16.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαρατηρητήριο Αμερικανικής ΠολιτικήςCarlson κατά Fauci για την εξάπλωση του κορωνοϊού στις Η.Π.Α.

Carlson κατά Fauci για την εξάπλωση του κορωνοϊού στις Η.Π.Α.


Της Χάρις Γιαννοπούλου,

Οι θεωρίες συνωμοσίας αποτελούν πλέον ένα βασικό μέρος της εκπομπής “Tucker Carlson Tonight”. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου της Δευτέρας, ο Tucker Carlson, μίλησε εκτενώς για μια περιθωριακή θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία ο Δρ. Anthony Fauci χρηματοδότησε ένα κινεζικό εργαστήριο που δημιούργησε τον κορωνοϊό και στη συνέχεια τον διέσπειρε στο κοινό. Επικαλούμενος αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, απαίτησε από τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους επιβολής του νόμου να ερευνήσουν τον Fauci.

Πηγή: The Wrap

Ο Tucker υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη ότι ο Fauci -διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Biden- είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στη «δημιουργία» της πανδημίας. Οι θεωρίες ότι η κυβέρνηση των Η.Π.Α. συνέβαλλε στη δημιουργία του κορωνοϊού στην πραγματικότητα δεν υφίστανται πια. Πιο πρόσφατα, ο Fauci μπήκε στο επίκεντρο καθότι επανειλημμένα έστρεψε την προσοχή στην ιδέα ότι ο ιός εμφανίστηκε μετά τη διαφυγή από ένα εργαστήριο ιολογίας στην Κίνα. Η θεωρία για τη «διαρροή εργαστηρίου» έχει γίνει το επίκεντρο εν μέρει λόγω μιας έκθεσης από την Wall Street Journal που αναδεικνύει τους ισχυρισμούς ότι ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν είχαν νοσηλευτεί πολύ πριν γίνει γνωστό ότι εμφανίστηκε ο ιός. Ο Fauci επίσης αποκρούει ισχυρισμούς ότι αυτός και η κυβέρνηση των ΗΠΑ βοήθησαν στη χρηματοδότηση της έρευνας σε αυτό το εργαστήριο με επίκεντρο το «κέρδος της λειτουργίας» αλλάζοντας ιούς για να τους κάνουν κάτι διαφορετικό. Η ομάδα ελέγχου γεγονότων της Washington Post αξιολόγησε αυτούς τους ισχυρισμούς στο πλαίσιο επανειλημμένων επιθέσεων κατά του Fauci από τον γερουσιαστή Rand Paul. Όπως με πολλά άλλα που επικεντρώνονται στον ιό, η ετυμηγορία κρύβει πολλά ακόμα.

«Είναι εξαιρετικά απίθανο να υπήρξε σκόπιμη ανάπτυξη ή σκόπιμη δράση σε ένα εργαστήριο, είτε στην Κίνα είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να αναπτυχθεί (ο κορωνοϊός)», δήλωσε ο Δρ Leonard Cole, διευθυντής της Ιατρικής Σχολής Rutgers New Jersey.

Ο ίδιος ο Fauci δεν υποστηρίζει πια τη θεωρία ότι ο COVID-19 δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε από ένα εργαστήριο. «Μια ομάδα εξειδικευμένων ιολόγων εξέτασε τις ακολουθίες εκεί και τις ακολουθίες σε νυχτερίδες καθώς εξελίσσονται. Και οι μεταλλάξεις που χρειάστηκε για να φτάσουν στο σημείο που είναι τώρα είναι απόλυτα συνεπείς με το άλμα ενός είδους από ένα ζώο σε έναν άνθρωπο», δήλωσε ο Fauci κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα. Το μεγαλύτερο μέρος των ιατρικών και επιστημονικών στοιχείων προφανώς δεν πείθει τον Tucker.

«Αυτό δεν θα συνέβαινε αν ο Fauci δεν το επέτρεπε να συμβεί, αυτό είναι σαφές», είπε ο Tucker, πριν ρωτήσει, «γιατί δεν υπάρχει ποινική έρευνα για τον ρόλο του Fauci στην πανδημία;» Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο κορωνοϊός ήταν ανθρωπογενής, παρότι ο Tucker εξακολουθεί να προτείνει κάτι διαφορετικό. Απλώς εκμεταλλεύεται τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν ήδη διασπείρει άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας που λέει ότι ο Fauci δημιούργησε τον ιό. Οι ιθύνοντες του Fox News έχουν συχνά ξεπεράσει τις θεωρίες συνωμοσίας για τον ιό από την αρχή και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ο ειδικός Steve Hilton χρησιμοποίησε λέξεις που κάθε λογικός άνθρωπος θα καταλάβαινε ότι ο Δρ Fauci είχε κάποια σχέση με αυτό. Συνέχισε λέγοντας επίσης  ότι  ο Δρ.  Fauci είναι ο κύριος υποστηρικτής ενός τύπου έρευνας ιών που σκοπό έχει να χειριστεί γενετικές πληροφορίες στο εργαστήριο προκειμένου να κάνει τους ιούς όσο το δυνατόν πιο μεταδοτικούς, ώστε να μπορούν να μάθουν πώς να τους καταπολεμούν. Παρότι είναι για καλό σκοπό συμβαίνουν ατυχήματα. Έτσι, ενώ σταμάτησε να ισχυρίζεται ότι οι προθέσεις του Fauci ήταν ειδεχθείς, με αυτές τις δηλώσεις αναμφισβήτητα υπονοεί την εμπλοκή του Fauci.

Πηγή: Children’s Health Defense

Η Fox News έχοντας καλεσμένο τον Peter Navarro στις 30 Μαρτίου κατονόμασε τον Fauci «τον πατέρα του κορωνοϊού», ισχυριζόμενος επίσης ότι ο Fauci δημιούργησε την πανδημία.

Αυτό που ισχύει για αυτές τις ιστορίες είναι ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας χρηματοδότησε ένα άσχετο έργο στο εργαστήριο της Γουχάν, και ο Fauci το ενέκρινε καθώς ήταν τότε υπεύθυνος. Αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η έρευνα είχε σχέση με τον κορωνοϊό.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Χάρις Γιαννοπούλου
Χάρις Γιαννοπούλου
Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Το 2019 παρακολούθησε το Μονοετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών και το Σεμινάριο Υποτιτλισμού παίρνοντας ειδίκευση στη μετάφραση νομικών και οικονομικών κειμένων. Τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρθρογραφία έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στην ανάλυση της διεθνούς πολιτικής ενώ ασχολείται ενεργά και με την δημιουργική γραφή.