16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαFast & Post with Editors in Chief

Fast & Post with Editors in Chief


Σύνταξη του OffLine Post,

Με αφορμή τη συμπλήρωση του 5ου έτους λειτουργίας του OffLine Post, αποφασίσαμε ως διοίκηση να δώσουμε τον λόγο στους συνεργάτες μας, προκειμένου εκείνοι να συστηθούν στο κοινό και να ευχηθούν για το πέμπτο μας κεράκι!

Η πενταετής «διαδρομή» του OffLine Post δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τους αξιόλογους συνεργάτες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να παρέχουν στους αναγνώστες ένα άρτιο αποτέλεσμα. Από την επέτειο των 5 χρόνων λειτουργίας του site δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Αρχισυντάκτες μας, οι οποίοι απαντούν σε 5 ερωτήσεις για να τους γνωρίσετε καλύτερα!

  • Πείτε μας δύο λόγια για την πορεία σας στο site.

Αντωνία Πετρολέκα: Ξεκίνησα το καλοκαίρι του 2022 ως συντάκτρια στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Θέματα. Η πρόταση για τη θέση της Αρχισυντάκτριας ήρθε πριν 3 μήνες και την αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Λευτέρης Χονδρός: Το ταξίδι μου στο OffLine Post ξεκίνησε πριν περίπου δύο χρόνια. Τους πρώτους 11 μήνες υπήρξα αρθρογράφος στο τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων και, έπειτα, ανέλαβα τον ρόλο του Αρχισυντάκτη.

Κωνσταντίνος Γκότσης: Αφορμή για να συμμετάσχω στην ομάδα του OffLine Post ήταν το project για τις Γαλλικές Εκλογές. Έπειτα, εντάχθηκα στο τμήμα Οικονομίας και ανέλαβα την αρχισυνταξία.

Στέλιος Καραγεώργης: Η πορεία μου στο OffLine Post ξεκίνησε ως συντάκτης του τμήματος Ιστορίας, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2022 κατέχω τη θέση του Αρχισυντάκτη του τμήματος.

Κωνσταντίνα Λάμπου: Ξεκίνησα ως συντάκτρια Νομικών Θεμάτων και τους τελευταίους οχτώ μήνες είμαι Αρχισυντάκτρια στον ίδιο τομέα.

Χιόνα Οικονομάκη: Είμαι μέλος της συντακτικής ομάδας του OffLine Post από τον Μάιο του 2022, έχω διατελέσει Β’ Αρχισυντάκτρια στα «Μικρά Καθημερινά» κι αυτή τη στιγμή κατέχω τη θέση της Αρχισυντάκτριας Πολιτισμού.

Εύη Τσάκαλη: Γράφω στην English Edition από τον Οκτώβριο του 2020, με μια προσωρινή απόσπαση στο project για τις Γαλλικές Εκλογές του 2022.

Πέτρος Κολυάρδος: Όλα άρχισαν τον Μάιο του ’22. Ξεκίνησα ως αρθρογράφος και, στη συνέχεια, ανέλαβα τη θέση του Αρχισυντάκτη Υγείας.

Χρυσάνθη Ανεμογιάννη: Στο OffLine Post ξεκίνησα ως συντάκτρια και τους τελευταίους μήνες κατέχω της θέση της Αρχισυντάκτριας των Ταξιδιωτικών Θεμάτων.

  • Γιατί επιλέξατε να ενταχθείτε στο συγκεκριμένο τμήμα;

Α.Π.: Η επιλογή ήταν απότοκο των προπτυχιακών σπουδών μου, αλλά και του έντονου ενδιαφέροντός μου για τη διεθνή πολιτική σκηνή.

Λ.Χ.: Χάρη στη συμμετοχή μου σε διάφορα Μοντέλα των Ηνωμένων Εθνών (MUN), φυσικά ένιωσα έλξη για το τμήμα.

Κ.Γ.: Τα Οικονομικά (ευρύτερα) είναι το κύριο αντικείμενο ενδιαφέροντος για εμένα.

Σ.Κ.: Όντας μεταπτυχιακός φοιτητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, επιθυμούσα να δημοσιεύσω μέρος των ιστορικών μου εργασιών, αλλά και περαιτέρω έρευνές μου σε ένα νεανικό site με υψηλή επισκεψιμότητα.

Κ.Λ.: Γιατί σχετίζεται με το αντικείμενο σπουδών μου και ήθελα να έρθω σε άμεση επαφή με ένα ερευνητικό κομμάτι, όπως είναι η αρθρογραφία.

Χ.Ο.: Εξαιτίας του θεματολογικού εύρους των πολιτιστικών θεμάτων σε συνάρτηση με την κριτική ματιά που προϋποθέτει η ανάλυσή τους.

Ε.Τ.: Λόγω της ευέλικτης θεματολογίας, της πρόσβασης σε διεθνές αναγνωστικό κοινό και επειδή νοσταλγούσα τα αγγλικά στη Γαλλία.

Π.Κ.: Ήταν μία ευκαιρία να «χαθώ» στο υπέρογκο ποσό πληροφοριών των επιστημών Υγείας, γεγονός που θα με ωφελούσε στην πορεία μου στην Ιατρική.

Χ.Α.: Με απασχολούσαν διάφορα κοινωνικά ζητήματα, τα οποία ήθελα να παρουσιάζω με έναν όχι τόσο «κλασικό» τρόπο, οπότε εντάχθηκα στη στήλη με τα χρονογραφήματα.

Επεξεργασία Εικόνας: Δημιουργικό Τμήμα του OffLine Post
  • Τι σας αρέσει περισσότερο στη θέση της/του Αρχισυντάκτριας/Αρχισυντάκτη;

Α.Π.: Περισσότερο μου αρέσει το γεγονός ότι, μέσω των άρθρων που λαμβάνω από τους συντάκτες, καλούμαι να εξετάσω σε μεγαλύτερο βάθος μια ευρεία γκάμα διεθνών θεμάτων.

Λ.Χ.: Όσον αφορά τις πιο δελεαστικές πτυχές του ρόλου, θα έλεγα ότι είναι η αυτονομία και η δημιουργική επιρροή.

Κ.Γ.: Μπαίνω στη διαδικασία να διαβάσω ποικίλα θέματα και απόψεις σχετικά με την Οικονομία, βοηθώντας, παράλληλα, και άλλα άτομα σε αυτό το κομμάτι.

Σ.Κ.: Πέρα από την προσωπική έρευνα και αρθρογραφία, ως Αρχισυντάκτης απολαμβάνω τη συνεργασία και αλληλεπίδραση με νέους ιστορικούς.

Κ.Λ.: Αφενός βρίσκω ευχάριστο το να διαβάζω άρθρα των συντακτών, αφετέρου μου αρέσει που είμαι υπεύθυνη για αρκετά ζητήματα.

Χ.Ο.: Η δημιουργική επαφή με πλήθος προσεγγίσεων στο πλαίσιο της επιμέλειας κειμένων.

Ε.Τ.: Με γοήτευσε εξ αρχής το ότι κλήθηκα να γνωρίσω τους συντάκτες μου, άτομα άγνωστα σε εμένα, μέσα από τα κείμενά τους.

Π.Κ.: Η εξερεύνηση νέων πληροφοριών και ιδεών από κόσμους που έμοιαζαν ερμητικά κλειστοί είναι για εμένα και την ομάδα μου το πιο σημαντικό επίτευγμα.

Χ.Α.: Η πιο ωραία στιγμή μου ως Αρχισυντάκτρια είναι η εύρεση προορισμών και η συζήτηση με τους συντάκτες, οι οποίοι πολύ συχνά βρίσκουν μέρη που δεν έχω καν ακούσει ξανά!

  • Για ποιους λόγους θα προτρέπατε κάποιον να ασχοληθεί με την αρθρογραφία;

Α.Π.: Διότι αποτελεί μια από τις καλύτερες μορφές έκφρασης της προσωπικής γνώμης.

Λ.Χ.: Ενθαρρύνω θερμά τα άτομα να αγκαλιάσουν τη συγγραφή άρθρων για τη λεωφόρο που παρέχει να εκφραστούν.

Κ.Γ.: Θεωρώ πως πολλοί νέοι έχουν άποψη και θα πρέπει να την εκφράζουν, αναδεικνύοντας φλέγοντα ζητήματα της εποχής.

Σ.Κ.: Σε οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο και αν ανήκει κάποιος, το OffLine Post είναι το κατάλληλο μέρος ώστε να δημοσιεύσει τη γνώμη του και τις έρευνές του, αποκτώντας σημαντική εμπειρία για τη μετέπειτα εργασιακή του πορεία.

Κ.Λ.: Γιατί αποκτά νέες δεξιότητες και εμβαθύνει σε τομείς που του αρέσουν.

Χ.Ο.: Η μετουσίωση των γνώσεων και των προβληματισμών μας στον γραπτό λόγο συνιστά μία από τις πιο εποικοδομητικές ενασχολήσεις.

Ε.Τ.: Γιατί, σε αντίθεση με ό,τι μας δίδαξε το εκπαιδευτικό μας σύστημα, το πιο πολύτιμο μάθημα που σου δίνει η αρθρογραφία είναι πως δεν υπάρχει ένας τρόπος να γράφουμε ωραία.

Π.Κ.: Η αρθρογραφία είναι ένα κομμάτι από το οποίο δύσκολα ξεφεύγεις κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σου καριέρας. Επομένως, αξίζει να το αγκαλιάσεις νωρίς και να εξελιχθείς ερχόμενος στην ομάδα μας.

Χ.Α.: Το OffLine συνδυάζει νέες γνωριμίες, παρέα και χόμπι καινούρια ή μη. Αδιαμφισβήτητα, πάντως, αξίζει και μόνο η εμπειρία.

  • Τι θα ευχόσασταν στο OffLine Post;

Α.Π.: Να συνεχίσει πάντοτε το ίδιο δυναμικά και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο!

Λ.Χ.: Κοιτάζοντας το μέλλον, εύχομαι το OffLine Post να συνεχίσει να ανθίζει εκθετικά, τροφοδοτούμενο από ποιοτικό περιεχόμενο.

Κ.Γ.: Εύχομαι να μακροημερεύσει, ώστε να συνεχίσει να δίνει βήμα σε νέα άτομα να εκφράζουν τις γνώμες τους ελεύθερα, «εκτός γραμμής», ώστε να προσφέρουν ανεξάρτητη πληροφορία στο κοινό.

Σ.Κ.: Εύχομαι στο OffLine Post να φτάσει εκεί που ονειρεύτηκαν οι εμπνευστές του και όσοι εργάστηκαν σε αυτό τα τελευταία πέντε χρόνια, συνεχίζοντας να δίνει βήμα σε νέους επιστήμονες και φοιτητές να εκφέρουν ανεπηρέαστα τις απόψεις τους.

Κ.Λ.: Στο OffLine Post, θα ευχόμουν να συνεχίσει να εξελίσσεται, ώστε να φτάσει όσο ψηλά στοχεύει.

Χ.Ο.: Να είναι πάντοτε πλαισιωμένο από δυναμικά μέλη με ανανεωτική διάθεση και πλούσια ενδιαφέροντα!

Ε.Τ.: Δημιουργική εξέλιξη και εξωστρέφεια στο site εν γένει, αλλά και στη στήλη της καρδιάς μου, την English!

Π.Κ.: Εύχομαι να συνεχίσει να ενημερώνει ορθά και με υπευθυνότητα το ευρύ κοινό!

Χ.Α.: Ελπίζω το OffLine Post να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του στο έπακρο, καθώς έχει μεγάλη προοπτική!


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ