14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΒιβλιοΔιαβάσαμε και προτείνουμε: «Το βασίλειο των δαιμόνων» της Kerri Maniscalco

Διαβάσαμε και προτείνουμε: «Το βασίλειο των δαιμόνων» της Kerri Maniscalco


Της Ακριβής Ρακιντζή,

Η σκοτεινή ατμόσφαιρα, η μαγεία, το μυστήριο και η φαντασία είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που θα χρησιμοποιούσαμε για να περιγράψουμε το νέο μυθιστόρημα φαντασίας της Kerri Maniscalco, με τίτλο Το βασίλειο των δαιμόνων. Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και πλέον κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Πηγή εικόνας: kerrimaniscalco.com

Η ιστορία του βιβλίου λαμβάνει χώρα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Σικελία. Η χρονική περίοδος δεν αναφέρεται μέσα στο βιβλίο, αλλά υποθέτουμε από τα συμφραζόμενα ότι η ιστορία εξελίσσεται περίπου στα τέλη του 19ου αιώνα. Πρωταγωνίστριες του βιβλίου είναι η Εμίλια και η δίδυμη αδερφή της, Βιτόρια, οι οποίες είναι στρέγκε–μάγισσες. Οι δύο κοπέλες για να αποφύγουν τις διώξεις κρατούν κρυφή την ταυτότητά τους, μένοντας στην αφάνεια και προσπαθώντας να ζήσουν μυστικά ανάμεσα στους ανθρώπους. Από μικρές μαθαίνουν από τη γιαγιά τους πώς πρέπει οι μάγισσες να προστατεύονται και να φυλάσσονται από τους δαίμονες και ειδικά από τους 7 Διαβολικούς, τους Πρίγκιπες της Κόλασης, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Η ζωή της Εμίλια αλλάζει ριζικά όταν βρίσκει το πτώμα της πολυαγαπημένης της αδερφής, Βιτόρια, φρικτά ακρωτηριασμένο. Η Εμίλια, βαθιά συντετριμμένη, ξεκινάει να βρει τον δολοφόνο της αδερφής της, με σκοπό να πάρει εκδίκηση με κάθε κόστος. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να στραφεί στη σκοτεινή μαγεία, που είναι χρόνια απαγορευμένη. Τότε, η Εμίλια θα γνωρίσει έναν από τους πρίγκιπες της Κόλασης και συγκεκριμένα τον Πρίγκιπα της Οργής. Μια μάγισσα και ένας δαίμονας με αμοιβαίο μίσος γίνονται σύμμαχοι και αναγκάζονται να δουλέψουν μαζί για να λύσουν μια σειρά φόνων νεαρών γυναικών στο νησί. Τίποτα, όμως, δεν είναι όπως φαίνεται, καθώς αρχαίες προφητείες, κατάρες και καλά κρυμμένα μυστικά κλονίζουν την εμπιστοσύνη των ηρώων.

Η Kerri Maniscalco στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας χτίζει αργά αλλά σταθερά έναν κόσμο που διακατέχεται έντονα από μυστήριο και σκοτεινή διάθεση, όπου μάγισσες, δαίμονες και άλλα πλάσματα της νύχτας κατοικούν στην Ιταλία τον 19ο αιώνα. Τα κίνητρα των χαρακτήρων είναι διαφορετικά και καθοδηγούνται με βάση τα εκάστοτε συναισθήματα. Υπάρχει δίψα για δύναμη και εξουσία, η ιστορία όμως αυτή αφορά ως επί το πλείστον την εκδίκηση. Είναι μια ιστορία στην οποία προβάλλεται η αδελφική αγάπη, όπου η εκδίκηση της Εμίλια πυροδοτείται από τη στυγνή δολοφονία της αγαπημένης της αδελφής. Η Εμίλια είναι μια ηρωίδα που σε καμία περίπτωση δεν είναι τέλεια, αφού πολλές φορές οι αποφάσεις της και οι πράξεις της οδηγούν σε αρνητικά αποτελέσματα. Όσο, όμως, εξελίσσεται η ιστορία του βιβλίου, η Εμίλια γίνεται πιο προσεκτική και πιο αποφασιστική, αποκτώντας περισσότερη πίστη στον εαυτό της και στις ικανότητές της.

Η ιστορία είναι ατμοσφαιρική και μυστήρια και στο πρώτο μισό του βιβλίου η πλοκή εστιάζει κυρίως στην εύρεση ενός κατά συρροή δολοφόνου και στους θανάτους των θυμάτων, αφήνοντάς μας αμφιβολίες και υποθέσεις για το ποιος είναι ο πιθανός δολοφόνος. Εκτός από την σκοτεινή ατμόσφαιρα, η ιστορία του βιβλίου είναι γεμάτη με ζωντανές περιγραφές νόστιμων ιταλικών συνταγών, καθώς η οικογένεια της Εμίλια έχει εστιατόριο και η ίδια λατρεύει τη μαγειρική. Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί σε αυτό το σημείο η πολύ καλή δουλειά που έκανε η Maniscalco αναφορικά με τη λαογραφία της νότιας Ιταλίας.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Αν και εισαγωγικό το πρώτο βιβλίο, η συγγραφέας καταφέρνει να εγκλιματίσει τον αναγνώστη και να τον συστήσει σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο που έχει δημιουργήσει. Το βασίλειο των δαιμόνων είναι ένα βιβλίο γεμάτο σασπένς και συναίσθημα που αναμφισβήτητα έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού σε όλα τα social media. Η συνέχεια έπεται…


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ακριβή Ρακιντζή
Ακριβή Ρακιντζή
Γεννήθηκε το 1997 στην Πάτρα, όπου και διαμένει. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και αυτή τη στιγμή σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Τέχνη-Πολιτιστική Κληρονομιά-Αναπτυξιακές Πολιτικές» του ΕΑΠ. Αγαπά τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τις σειρές και οτιδήποτε σχετικό με την Ιστορία και τις Τέχνες. Στον ελεύθερο της χρόνο βλέπει ταινίες, διαβάζει βιβλία και περνάει χρόνο με το σκύλο της.