19.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΚαραϊβική: Μια ξενάγηση στα νησιά των πειρατών

Καραϊβική: Μια ξενάγηση στα νησιά των πειρατών


Της Νικόλ Καστόρα,

Τα νησιά της Καραϊβικής ανέκαθεν κατείχαν τη δική τους αίγλη στα μάτια των ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει είτε εξαιτίας των μύθων που υφαίνονται γύρω από αυτά, οι οποίοι μιλούν για τυχοδιώκτες πειρατές που αναζητούν καταραμένους θησαυρούς, για μυθικά πλάσματα, όπως οι γοργόνες, που σε σαγηνεύουν με την ομορφιά και τη φωνή τους, είτε πάλι προσελκύουν, εξαιτίας του τρόπου που τα διαφημίζουν, μέσα από χλιδάτες και πολυτελείς διακοπές, οι άνθρωποι της showbiz. Όποιος και να είναι ο λόγος, τα νησιά της Καραϊβικής αποτελούν έναν από τους πιο ονειρικούς προορισμούς, γι’ αυτό και ο καθένας θέλει να τα επισκεφθεί! Ας τα εξερευνήσουμε μαζί σαν θαλασσόλυκοι κουρσάροι… 

Τα νησιά της Καραϊβικής προσφέρουν δύο διαφορετικά είδη διακοπών: είτε κρουαζιέρα είτε διαμονή σε κάποια καλύβα ή σαλέ (ανάλογα με το οικονομικό budget του καθενός). Φυσικά, η κάθε επιλογή έχει και τη δική της χάρη. Για να κάνεις κρουαζιέρα στα νησιά της Καραϊβικής, η καλύτερη επιλογή είναι να φτάσεις αεροπορικώς στο Μαϊάμι και από εκεί να απολαύσεις την κρουαζιέρα που θα σε ξεναγήσει στα νησιά της Καραϊβικής. Πρέπει να επισημανθεί πως στην κρουαζιέρα σας δίνονται πολλές δυνατότητες δραστηριοτήτων: πισίνες, τζακούζι, νεροτσουλήθρες, εστιατόρια, γκολφ, μουσικές βραδιές και προβολές ταινιών.

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istock.com / Φωτογράφος: PhotoTalk

Τα νησιά της Καραϊβικής είναι πολλά, εκ των οποίων τα πιο γνωστά είναι το Saint-Martin, η Aruba, το Πουέρτο Ρίκο με το Εθνικό καταφύγιο Άγριας ζωής Vieques, η Τζαμάικα, ο πολύ διαφημισμένος Άγιος Δομίνικος, εξαιτίας των ριάλιτι σόου και τέλος, οι πολυτελείς Μπαχάμες! Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, τα νησιά της Καραϊβικής είναι πολλά, δεν μπορείτε να τα επισκεφθείτε όλα με την πρώτη φορά. Αν επιλέξετε την κρουαζιέρα, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε σίγουρα τρία με τέσσερα νησάκια, ενώ αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποια καλύβα όλες τις μέρες, η καλύτερη επιλογή είναι οι Μπαχάμες. Είτε μείνετε, λοιπόν, εκεί, είτε τις επισκεφθείτε με κρουαζιερόπλοιο, πρέπει να τις αφιερώσετε πολλές μέρες, αφού διαθέτουν τις περισσότερες παροχές, συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά της Καραϊβικής. 

Οι Μπαχάμες αποτελούνται από περίπου 700 νησιά! Το σήμα κατατεθέν τους είναι τα γαλαζοπράσινα νερά τους με την κατάλευκη άμμο στη στεριά και τον βυθό τους. Επιπροσθέτως, στις Μπαχάμες η φύση οργιάζει… Πράσινα δέντρα, φοίνικες, μπανανιές και καρυδιές, απόκρυφες σπηλιές και πολλά ζώα! Καθώς θα περπατάτε στις ονειρικές παραλίες, μην ξαφνιαστείτε αν δείτε δίπλα σας να τρέχουν μικρά, αξιολάτρευτα γουρουνάκια, γιατί φιλοζωικές οργανώσεις τα έσωσαν από μία μεγάλη πυρκαγιά και έκτοτε τους δόθηκε μια ζωή γεμάτη φροντίδα και αγάπη. Βέβαια, οι θαλάσσιες χελώνες και τα αρχοντικά δελφίνια λικνίζονται στους μεθυστικούς ρυθμούς του Ατλαντικού Ωκεανού και σας προσκαλούν!

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istock.com / Φωτογράφος: shalamov

Ίσως η πιο ξεχωριστή δραστηριότητα που μπορείτε να βιώσετε στα νησιά της Καραϊβικής είναι να κολυμπήσετε δίπλα σε δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες! Και μην ανησυχείτε για το πώς πρέπει να συμπεριφερθείτε δίπλα τους, γιατί οι εκπαιδευτές θα σας καθοδηγούν, ώστε να βιώσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία με ασφάλεια! Όσον αφορά το Νασάου, την πρωτεύουσα, δεν πρέπει να την αφήσετε ανεκμετάλλευτη! Βραδινά μαγαζιά στην άμμο για ξέφρενους χορούς και απολαυστικά cocktails, περιηγήσεις σε αξιοθέατα, όπως το Pirates of Nassau Museum, το πάρκο νερού και η πολυσύχναστη οδός Μπέι θα σας εμφυσήσουν την κουλτούρα των νησιών της Καραϊβικής. Όσοι είστε και λάτρεις του πράκτορα 007 θα πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το British Colonial Hotel, στο οποίο γυρίστηκαν σκηνές σε δύο ταινίες James Bond, με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι. Βεβαίως, μια πληθώρα water-sports προσφέρονται για όσους αναζητούν λίγη περιπέτεια!

Όπως και αν επιλέξετε, εν τέλει, να περάσετε τις διακοπές σας στα νησιά της Καραϊβικής, αφήστε τα να σας μαγέψουν και να σας συνεπάρουν… Τα παραδεισένια νερά τους θα σας καθηλώσουν και οι αμμουδερές παραλίες θα σας θυμίζουν, ακόμα και αν το έχετε ξεχάσει, πως τα ταξίδια είναι ένας τρόπος να έρχεστε κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάτε, καθώς οι στιγμές αυτές που θα μοιραστείτε θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας και ίσως γραφτούν και σε κάποια αμμουδιά δίπλα σε κοχύλια που ψιθυρίζουν τα μυστικά της θάλασσας! Και αν πάλι αναζητάτε απαντήσεις, κοιτάξτε βαθιά στον ωκεανό, κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε…


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
  • Εξερευνήστε: Καραϊβική, tripadvisor.com.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικόλ Καστόρα
Νικόλ Καστόρα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει Φιλολογία στο Ε.Κ.Π.Α., κατεύθυνση ΜΝΕΦ. Γνωρίζει αγγλικά και ισπανικά. Ασχολείται με τη συγγραφή. Ο κινηματογράφος είναι το πάθος της, για αυτό και είναι είναι μέλος του κινηματογραφικού τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α., στα πλαίσια του οποίου ασχολείται με τη σκηνοθεσία και το σενάριο.