23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΜουσικήΒασίλης Κούρτης: Ο ταλαντούχος τενόρος που θα μας «απασχολήσει» στο μέλλον

Βασίλης Κούρτης: Ο ταλαντούχος τενόρος που θα μας «απασχολήσει» στο μέλλον


Του Ανδρέα Πετρόπουλου, 

Ο Βασίλης Κούρτης είναι ένας απ’ τους πιο ταλαντούχους κι ανερχόμενους καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Είναι τενόρος με εκπληκτικές φωνητικές ικανότητες, μ’ αποφασιστικότητα και πείσμα για την επιτυχία, στοιχεία που τον διέκριναν από πολύ μικρή ηλικία.

Σε ηλικία 19 ετών πήρε μια σημαντική απόφαση να ξεκινήσει ένα ταξίδι γνώσεων στο Λονδίνο όπου και προσπάθησε να διευρύνει τους μουσικούς του ορίζοντες, αλλά κι όσα του είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον στη μουσική. Μπήκε στον κόσμο του θεάτρου, παρακολουθώντας μαθήματα υποκριτικής στο φημισμένο κέντρο υποκριτικής Τζάιλς Φόρμαν. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου Mark Meylan, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις ερμηνευτικές του ικανότητες. Συμμετείχε σε μαθήματα χορού στα Pineapple Studios, με οδηγό την ταλαντούχα καθηγήτρια Maria Yacoob.

Μέσα απ’ την ακλόνητη αφοσίωσή του και την αδιάκοπη επιδίωξη των ονείρων του, ο Βασίλης Κούρτης έχει αποδείξει μια βαθιά αφοσίωση στην τέχνη της μουσικής. Έχει μάθει να κυνηγά το όνειρό του από μικρός, αφοσιωμένος με πάθος για το κλασικό τραγούδι. Στην ηλικία των 12 χρόνων ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι παρακολουθώντας μαθήματα κλασικού τραγουδιού με την καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε και μαθήματα κλασικού πιάνου.

Επιδεικνύοντας μια αξιοσημείωτη δέσμευση στην τέχνη του, ανέπτυξε περισσότερο τις δεξιότητές του συμμετέχοντας σ’ ένα διάσημο Master Class στο Μιλάνο της Ιταλίας το 2013, με επικεφαλής τη Ρωσίδα δασκάλα, Tamara Novichenko, η οποία έχει συνεργαστεί με τη διάσημη τραγουδίστρια όπερας Anna Netrebko.

Η Anna Netrebko. Πηγή Εικόνας: rnd.de

Έναν χρόνο αργότερα, αποφάσισε να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στο μουσικό θέατρο και γράφτηκε στο διάσημο Arts Educational Schools London. Σ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με έγκριτους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές, αναδεικνύοντας το ταλέντο του. Ένωσε τις δυνάμεις του με τη διάσημη Ορχήστρα της Camerata Armonia Atenea για το έργο προς τιμήν των Beatles, καθώς και με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Εκτός απ’ τις solo μουσικές του εμφανίσεις, ξεκίνησε δύο συναρπαστικές καλοκαιρινές περιοδείες σε Ελλάδα και Κύπρο δίπλα στον διεθνή αναγνωρισμένο Έλληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη. Οι τελευταίες παραστάσεις αυτών των περιοδειών έλαβαν χώρα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με μια εκπληκτική παράσταση που είχε τον τίτλο: Cielo Y Mar. Πρόσφατα μας παρουσίασε τα δικά του πρωτότυπα τραγούδια, σηματοδοτώντας ένα συναρπαστικό ορόσημο στην ανοδική του πορεία. Καθοδηγούμενος από μια ακλόνητη φιλοδοξία, ο απώτερος στόχος του είναι να πρωταγωνιστήσει στις σκηνές του West End του Broadway.

Αυτή άλλωστε είναι και η διακαής επιθυμία του, που τον ώθησε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να προετοιμαστεί και να κάνει οντισιόν για να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα. Οι παραγωγές που έχει συμμετάσχει περιλαμβάνουν την αξιοσημείωτη ερμηνεία του στα: West Side Story στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2016, τη σαγηνευτική ερμηνεία του στον Ερωτόκριτο στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2017 και τον αξέχαστο ρόλο του ως Starbuck στο πρωτότυπο μιούζικαλ Moby Dick στο Θέατρο Παλλάς το 2020.

Όνειρό του είναι να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision και να κάνει μια διεθνή καριέρα στο τραγούδι. Με όπλα του την εκπληκτική στεντόρεια φωνή του και τη γοητεία του ένα είναι το σίγουρο· θα τα καταφέρει και είναι βέβαιο πως θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Βασίλης Κούρτης, mr-green.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.