22.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΑντίστροφη μέτρηση (Retribution) με τον Liam Neeson

Αντίστροφη μέτρηση (Retribution) με τον Liam Neeson


Της Ειρήνης Λάττα,

Στις 23 Αυγούστου, κυκλοφόρησε η ταινία Αντίστροφη μέτρηση με πρωταγωνιστή τον πολύ δημοφιλή –και πολλά υποσχόμενο– Liam Neeson, μαζί με τους: Noma Dumezweni, Lilly Aspell, Jack Champion, Embeth Davidtz και Matthew Modine, ενώ τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Ουγγρο-αμερικανός σκηνοθέτης Nimród Antal και το σενάριο οι Andrew Baldwin, Christopher Salmanpour και Ward Parry.
Πρόκειται για ένα καθηλωτικό thriller, το οποίο βασίζεται στην ισπανική ταινία του 2015 El Desconocido, και έχει σαν αντικείμενό της έναν άντρα, ο οποίος μαζί με τα παιδιά του παγιδεύτηκε στο αμάξι του, αφού τον απειλούσαν πως εάν βγει, αυτό θα εκραγεί. Ο κεντρικός ήρωας, Matt Turner, εργάζεται ως χρηματοδότης στη Nanite Capital με τον φίλο και διευθύνοντα σύμβουλό του, Anders Muller, και ζει στο Βερολίνο με τη σύζυγό του, Heather, και τα δύο τους παιδιά, Emily και Zach. Ενώ ο ίδιος οδηγούσε τα παιδιά του στο σχολείο, έλαβε μια κλήση από έναν άγνωστο αριθμό με παραμορφωμένη φωνή, που ανέφερε ότι υπάρχει μια βόμβα κάτω από το κάθισμά του, η οποία είναι ήδη οπλισμένη από όταν ο Matt κάθεται πάνω της. Η βόμβα πυροδοτείται από δύο πλάκες πίεσης που τοποθετούνται σε όλα τα καθίσματα και από μια ραδιοσυχνότητα. Απειλεί, επίσης, ότι θα πυροδοτήσει τη βόμβα εάν ο Matt προσπαθήσει να ζητήσει βοήθεια.
Πηγή εικόνας: Thewrap.com / Lionsgate
Ο Matt βρίσκει τη συσκευή και αναγκάζεται να ακολουθήσει τις οδηγίες που του δόθηκαν για να τους κρατήσει στη ζωή. Ο βομβιστής αναγκάζει τον Matt να παρακολουθήσει τον Sylvain –τον πελάτη του που δέχεται, επίσης, την ίδια απειλή για βόμβα– να σκοτώνεται σε μια έκρηξη, όταν η τρομαγμένη κοπέλα του Sylvain προσπαθεί να δραπετεύσει. Ο βομβιστής λέει στον Matt να τηλεφωνήσει στη γυναίκα του, Heather, για να πάρει € 50.000 στη θυρίδα του στην τράπεζα.
Μετά από μια σειρά γεγονότων, μέσα στα οποία ήταν η εμπλοκή και η καταδίωξη της αστυνομίας, ο Matt περικυκλώνεται, τελικά, από την αστυνομία, με την Angela, πράκτορα της Europol, και τη Heather να φτάνουν στο σημείο. Η ομάδα που είχε αναλάβει την υπόθεση απομακρύνει με ασφάλεια τον Zach και την Emily, η οποία στη συνέχεια νοσηλεύτηκε, μέχρι που συνειδητοποίησαν ότι η πλάκα πίεσης βρίσκεται μόνο στο κάθισμα του Matt. Αφού ο πρωταγωνιστής μιλά με τη Heather για τελευταία φορά, τον βλέπουμε να απομακρύνεται και να αποφεύγει την αστυνομία, αποφασίζοντας να βρει μόνος του τον βομβιστή. Ο Matt απαιτεί να συναντήσει προσωπικά τον βομβιστή, αν θέλει τα χρήματα που ζητούσε από εκείνον.
Τελικά, βομβιστής αποκαλύπτεται ότι ήταν ο Anders σε όλη τη διάρκεια. Ο Anders αποκαλύπτει ότι ήθελε να κατηγορήσει τον Matt για τη σειρά των βομβιστικών επιθέσεων, ώστε να καλύψει το σχέδιό του για υπεξαίρεση € 208 εκατ. που είχε συνδεθεί στον κρυφό λογαριασμό του. Όλο αυτό τελειώνει με μια συγκλονιστική σκηνή: Ο Matt σκόπιμα τρακάρει το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να κολλήσει στο πλάι της γέφυρας και να ξεκλειδώνει τη ζώνη ασφαλείας του για να πέσει στο ποτάμι, επιτρέποντας στη βόμβα να ενεργοποιηθεί, σκοτώνοντας τον Anders. Η Angela και η αστυνομία φτάνουν στο σημείο, με την Angela να γνέφει στον Matt προτού του επιτρέψει να περπατήσει ελεύθερος. Πρόκειται για μια ταινία η οποία από το πρώτο λεπτό σε κρατάει σε αγωνία και είναι για όλα τα γούστα. Απευθύνεται είτε σε κάποιον που του αρέσουν οι ταινίες δράσης είτε όχι.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Αντίστροφη Μέτρηση, imdb.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Λάττα
Ειρήνη Λάττα
Γεννήθηκε το 2001 και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την άθληση, τη μουσική, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Της αρέσει πολύ να ταξιδεύει και να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους, να διαβάζει βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης και να μαθαίνει νέα πράγματα!