19.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΘέατροΕίδαμε την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Είδαμε την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!


Του Ανδρέα Πετρόπουλου, 

Μετά τα απανωτά sold out καταφέραμε, επιτέλους, να κλείσουμε εισιτήρια για την επική παράσταση των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου με τίτλο: «Μπαμπάδες με ρούμι» που παίζεται αυτήν την περίοδο στο Θέατρο Αλίκη.

Η αλήθεια είναι πως θέλαμε εδώ και καιρό να παρακολουθήσουμε την παράσταση –μιας κι είχαμε ακούσει τα καλύτερα γι’ αυτήν– αλλά ποτέ δε βρίσκαμε διαθέσιμα εισιτήρια για να πάμε.

Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα κυκλοφόρησε, και παρουσιάστηκε στο κοινό, για πρώτη φορά το 1996, κερδίζοντας την εκτίμηση του κόσμου. Αποτελεί μία πάντα επίκαιρη σάτιρα που περιγράφει, με χιουμοριστικό τρόπο, την ελληνική κοινωνία. Αυτή η κοινωνία εξακολουθεί, ακόμη και σήμερα, να φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα, ενώ, επιδεικνύει συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται από αλαζονεία, ανοησία και ρατσισμό.

Η ιστορία μάς μεταφέρει σε ένα επαρχιακό σπίτι, όπου ο πατέρας της οικογένειας αναμετράται με τη μοίρα του κι αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που κέρδισε στο Τζόκερ! Οι δύο γιοι, οι δύο νύφες, μια γειτόνισσα με υπερφυσικές ικανότητες και μια εφιαλτική νοσοκόμα προσπαθούν να βρουν τον κληρονόμο.

Με την παρουσία των ηρώων όπως: τη Ρόη που ενσαρκώνει η Βίκυ Σταυροπούλου, τη Βέσκα που παίζει εκπληκτικά η Τζόυς Ευείδη, τον Παναγιώτη που ενσαρκώνει ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, την Τζένη με την ξεκαρδιστική Μαρία Λεκάκη στον ρόλο, τον Χρήστο που υποδύεται ο ταλαντούχος Κώστας Κόκλας, αλλά και την κυρία Βάσω με την εξαιρετική Σοφία Βογιατζάκη, η πλοκή εξελίσσεται με σπαρταριστό ρεαλισμό, καθώς αυτά τα πρόσωπα φαίνεται να έχουν ξεφύγει από τις σελίδες της φανταστικής πλοκής.

Στιγμιότυπο από την παράσταση. Πηγή εικόνας: a-th.gr

Στο καρέ της σκηνοθεσίας βρίσκεται το ίδιο αξιόλογο συγγραφικό δίδυμο, που κατάφερε να αναδείξει με μαεστρία ένα τόσο δραστήριο κείμενο και να εκμεταλλευτεί, πλήρως, το εκπληκτικό υποκριτικό ταλέντο του cast. Οι δύο τους δημιούργησαν μια παράσταση που κινείται με αέρα ταχύτητας και γεμάτη ατάκες που ανάβουν φωτιές, χαρίζοντας αφθονία γέλιου στο κοινό.

Τι να πούμε για αυτόν το θίασο; Όλη η ελληνική enfant gate της κωμωδίας συγκεντρωμένη σε μια παράσταση! Η χημεία τους πάνω στη σκηνή είναι απλά συγκλονιστική, με το καταπληκτικό ατμοσφαιρικό κλίμα μεταξύ των ηθοποιών να είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Η Βίκυ Σταυροπούλου ήταν απλά εκπληκτική, ένας αληθινός πυρηνικός αντιδραστήρας στον ρόλο της Ρόης, ενώ ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ήταν απολαυστικός ως Παναγιώτης.

Ο Κώστας Κόκλας ήταν απλά εξαιρετικός στον ρόλο του Χρήστου, ενώ, η Μαρία Λεκάκη μας έκλεψε τις καρδιές ως Τζένη. Ωστόσο, αυτές που έλαμψαν με την καρδιά τους ήταν τόσο η Τζόυς Ευείδη, στον ρόλο της νοσοκόμας Βέσκας, όσο και η Σοφία Βογιατζάκη ως κυρία Βάσω, η γειτόνισσα. Οι ερμηνείες τους ήταν απλά συγκλονιστικές, μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, χωρίς καμία υπερβολή. Αξίζουν, λοιπόν, χίλια μπράβο σε όλον τον απίστευτο θίασο!

H παράσταση διαρκεί ακριβώς δύο ώρες και θα ήταν τέλεια ιδέα να τη δεις. Είναι μια παράσταση που προσφέρει άφθονο γέλιο και υπενθυμίζει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. Όλοι ζούμε στον μικρόκοσμό μας και μερικές φορές δύσκολα ξεφεύγουμε από αυτόν.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Μπαμπάδες με ρούμι, athinorama.gr, διαθέσιμο εδώ.

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.