24 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά5+1 προορισμοί για το Φθινόπωρο!

5+1 προορισμοί για το Φθινόπωρο!


Της Κωνσταντίνας Βουδούρη,

Ο μήνας Σεπτέμβριος βρίσκεται πλέον στα μέσα προς τα τέλη, γεγονός που σημαίνει πως το καλοκαίρι αποτελεί πλέον μια γλυκιά και όσο περνάει ο καιρός και μακρινή ανάμνηση για τον καθένα ξεχωριστά. Δικαιωματικά, το καλοκαίρι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό έχει θεωρηθεί η εποχή, όπου οι παραλίες γεμίζουν από κόσμο και τα νησιά και δη τα ελληνικά νησιά γίνονται ο νούμερο ένα προορισμός είτε για τους ξένους τουρίστες είτε και για τους ίδιους τους Έλληνες.

Το Φθινόπωρο, όμως; Το Φθινόπωρο, για πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, σημαίνει, πως ήρθε ο καιρός επιτέλους για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό! Να γνωρίσεις νέους πολιτισμούς, χώρες και πόλεις, να δοκιμάσεις νέες γεύσεις, να γνωρίσεις ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο ζωής και κουλτούρα, αλλά, ίσως, το πιο σημαντικό να επισκεφτείς όλα τα διάσημα και συνάμα πανέμορφα αξιοθέατα που με τις ώρες «γκουγκλάρεις» και τα βλέπεις απλά σε εικόνες.

Το Φθινόπωρο είναι εδώ και 5+1 χώρες έτοιμες να τις εξερευνήσεις!

Βουδαπέστη

Αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για φοιτητές και γενικότερα νέους εξαιτίας του γεγονότος, πως θεωρείται μια από τις πιο φθηνές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το Κοινοβούλιο, όπως εντυπωσιακά φωτίζεται το βράδυ, προσφέρει στον επισκέπτη μια θεσπέσια εμπειρία πηγαίνοντας βόλτα με το καραβάκι, αλλά και ο Προμαχώνας των Ψαράδων είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης καθώς η θέα που σου προσφέρει είναι μοναδική.

Βουκουρέστι

Πηγή εικόνας: unsplash.com / Δικαιώματα χρήσης: David Pupaza

Πρωτεύουσα της Ρουμανίας και για τους ίδιους λόγους με αυτούς που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ένας δημοφιλής προορισμός για νέα άτομα και κυρίως φοιτητές. Η παλιά πόλη και τα γραφικά σοκάκια της, καθώς και το καφέ με πίνακες του πασίγνωστου Βαν Γκονγκ είναι μια πολύ καλή επιλογή σε περίπτωση που επισκεφτείτε το Βουκουρέστι. Καθώς και το εντυπωσιακό εσωτερικά βιβλιοπωλείο που βρίσκεται στη παλιά πόλη το οποίο θα σε μαγέψει, αν είσαι λάτρης του βιβλίου.

Πράγα

Πηγή εικόνας: unsplash.com / Δικαιώματα χρήσης: Alice

Ο αγαπημένος μου προορισμός, η αγαπημένη μου πόλη. Μια πόλη πλακόστρωτη, γεμάτη στενάκια που θυμίζει πόλη βγαλμένη από παραμύθι. Μια από τις πιο όμορφες και παραμυθένιες ευρωπαϊκές πόλεις με μια αίσθηση ρομαντισμού στην ατμόσφαιρα. Η γέφυρα του Καρόλου είναι ίσως το αξιοθέατο-σύμβολο για την πόλη της Πράγας, μιας και απεικονίζεται στη πλειοψηφία των σουβενίρ, και θα έπρεπε να την επισκεφτεί όποιος πάει στην Πράγα. Η θέα της γραφικής παλιάς πόλης από τη γέφυρα του Καρόλου σε συνδυασμό με τον Ποταμό Μολδάβα να κυλάει από κάτω αποτελούν πραγματικά μια μοναδική ομορφιά.

Κρακοβία

Πηγή εικόνας: unsplash.com / Δικαιώματα χρήσης: Severinus Dewantara

Αν και η πρωτεύουσα της Πολωνίας είναι η Βαρσοβία, η Κρακοβία ως συμπρωτεύουσα αποτελεί μαζί με την Πάργα, έναν παραμυθένιο προορισμό για όποιον θέλει να επισκεφτεί μια γραφική ευρωπαϊκή πόλη κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Η πλατεία της και η γραφικότητα που αυτή αποπνέει είναι ιδανικό μέρος για να περιηγηθείς. Ακόμα, αυτή η πόλη είναι γεμάτη από πράσινο, καθώς η Κρακοβία είναι μέσα στη φύση, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με αυτή. Αν έχεις ερωτευτεί είτε επειδή έχεις ο ίδιος/η ίδια πάει είτε μέσω φωτογραφιών την Πράγα, τότε πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς και την Κρακοβία!

Ρώμη

Πηγή εικόνας: unsplash.com / Δικαιώματα χρήσης: Chris Czermak

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», όπως λέει και η γνωστή φράση που προέρχεται από ένα αντίστοιχο ρωμαϊκό ρητό. Σε θέση πολύ κοντά από την Ελλάδα, αλλά και από τις πιο δυτικές ευρωπαϊκές χώρες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς ανεξαρτήτως εποχής. Ως επί το πλείστον όλοι κάποτε κάπως έχουν επισκεφτεί τη Ρώμη και αν όχι, σκέφτονται να την επισκεφτούν. Τα πολυάριθμα αξιοθέατα, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το αρχαιοελληνικό και το ρωμαϊκό κάλλος, μαγεύουν τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η Φοντάνα Ντι Τρέβι, το Κολοσσαίο, η Πλατεία Ναβόνα, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, αλλά και το Πάνθεον είναι τα πιο γνωστά και πιο σημαντικά θα μπορούσε να ειπωθεί αξιοθέατα της Ρώμης.

Και τέλος, άφησα τη δεύτερη πιο αγαπημένη μου ευρωπαϊκή πόλη που θεωρείται ένας από τους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, διότι εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης αυτής της πόλης τον χειμώνα, το κρύο είναι ιδιαιτέρως τσουχτερό με τη θερμοκρασία να μην ανεβαίνει πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναρωτιέστε για ποια πόλη μιλάω; Μα φυσικά για το Άμστερνταμ!

Πηγή εικόνας: unsplash.com / Δικαιώματα χρήσης: Adrien Olichon

Μια πόλη που βρίσκεται πάνω στη συμβολή των ποταμών Αϊ και Άμστελ, είναι μια πόλη που κυριολεκτικά βρέχεται κάθε στενό της από νερό. Η ομορφιά της είναι κάτι το εξωπραγματικό. Τα ποδήλατα στηριγμένα στα κάγκελα και από κάτω το νερό του ποταμού να κυλάει, ενώ απέναντι να βλέπεις τα κτίρια με τη διακριτή αρχιτεκτονική είναι ίσως η πιο γνωστή εικόνα που έρχεται σε κάποιον στο μυαλό στο άκουσμα αυτής της πόλης. Εκτός από μια βόλτα με το καραβάκι στον ποταμό Άμστελ, θα μπορούσες να επισκεφτείς το Βασιλικό Ανάκτορο, καθώς και το πολύ γνωστό Μουσείο του Βαν Γκονγκ.

Όπου και να πας, καλά να περάσεις! Και θυμήσου! Τα ταξίδια είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις!


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνα Βουδούρη
Κωνσταντίνα Βουδούρη
Γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση της Επικοινωνίας. Της αρέσει πολύ να εκφράζεται μέσω της γραφής, να περνάει χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα και να ταξιδεύει. Μεγάλη της αγάπη η θάλασσα.