17.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΗ τέλεια «ληστεία»

Η τέλεια «ληστεία»


Του Κωνσταντίνου Μανωλόπουλου,

Φαντάσου ότι ξυπνάς ξαφνικά και όλη σου η ζωή έχει αλλάξει. Βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα των πρωτευουσών, είσαι ένας επιτυχημένος αυτοδημιούργητος επαγγελματίας και ο χρόνος και το χρήμα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για εσένα, αφού μπορείς να κάνεις πραγματικά ό,τι σου έρχεται στο μυαλό. Άλλωστε, σκοπός του Καπιταλισμού είναι να μειώσει τον χρόνο εργασίας σου, όπως έμαθες στο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Πανεπιστήμιο που πήγες. Ο μεγαλύτερος εχθρός σου, τελικά, είναι η ρουτίνα. Έτσι, λοιπόν, παρέα με τον σύντροφό σου, αφού έχετε γυρίσει από το πρωινό σας καφεδάκι και, στη συνέχεια, το personal training σας, αποφασίζετε να κάνετε κάτι για να σπάσετε τη μονοτονία.

Σκέφτεστε, λοιπόν, να κάνετε ένα ταξίδι. Έχετε κάνει αρκετά ταξίδια, οπότε δεν σας εξιτάρει τόσο η ιδέα και αποφασίζετε να το κάνετε λίγο πιο περιπετειώδες. Κλείνετε τα μάτια, γυρνάτε τη γυάλινη υδρόγειο και ξάφνου ο σύντροφός σου τη σταματάει. Έχει πέσει πάνω σε μια κουκίδα στον χάρτη! Κοιτάς προσεκτικά και συνειδητοποιείς πως αυτό το μέρος κάτι σου θυμίζει. Μα φυσικά, είναι η χώρα που κατάγεσαι και έχεις περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια σου. Μαζεύετε βιαστικά τα πράγματά σας, δεν παίρνετε δα και τόσα ρούχα… Άλλωστε, δεν ξέρετε και πόσον καιρό θα κάτσετε. Φτάνετε στο αεροδρόμιο και αρχίζετε να κατεβάζετε ιδέες για το πώς να κάνετε την εμπειρία σας πιο ενδιαφέρουσα. Ξάφνου σου έρχεται στο μυαλό μια καταπληκτική ιδέα! Γιατί να μη γίνω Πρωθυπουργός της χώρας;

Πηγή εικόνας: ieidiseis.gr / Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Γελάτε και ξεκινάτε να καταστρώνετε το σχέδιό σας. Ανοίγεις το καινούργιο σου iPhone και αρχίζετε να μελετάτε τα κόμματα με τη σειρά. Η προηγούμενη εμπειρία σου, ως επιτυχημένος καπιταλιστής, σου έχει μάθει σε βάθος τους κανόνες της αγοράς. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Κυριάκος, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, παρόλες τις φωτιές και τις πλημμύρες. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαβάζεις πως μόλις άλλαξε ηγεσία, δεν ακούγεται και αυτός πολύ εύκολος στόχος. Σπαρτιάτες, Νατσιός, Κυριάκος ο Β’ παρά είναι «μπρουτάλ» για εσένα. Ποιος μένει λοιπόν; Ο Κουτσούμπας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δύσκολη απόφαση, σκέφτεσαι. Ιδεολογικά δυσκολεύεσαι λιγάκι, αλλά ξέρεις πολύ καλά πως όλα είναι θέμα μάρκετινγκ. Και αν θέλουμε να μιλήσουμε για… μάρκετινγκ, ο Κουτσούμπας είναι πολύ καλός σε αυτό!

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την άλλη, βλέπεις πως είναι ένα κόμμα υπό διάλυση. Μόλις αντιλαμβάνεσαι την ευκαιρία, τα μάτια σου αστραπιαία πετούν «αστεράκια». Αγοράζεις χαμηλά, πουλάς ψηλά. Τέλεια! Το σχέδιο αρχίζει να παίρνει μορφή. Επόμενο βήμα, λοιπόν, είναι να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Τα κοινά συμφέροντα ενώνουν τους λαούς. Οπότε, αυτό το βήμα δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί. Μόλις τους βρίσκεις και τους ανακοινώνεις τα σχέδια σου, ενθουσιάζονται. Ο Παύλος αρχίζει να λέει μαντινάδες, ο Αλέξης να φοράει γραβάτες και ο Ναύαρχος να βαράει προσοχή.

Πηγή εικόνας: Twitter / Προσωπικός λογαριασμός Στέφανου Κασσελάκη

Έχετε σχεδόν τελειώσει. Η τέλεια «ληστεία» είναι σχεδόν έτοιμη. Ξεχάσατε, όμως, κάτι πολύ βασικό. Πώς θα κάνετε Πολιτική; Δεν είσαι πολιτικός και η Πολιτική δεν είναι και η αγαπημένη σου ασχολία. Στην Ελλάδα, όμως, μαθαίνεις πως είσαι ό,τι δηλώσεις. Τα πράγματα γίνονται αρκετά απλά. Επιστρατεύεις ό,τι έμψυχο και άψυχο μέσο έχεις και αρχίζεις τις δημοσιεύσεις και τα «τικ τοκ». Είσαι, επιτέλους, ο νέος Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τα καταφέρατε σχεδόν! Το μόνο που μένει τώρα είναι να γίνεις ο νέος Πρωθυπουργός…

Αγαπητέ αναγνώστη, αν όλα αυτά σου ακούγονται μυθιστορηματικά και εκτός πραγματικότητας, μπράβο σου! Είσαι αρκετά ορθολογιστής για να ζεις στην Ελλάδα. Χρόνια ολόκληρα ακούμε ότι ο κόσμος αποστρέφεται την Πολιτική και έχει κουραστεί από την απραξία και την ακαμψία των Κυβερνήσεων. Δυστυχώς, αδιαμφισβήτητη απόδειξη αυτού είναι η εκλογή στην Πολιτική ενός ανθρώπου άγνωστου από τα κοινά και την πολιτική ζωή του τόπου. Η έλλειψη πολιτικού λόγου και η ανάγκη εύρεσης ενός νέου «Μεσσία» οδηγεί σε θολά και άγνωστα νερά την Κοινωνία μας. Το ερώτημα είναι: Μπορεί ο κύριος Κασσελάκης να αλλάξει το μομέντουμ και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την Πολιτική ή θα οδηγήσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ξανά στο 3%; Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον χρόνο να κυλήσει και θα δούμε, τελικά, αν όλα αυτά αποτελούν μυθιστόρημα ή πραγματικότητα.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος
Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος
Είναι φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά Αγγλικά και τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει να μαθαίνει Ισπανικά. Στον ελεύθερο χρόνο του ταξιδεύει, ασχολείται με τη φωτογραφία και προπονείται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.