17.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάSolidarity Film Festival Killah P: Ένα φεστιβάλ «ύμνος» στην αλληλεγγύη

Solidarity Film Festival Killah P: Ένα φεστιβάλ «ύμνος» στην αλληλεγγύη


Tης Μαριαλένας Κουντούρη,

Το Solidarity Film Festival Killah P θα διεξαχθεί για 2η χρονιά από 1-5 Νοέμβρη στα μέρη όπου μεγάλωσε και άφησε την τελευταία του πνοή ο μουσικός της χιπ χοπ, Παύλος Φύσσας. Στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, λοιπόν, θα ακουστούν τα αντιφασιστικά συνθήματα που πρέσβευε και ο ίδιος ο Παύλος, μέσα από διάφορες ταινίες μικρού αλλά και μεγάλου μήκους, με θεματολογία που αφορά τον ρατσισμό, τον φασισμό και γενικότερα σε κοινωνικά θέματα της εποχής μας.

Το κινηματογραφικό αυτό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ταινίες με βαθιά κοινωνικά μηνύματα, αποδίδοντας, έτσι, τον δικό του «φόρο τιμής» στον δολοφονημένο από στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Παύλο Φύσσα. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του, ως μία ισχυρή αντιφασιστική γιορτή.

Οι τέχνες γενικότερα και ειδικότερα ο κινηματογράφος έχει την δυνατότητα να προβάλει κοινωνικά θέματα του σύγχρονου κόσμου, με τρόπο παραστατικό και εύληπτο για τους ακροατές. Έτσι, μέσω των ταινιών και των αφηγήσεων, θα προβληθούν προσωπικά βιώματα ρατσισμού, σεξισμού, έμφυλης βίας, περιστατικά νέο-εθνικισμού και πολλά άλλα τα οποία ταλανίζουν την ελληνική πραγματικότητα ακόμη και το 2023. Κοινωνικά ζητήματα που απειλούν τη «δημοκρατική Ελλάδα» και την καθιστούν ένα μέρος αβεβαιότητας και φόβου.

Πηγή και Δικαιώματα Χρήσης Εικόνας: Solidarity Film Festival “Killah P” Facebook Page

Όλες αυτές οι προβολές ταινιών θα έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: Την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε τέτοιου είδους περιστατικά. Η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός και η κατανόηση είναι μόνο λίγα από τα απαραίτητα εφόδια που οφείλει ένας άνθρωπος να διαθέτει. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του κάθε ανθρώπου αλλά και η αλληλοβοήθεια μεταξύ μας, μάς προσφέρουν μία δυναμική τόση ισχυρή, με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Έτσι, έχοντας ως στόχο τη διαφύλαξη και τη διατήρηση αυτών των θεμελιωδών αξιών, οφείλουμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας έμπρακτα σε τέτοιου είδους φεστιβάλ, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μην χάσουμε την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο και ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Όπως άλλωστε υπογραμμίζουν και οι διοργανωτές του Solidarity Film Festival Killah P: «Το Solidarity Film Festival Killah P θέλει να γίνει βήμα έκφρασης των ανθρώπων που εμφορούνται από την ισχυρή επιθυμία να οδηγήσουν τον κόσμο μας ένα βήμα πιο κοντά στην «ουτοπία».


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • SOLIDARITY FILM FESTIVAL/ KILLAH P, sffkillahp.gr, Διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Κατάγεται από την Νεάπολη Λακωνίας. Είναι γεννημένη το 2003 και σήμερα φοιτά στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ενδιαφέροντά της είναι η μουσική και σαφώς η ανάγνωση βιβλίων, η οποία αποτελεί τη βάση του αντικειμένου σπουδών της. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Ακόμη, ασχολείται με τον αθλητισμό και απολαμβάνει ιδιαίτερα την ύπαιθρο και τους περιπάτους στη φύση.