε κάποιον ιδιωτικό χώρο, τον οποίο έχεις διαμορφώσει εσύ, και με τους υπόλοιπους εκεί μέσα να πείτε τα πιο προσωπικά σας και να μοιραστείτε εμπιστευτικού περιεχομένου πληροφορίες δίχως τον φόβο να σας πλησιάσει κανείς και να σας ακούσει.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να κάνεις sharing την οθόνη σου με κάποιον για να του δείξεις κάτι ή να μοιραστείς κάποιο αρχείο μαζί του. Υπάρχουν πίνακες όπου μπορείς να γράφεις και να σημειώνεις, αλλά και πόστερς όπου μπορείς να παρουσιάσεις κάτι. Τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας δεν σταματούν εκεί, καθώς μπορείτε ακόμη και να παρακολουθήσετε κάποιο βίντεο ταυτόχρονα. Αν πάλι χάσεις κάποιον, μπορείς να τον εντοπίσεις με ένα κουμπί και το σύστημα θα σε καθοδηγήσει ώστε να τον βρεις. Μπορείς να στείλεις μήνυμα σε όλους στον χώρο, μόνο σε αυτούς που είσαι στο ίδιο δωμάτιο ή και μόνο σε έναν, άμα θελήσεις. Αν σταθείς στο επίκεντρο του δωματίου, που έχει προκαθορίσει ο διαχειριστής ποιο θα είναι, είναι εφικτό να βγάλεις λόγο απευθυνόμενος σε όλους τους καλεσμένους στον εικονικό σου κόσμο, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται στην προεπιλεγμένη απόσταση από εσένα για να σε ακούσουν και να σε δουν. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να σηκώσουν χέρι για να μιλήσουν με τη σειρά και να πουν τη γνώμη τους ώστε να μην διακόψουν την ώρα που μιλάει κάποιος άλλος για κάτι σημαντικό.

Συμπληρωματικά, σου δίνεται η επιλογή συγκεκριμένης ημερομηνίας, ώρας και διάρκειας για να προγραμματίσεις κάποιο συμβάν, event,  πάρτι, συνάντηση ώστε να ενημερωθούν για να το παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες, αν επιθυμούν, σε κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία. Μπορείτε να συγκεντρωθείτε μέχρι 25 άτομα και να αλληλοεπιδράσετε με το πρόγραμμα και μεταξύ σας δωρεάν. Αν επιθυμείτε να διοργανώσετε κάτι με περισσότερα άτομα, υπάρχει κάποια χρέωση, η οποία ωστόσο είναι ελάχιστη.

Θα βρείτε το site εδώ. Δοκιμάστε να φτιάξετε τον δικό σας εικονικό κόσμο, αξιοποιώντας τις πολλαπλές προεπιλεγμένες επιλογές που παρέχονται και προσθέστε ό,τι άλλο χρειάζεστε ή δημιουργείστε τον εξ ολοκλήρου με την κάθε συναρπαστική λεπτομέρεια από την αρχή. Εισάγετε εικονίδια, link που σε παραπέμπουν σε διάφορα site, στείλτε κωδικούς στους φίλους και στους συνεργάτες σας και απολαύστε την εμπειρία του gather town.

Ας ξεγελάσουμε λίγο τους εαυτούς μας από τον φόβο, τη μιζέρια και την απομόνωση και ας προσπαθήσουμε να περάσουμε καλά και να δούμε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά!

Όποιοι θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε τη δική μου εκδοχή της προσομοίωσης. Αρκεί να συνδεθείτε εδώ (password: coron@free).


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θεοφιλία Κουλοπούλου
Θεοφιλία Κουλοπούλου
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 2000, σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και εργάζεται ως barista. Αγαπά τα ταξίδια, τις βαθιές συζητήσεις, το εσκεμμένο και ταυτόχρονα εποικοδομητικό χάος στις λέξεις και προσπαθεί να αποτρέψει τη στασιμότητα γύρω της. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα προγράμματα και δράσεις και κάθε φορά τσαλακώνεται και δοκιμάζει το άγνωστο. Πολλές φορές ονειροπολεί και βρίσκεται στον κόσμο της, αλλά κάθε φορά κυνηγά τους στόχους της.