16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά6+1 πράγματα για να περάσεις καλά τις γιορτές

6+1 πράγματα για να περάσεις καλά τις γιορτές


Της Κωνσταντίνας Βουδούρη,

Χριστούγεννα. Μία γιορτή γεμάτη λαμπάκια και λάμψη. Μία γιορτή λαμπερή.

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές, δηλαδή τόσο η παραμονή και η ίδια η μέρα των Χριστουγέννων όσο και η Πρωτοχρονιά, αποτελούν αδιαμφισβήτητα την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου. Όλα είναι στολισμένα και φωτεινά, λαμπάκια και αστέρια υπάρχουν παντού δίνοντας στην πόλη μία αίσθηση γιορτινή και χουχουλιάρικη, μιας και το κρύο τον Δεκέμβριο είναι ιδιαιτέρως τσουχτερό. Χριστουγεννιάτικη μουσική, κάλαντα, δώρα κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολισμένα σπίτια και εμπορικά κέντρα είναι κάποια από τα πράγματα που γίνονται αισθητά αυτόν τον μήνα. Τα Χριστούγεννα, όλοι γίνονται παιδιά, γοητεύονται από τα πανέμορφα στολίδια και φώτα, ενώ νοσταλγούν την παιδική τους ηλικία με την αθωότητά της.

Τι μπορείς, όμως να κάνεις την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών, για να περάσεις όμορφα και μοναδικά;

Πηγή Εικόνας: Unsplash. Φωτογράφος και Δικαιώματα Χρήσης: Alisa Anton / Unsplash
  1. Βόλτες στην πόλη

Η πόλη στολισμένη αποτελεί ιδανικό μέρος, για να πας μία βόλτα, να περπατήσεις χαζεύοντας όλους αυτούς τους γιορτινούς και φωτεινούς στολισμούς. Η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική και γιορτινή και ιδιαίτερα μία βόλτα τη νύχτα θα σε ενθουσιάσει. Γι’ αυτό το λόγο, ντύσου ζεστά, καθώς τον Δεκέμβριο συνηθίζεται να έχει αρκετό κρύο και ανακάλυψε τα στολισμένα στενάκια της πόλης σου είτε μόνος/μόνη σου είτε με το αγαπημένο σου πρόσωπο.

  1. Ψώνια στην αγορά

Τα δώρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των χριστουγεννιάτικων εορτών, καθώς η ανταλλαγή δώρων είναι έθιμο το οποίο συνεχίζεται να πραγματοποιείται. Πλήθος κόσμου συρρέει στα μαγαζιά, για να διαλέξει δώρα για τους κοντινούς του ανθρώπους, διότι δίνοντας ένα δώρο σε ένα κοντινό σου άτομο, είναι ένας τρόπος για να του δείξεις ότι είναι σημαντικό πρόσωπο για εσένα, ότι το σκέφτεσαι, το νοιάζεσαι και το αγαπάς. Εξάλλου, τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος, για να εκφράσεις την αγάπη σου σε αυτά τα άτομα.

  1. Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου πραγματοποιείται σχεδόν σε κάθε σπίτι στις αρχές του Δεκεμβρίου, ενώ τα εμπορικά μαγαζιά στολίζουν ήδη από τον Νοέμβριο. Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου αποτελεί την πιο αγαπημένη χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα των παιδιών και πολλές φορές και των ενηλίκων, που παραμένουν παιδιά στην καρδιά. Κούτες γεμάτα στολίδια, γιρλάντες και μπάλες έχουν την τιμητική τους τη μέρα στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το σπίτι γίνεται γιορτινό και όμορφο, δίνοντας μία πολύ ζεστή και συνάμα φωτεινή ατμόσφαιρα.

Πηγή και Δικαιώματα Χρήσης Εικόνας: Unsplash
  1. Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η παρακολούθηση χριστουγεννιάτικων ταινιών διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου κλίματος και έχουν δίκιο. Η παρακολούθηση χριστουγεννιάτικων ταινιών την περίοδο των Χριστουγέννων αποτελεί μία δραστηριότητα με την οποία μπορείς να περάσεις πολύ όμορφα μία μέρα που είσαι κουρασμένος για παράδειγμα από τη δουλειά σου και γενικότερα τις διάφορες υποχρεώσεις σου. «Το Πολικό Εξπρές», καθώς και το “Home Alone” είναι κάποιες από τις πιο διαχρονικές και παράλληλα κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείς να απολαύσεις.

  1. Συνάντηση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Η καθημερινή ρουτίνα σε συνδυασμό με τις συνεχείς εργασιακές και όχι μόνο υποχρεώσεις δυστυχώς είναι και αυτά που δε σου δίνουν τη δυνατότητα να βλέπεις όσο συχνά θα ήθελες τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Οι χριστουγεννιάτικες εορτές εξαιτίας του γεγονότος πως περιλαμβάνουν μερικές αργίες αποτελούν ευκαιρία για τις επισκέψεις που ήθελες να πραγματοποιήσεις τόσο καιρό αλλά οι καθημερινές σου υποχρεώσεις δε σε αφήναν.

Πηγή Εικόνας: Unsplash. Φωτογράφος και Δικαιώματα Χρήσης: Michele Purin / Unsplash
  1. Μαγείρεμα χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων

Αν σου αρέσει έστω και λίγο η μαγειρική και στη δεδομένη περίπτωση η ζαχαροπλαστική, με αυτή τη δραστηριότητα θα περάσεις ευχάριστα και πολύ δημιουργικά το χρόνο σου. Αλλά ακόμα και για εσένα που δε σου αρέσει η μαγειρική, αξίζει έστω να προσπαθήσεις κάτι καινούριο, μιας και υπάρχουν πολλές εύκολες συνταγές για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων γλυκών, με τα πιο κλασσικά να είναι τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και τα κάθε είδους μπισκότα. Αν σε αυτήν τη δραστηριότητα πάρουν μέρος και δικοί σου άνθρωποι, πραγματικά θα περάσεις πολύ όμορφα και διασκεδαστικά.

  1. Ταξίδια/Εκδρομές

Είτε σε κοντινές αποστάσεις, κάνοντας εκδρομές, είτε σε μακρινές αποστάσεις, ταξιδεύοντας μόνος σου/μόνη σου ή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αυτή η δραστηριότητα είναι ίσως η καλύτερη όλων. Βλέπεις νέα πράγματα, περιοχές, πόλεις ακόμα και χώρες, στολισμένες, λαμπερές και γιορτινές. Για εκδρομές στο εσωτερικό την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών προτιμώνται γραφικά και πετρόχτιστα μέρη, τουτέστιν κατά κύριο λόγο ορεινές περιοχές, ενώ για εκδρομές στο εξωτερικό ίσως ο πιο γιορτινός προορισμός να νοείται η Βιέννη. Παρόλα αυτά, όπου και να πας θα είναι όμορφα και γιορτινά και αυτό έχει σημασία.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνα Βουδούρη
Κωνσταντίνα Βουδούρη
Γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση της Επικοινωνίας. Της αρέσει πολύ να εκφράζεται μέσω της γραφής, να περνάει χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα και να ταξιδεύει. Μεγάλη της αγάπη η θάλασσα.