19.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαNew Haven: Η πόλη των νέων και του πολιτισμού

New Haven: Η πόλη των νέων και του πολιτισμού


Της Ιόλης Βολτή,

Το New Haven είναι μια παράκτια πόλη στην πολιτεία του Κονέκτικατ των Η.Π.Α. Βρίσκεται στο λιμάνι του New Haven στη βόρεια ακτή του Long Island Sound στην κομητεία του New Haven  του Connecticut και αποτελεί μέρος της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης. Με πληθυσμό 134.023, όπως καθορίστηκε από την Απογραφή των Ηνωμένων Πολιτειών του 2020, είναι τώρα η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο Connecticut μετά το Bridgeport και το Stamford. Μάλιστα, το New Haven είναι ο κύριος δήμος του Greater New Haven, ο οποίος είχε συνολικό πληθυσμό 864.835 από το 2020. Η συγκεκριμένη πόλη θεωρείται περισσότερο κατάλληλη για νέους, ενώ είναι γεμάτη από πολιτιστικές δραστηριότητες.

Για αυτούς που αγαπάνε την τέχνη, προτείνεται μία βόλτα προκειμένου να θαυμάσουν τα γοτθικά κτίρια και γενικότερα την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Yale, το οποίο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου. Είναι το τρίτο παλαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το οποίο ιδρύθηκε το 1701. Στην πανεπιστημιούπολη, θα συναντήσει κανείς και άλλα εντυπωσιακά κτίρια όπως το Connecticut Hall, Sterling Memorial Library και το Sterling Law Building. Στην περιοχή του Πανεπιστημίου του Yale, αξίζει κανείς να επισκεφθεί και την πινακοθήκη του Πανεπιστημίου, η οποία βρίσκεται επίσης στην Πανεπιστημιούπολη. Η γκαλερί είναι μια από τις παλαιότερες της πόλης, αφού άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στο κοινό το 1832, και φιλοξενεί έργα εντυπωσιακών ονομάτων, όπως οι Picasso, Lichtenstein, Rothko και Duchamp. Φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή αφρικανικών γλυπτών και αντικειμένων, καθώς και τέχνης από τη Μεσόγειο, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 13.000 κομμάτια.

Πηγή εικόνας: admissions.yale.edu

Επιπλέον, αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Boulevard Flea Market στο οποίο θα βρει αμέτρητες επιλογές για κάθε γούστο είτε πρόκειται για αναμνηστικά είτε για παππούτσια, ρούχα και κοσμήματα. Η συγκεκριμένη αγορά είναι μία από τις πιο γνωστές υπαίθριες αγορές στον κόσμο. Φυσικά, εξαιρετικά σημαντική κρίνεται μία επίσκεψη στην γκαλερί Kehler Liddell. Αυτή είναι μια από τις μακροβιότερες γκαλερί τέχνης του New Haven και διευθύνεται από μια συλλογικότητα τοπικών καλλιτεχνών. Οι Shubert Brothers ήταν κάποτε μεγάλοι θεατρίνοι της Νέας Υόρκης που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το θέατρο της Νέας Υόρκης και να ανοίξουν το Shubert Theatre στο New Haven. Έτσι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που μπορεί να απολαύσει κανείς στην πόλη New Haven βρίσκεται το θέατρο Shubert. Το ιστορικό θέατρο άνοιξε το 1914 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές όπως η Matilda και το The Book of Mormon. Έχουν γίνει περισσότερες από 600 δοκιμαστικές παραστάσεις του Broadway στο Shubert και 300 παγκόσμιες πρεμιέρες.

Ένα ακόμα μουσείο του New Haven είναι το Blessed Michael McGivney Pilgrimage Centre. Το μουσείο αυτό είναι αφιερωμένο στη συντήρηση αντικειμένων που σχετίζονται με την καθολική οργάνωση των Ιπποτών του Κολόμβου. Εδώ, μπορεί κανείς να μάθει για την ιστορία και τα έργα τέχνης που εκτίθενται σε πολλά καθολικά κτίρια σε όλο τον κόσμο.

Πηγή εικόνας: hyatus.com

Το Lighthouse Point Park αποτελεί άλλο ένα αρκετά ενδιαφέρον μέρος. Το Lighthouse Point Park είναι μια υπέροχη υπαίθρια απόδραση από την πόλη, ακριβώς κοντά στο λιμάνι του New Haven. Σε έκταση 82 στρεμμάτων θα βρείτε έναν φάρο και μια αμμώδη-βραχώδη παραλία, όπου μπορείτε να απολαύσετε υπέροχο τοπίο με θέα στο Long Island Sound. Ο οκταγωνικός φάρος άνοιξε για πρώτη φορά το 1847, ενώ βρίσκεται πλέον στον κατάλογο του Εθνικού Μητρώου Ιστορικών Τόπων. Κατά την επίσκεψή σας στο πάρκο, φροντίστε να οδηγήσετε το καρουζέλ του πάρκου, το οποίο χρονολογείται από το 1911.

Καταληκτικά, το New Haven φημίζεται για την ιστορία του και για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που προσφέρει στους τουρίστες και αξίζει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • 20 THINGS TO DO IN NEW HAVEN, travel2next.com, διαθέσιμο εδώ

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ιόλη Βολτή
Ιόλη Βολτή
Σπουδάζει στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί σπουδές πάνω στη Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού στο Αμερικανικό Κολλέγιο στην Ελλάδα. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της σε μία εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, αρμοδιότητες της ήταν να προσεγγίζει κόσμο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και να δημιουργήσει την ιστοσελίδα της εταιρείας. Ακόμα, έχει συμμετάσχει και σε εθελοντικό πρόγραμμα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου κύρια αρμοδιότητα της ήταν η εξυπηρέτηση πελατών (καθοδήγηση και ενημέρωση για τα προγράμματα τα οποία διεξάγει το ίδρυμα).