19.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΘέατροΤο μιούζικαλ «Ευαγγελισμός» συναρπάζει

Το μιούζικαλ «Ευαγγελισμός» συναρπάζει


Του Ανδρέα Πετρόπουλου, 

Στην σκηνή του Εθνικού Θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη, αναπτύσσεται μια εξαιρετική σκηνική εμπειρία όπου ο Απόστολος Παύλου, επικεφαλής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, σε συνεργασία με γιατρούς και νοσηλευτές, επιτυγχάνουν το αδιανόητο: την αιχμαλωσία του Θανάτου. Αυτή η απροσδόκητη νίκη ξεκινά έναν αλυσιδωτό αντίκτυπο, ξεφεύγοντας από τα πλαίσια της συνηθισμένης λογικής. Τα παράθυρα εκφράζουν μελωδίες, τα ιατρικά γάντια γίνονται φωλιές άγνωστων μυκήτων, και τα ασανσέρ, παρά την απουσία βλάβης, αρνούνται να λειτουργήσουν. Ασθενείς ανακτούν τις δυνάμεις τους, ενώ οι θάλαμοι και οι διάδρομοι γεμίζουν με μουσική. Ωστόσο, όλοι συνειδητοποιούν την απόλυτη ματαιότητα της προσπάθειάς τους.

Πηγή Εικόνας: n-t.gr

Το μιούζικαλ με τίτλο «Ευαγγελισμός» αναδεικνύει το χρόνο και την αγάπη. Οι Άγγελος Τριανταφύλλου και Δημήτρης Σταυρόπουλος, με το λιμπρέτο του Γιάννη Αστερή, δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό κόσμο, χρησιμοποιώντας υλικά που υποβάλλονται στη φθορά. Οι «κάτοικοι» του νοσοκομείου, ενσαρκώνοντας γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδούς, τραγουδούν για όσους έχουν αποχωρήσει και για όσους επιθυμούν αποχαιρετισμό. Η απελευθέρωση του Θανάτου δεν φέρνει την ευλογία, αλλά μόνον όταν εκείνος απελευθερωθεί μέσω της αγκαλιάς μιας γυναίκας. Επειδή, όπως επισημαίνουν οι σκηνοθέτες «ο κύκλος της ζωής είναι φτιαγμένος με σοφία, ο κύκλος της ζωής πρέπει να ολοκληρωθεί» δημιουργώντας μια αφηγηματική προοπτική, που ο θάνατος δεν αποτελεί το τέλος, αλλά την αφετηρία της αναγέννησης.

Οι δημιουργοί του μιούζικαλ με μια πρωτοποριακή ματιά στις πρακτικές και τις τεχνικές του έργου, διευρύνουν τα πεδία και αναδεικνύουν νέες προοπτικές. Ένας εξαιρετικός θίασος αποτελούμενος από 21 ηθοποιούς και χορευτές επί σκηνής συμμετέχει σε αυτή τη μουσική παράσταση εγκωμιασμού της ζωής, η οποία αναδεικνύεται τόσο γοητευτική και πολύτιμη. Η πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και τα ζωντανά τραγούδια από καταξιωμένους μουσικούς και ερμηνευτές συνθέτουν μια πολυφωνική μουσική αφήγηση σε ένα θέαμα που ο θάνατος δεν είναι το τέλος, αλλά μια αφετηρία για αναγέννηση.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ, n-t.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.