14.6 C
Athens
Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021
Αρχική Πολιτική Γνώμη Το πρόβλημα είναι αυτοί που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό

Το πρόβλημα είναι αυτοί που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό


Του Αθανάσιου Μαντζώλα,

Αναλογιζόμαστε το πρόβλημα κάθε φορά που κάτι συμβαίνει και μας θυμίζει την ύπαρξή του. Το μεταναστευτικό είναι ένα καζάνι που βράζει. Αντί να πιάσουμε και να κατεβάσουμε το καζάνι από την φωτιά, τόσα χρόνια εμείς απλά προσθέτουμε νερό. Με μαθηματική ακρίβεια θα ξεχειλίσει και θα χυθεί. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι στιγμής -μηδεμιάς εξαιρουμένης- απέτυχαν παταγωδώς στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Από την Ειδομένη μέχρι την Μόρια, αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα.

Βέβαια, ορισμένοι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να το αντιμετωπίσουν, αλλά συνέβαλαν στην έξαρσή του. Πώς είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τις ανεκδιήγητες ατάκες του Α. Τσίπρα για την ανυπαρξία των θαλασσίων συνόρων, της Τασίας για το «λιάσιμο» των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και των ομόσταυλών τους, που δημιούργησαν άλλωστε και το κολαστήριο της Μόριας. Οι σημερινοί απλά είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, οι χθεσινοί την δημιούργησαν προσελκύοντας με την πολιτική τους -κλασσικές αριστερές αντιλήψεις περί επαναστατικού ντεφετισμού, αποδόμησης του «έθνους» και άλλα τέτοια βλακώδη- όσους πρόθυμους για μετανάστευση είχε ο τρίτος κόσμος.

Είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες, κάθε φορά που θίγουμε αυτό το ζήτημα. Η συλλογιστική «οι μετανάστες είναι παράνομοι, οι πρόσφυγες ταυτίζονται με τους μετανάστες, άρα οι πρόσφυγες είναι παράνομοι» είναι γενίκευση αυθαίρετη, και αν μη τι άλλο επικίνδυνη. Μάλλον δημιουργεί προβλήματα, παρά τα λύνει. Οι πρόσφυγες χρειάζονται προστασία, είναι υποχρέωσή μας -νομική αλλά και ηθική- να τους παράσχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και φυσικά είναι ολιγάριθμοι (που σημαίνει ότι έχουμε αυτή την δυνατότητα ως Ευρώπη). Οι εικόνες των ρακένδυτων παιδιών πίσω από τους φράχτες είναι ντροπιαστικές και απάνθρωπες. Αναφέρομαι στον ανθρωπισμό ως αξία και όχι ως πολιτικό σλόγκαν.

Οι παρανόμως εισερχόμενοι στην Ελλάδα μετανάστες, άνδρες και νεαροί ως επί το πλείστον, που παρουσιάζουν μια ιδιαίτερα ανησυχητική -έως και επιθετική θα έλεγα- συμπεριφορά, πρέπει να τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης. Αποτελούν βάρος για την χώρα μας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα κοινωνικής ενσωμάτωσης τους, λόγω κυρίως της νοοτροπίας και των θρησκευτικών αντιλήψεών τους, αλλά ούτε και οικονομικής-επαγγελματικής αποκατάστασής τους, λόγω της καχεξίας της ελληνικής οικονομίας. Δεδομένου του δημογραφικού, η αθρόα μετανάστευση αλλοιώνει την εθνολογική σύσταση του ελληνικού πληθυσμού και βέβαια, αποτελεί κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία επί τούτου, τα γεγονότα στον Έβρο είναι πρόσφατα.

Από μακρού χρόνου η αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων έχει δημιουργήσει μια ανυπόφορη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία. Η άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι επιτακτική. Η μείωση της σχετικής γραφειοκρατίας και των διαδικασιών, η απομάκρυνση των επαγγελματιών ψυχοπονιάρηδων, των όσων ψωμίζονται την ανθρώπινη δυστυχία, η δημιουργία δομών φιλοξενίας (για ανθρώπους, όχι για ζώα) για τους πρόσφυγες, οι άμεσες και μαζικές απελάσεις των λαθρομεταναστών, η καταστολή των αντιδράσεων, εξεγέρσεων, βανδαλισμών και η απέλαση των δραστών (είναι πολλοί και τα φαινόμενα καθημερινά) έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από χρόνια. Σημειωτέον, οι μεν ψυχοπονιάρικες τσιρίδες του -προοδευτιστάν- περί ανοιχτών συνόρων και ενσωμάτωσης είναι αντεθνικές, οι δε ακροδεξιές φωνές περί ξερονησιών και στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι παράνομες και απάνθρωπες. Εξίσου, βλακώδεις και οι δύο.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η επίλυση της θαλάσσιας διαμάχης Ινδονησίας-Σιγκαπούρης: Ένα ανερχόμενο ‘‘success story’’ του Ειρηνικού;

Της Ειρήνης Μπούλια, Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως οι μεγάλες διακρατικές διαμάχες προκύπτουν κατά κανόνα μεταξύ όμορων χωρών. Τα κράτη έχουν πολλά να χωρίσουν με τους...

Το ψυχολογικό προφίλ ενός τρομοκράτη

Της Διαμάντως Γεωργακοπούλου, «Ποια θα είναι η τελευταία μου σκέψη;», είπε ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που έλαβε χώρα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου...

After Covid Era

By Timoleon Palaiologos, It has been more than a year since the beginning of the ongoing pandemic that has completely altered the reality of our...

Η πρώτη φάση της Β΄ Πολιορκίας του Μεσολογγίου: Η αρχή του τέλους

Της Ιωάννας Μήτση, Η δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου, η αφετηρία της οποίας τοποθετείται το έτος 1825, χαράσσεται στη μνήμη των ανθρώπων ως ένα υψίστης...
Αθανάσιος Μαντζώλας
Γεννήθηκε το 1999 στην Βέροια Ημαθίας. Αποφοίτησε το 2017 από το Γενικό Λύκειο Μελίκης και έκτοτε φοιτά στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.