19.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Netflix and chill


Της Αγγελικής Κουτουφά,

Πόσες φορές σου έχει τύχει να κανονίσεις να βγεις για έναν καφέ ή ακόμα και για ένα ποτό, και το μόνο που θες είναι να μείνεις στο σπίτι; Να μείνεις στο σπίτι, όμως, και να κάνεις τι; Φυσικά να ξαπλώσεις στον καναπέ σου, να πάρεις κάτι να φας και να αρχίσεις να βλέπεις ξανά και ξανά τα επεισόδια από την αγαπημένη σου σειρά.

Για τους μη έχοντες γνώση περί Netflix, πρόκειται, ίσως, για τη δημοφιλέστερη συνδρομητική υπηρεσία σειρών και ταινιών. Γι’ αυτό, λοιπόν, εάν είσαι λάτρης των σειρών, δες μερικές από τις πιο πετυχημένες σειρές που σίγουρα αξίζει να ξεκινήσεις.

La Casa De Papel

Ίσως η πιο δημοφιλή Ισπανική σειρά αυτή την περίοδο. Ένα μυστήριο άτομο, ονόματι El Professor, αποφασίζει να προσεγγίσει οκτώ κακοποιούς, ο καθένας φυσικά ξεχωριστός με τον δικό του τρόπο στις κλοπές και στην παρανομία. Στόχος τους όχι μόνο να καταλάβουν το Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, άλλα και να τυπώσουν καινούργια χαρτονομίσματα ύψους 2. 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, και στη συνέχεια να διαφύγουν. 

Πηγή εικόνας: Pinterest

13 Reasons Why

Μια σειρά που περνάει ισχυρά μηνύματα μέσω της ιστορίας μιας κοπέλας που αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της και να αυτοκτονήσει. Η πρωταγωνίστρια έχει εκφωνήσει 13 κασέτες με τους λόγους που την έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση. Η καθεμιά κρύβει μια ιστορία και έναν άλλο υπαίτιο κάθε φορά.

Πηγή εικόνας: picuki.com

Orange Is The New Black

Μια κοινωνική σειρά βασισμένη στη ζωή μιας γυναίκας που μπαίνει στην φυλακή. Η Πάιπερ είχε ερωτική σχέση με τη λαθρέμπορο ναρκωτικών Άλεξ Βος, την οποία βοηθούσε με τη διακίνηση. Χρόνια αργότερα, η Άλεξ καταδικάζεται για τις πράξεις της και καταδίδει την Παίπερ, με σκοπό να μειώσει την ποινή της. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της στη φυλακή, τις φιλίες που θα κάνει, άλλα και τις συγκρούσεις με τις συγκρατούμενές της. 

Πηγή εικόνας: thewrap.com

Narcos

Αστυνομική σειρά, με την πρώτη σεζόν να γυρίζεται στην Κολομβία. Παρουσιάζει μια άλλη πλευρά των εμπόρων ναρκωτικών και αναλύει τη ζωή του περίφημου Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος έγινε δισεκατομμυριούχος από την παραγωγή και τη διακίνηση κοκαΐνης

Πηγή εικόνας: Netflix

Sherlock

Μια αστυνομική σειρά που διαδραματίζεται στο Λονδίνο. Ο Σέρλοκ Χολμς μαζί με τον συγκάτοικό του Γουάτσον, προσπαθούν να λύσουν κάποια από τα μυστήρια της πόλης. Η σειρά μεταφέρει τις ιστορίες του Σέρλοκ Χόλμς στον 21ο αιώνα.

Πηγή εικόνας: pinterest.co.uk

Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.