17.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαProject Titan: Το σχέδιο της Apple για την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκίνητου

Project Titan: Το σχέδιο της Apple για την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκίνητου


Του Άρη Κατσίδη,

Το μέλλον της αυτοκίνησης αδιαμφισβήτητα είναι η ηλεκτροκίνηση, για αυτό και όλες οι εταιρείες επικεντρώνονται στο να εντάξουν αντίστοιχα μοντέλα στη γκάμα τους. Όλη αυτή η αλλαγή δημιουργεί «παραθυράκια», τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν νέοι μεγάλοι κολοσσοί, που θέλουν και αυτοί μερίδιο των εσόδων στην αγορά. Πάντα οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά νέες δυνάμεις προσπαθούν να προσφέρουν καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες, για να εντυπωσιάσουν το κοινό.

Ένας από τους κολοσσούς που θέλει να μπει στην αυτοκίνηση είναι η Apple, η οποία, για να γίνει ανταγωνιστική στον τομέα των supercars, «χτυπάει» από μέσα την αγορά, αφού έκανε δικό της έναν υπεύθυνο κατασκευής αυτοκινήτων της Lamborghini με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας. Ο γνωστός τεχνολογικός κολοσσός κάνει σχέδια να εισέλθει στον κλάδο της ηλεκτρικής αυτόνομης οδήγησης.

Όπως λέει ο σοφός λαός, «τα κάστρα πέφτουν από μέσα». Πολύ απλά, για να «κατακτήσεις» και να υπερισχύσεις σε μια αγορά, πρέπει να καλύπτεις τις ανάγκες που θέλουν για να νιώσουν ικανοποιημένοι οι πελάτες και, επίσης, όπως αναφέραμε, πρέπει να προσφέρεις κάτι πρωτοποριακό. Ο μηχανικός που αποχώρησε από τη Lamborghini, σύμφωνα με το “techcrunch”, και θα δουλέψει στην Apple είναι ο Luigi Taraborrelli, με πάνω από δύο δεκαετίες στους «ταύρους». Ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του σασί και της δυναμικής των οχημάτων, ενώ εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στα Urus SUV, Huracan Coupé, Performante και Aventador Coupé της Lamborghini, αλλά και σε limited εκδόσεις, όπως το Sterrato.

Η πρόσληψη του Taraborrelli, μαζί με μερικά ακόμα άτομα τους τελευταίους μήνες, υποδηλώνει ότι η Apple εξακολουθεί να θέλει να φτιάξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το σχέδιό της είναι το λεγόμενο “Project Titan” της Apple, ίσως το χειρότερο «κρυμμένο μυστικό» στη Silicon Valley. Το έργο έχει καθυστερήσει πολλά χρόνια και το μέγεθος της ομάδας έχει μειωθεί. Έχουν αποχωρήσει άτομα για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, γιατί σε αυτούς τους κλάδους, με τόσο ανταγωνισμό, είναι πολύ εύκολο ένας συνεργάτης να αποχωρήσει, έχοντας καλύτερη και πιο δελεαστική πρόταση. Ωστόσο, η Apple έχει κάνει μερικές βασικές προσλήψεις και διορισμούς τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής ενός από τα κορυφαία στελέχη λογισμικού της Kevin Lynch, για να επιβλέπει το έργο. Τον Μάιο, η Apple προσέλαβε τον Desi Ujkashevic, ένα στέλεχος με μακρά θητεία στη Ford, ο οποίος πρόσφατα ήταν “global director of safety engineering”.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Apple hires Lamborghini executive to help steer EV program, techcrunch.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.