19.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαColmar: Η μικρή Βενετία της Αλσατίας

Colmar: Η μικρή Βενετία της Αλσατίας


Της Ιόλης Βολτή,

Το Colmar βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα της Γαλλίας και φιλοξενεί περίπου 65.000 κατοίκους. Από τον 9ο μ.Χ. αιώνα η πόλη αυτή ευημερεί λόγω της αμπελουργίας και της βιομηχανικής ανάπτυξης, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο τουρισμός της. Στολισμένα σπιτάκια, ανθισμένα μπαλκόνια, αξιοθέατα και ντόπια γαλλική κουζίνα με εκλεκτό κρασί θα σε περιμένουν. Βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το Στρασβούργο και αποτελεί έναν από τους “must” προορισμούς, μιας και μία επίσκεψη στον μαγευτικό αυτόν προορισμό ενδείκνυται σε κάθε εποχή. Ας δούμε, όμως, τι αξίζει κανείς να δει στη γαλλική αυτή επαρχία.

Καταρχάς, η γοτθική αρχιτεκτονική αυτού του μέρους θα σε μαγέψει, ενώ αξίζει μία βόλτα γύρω από τα γραφικά σπιτάκια. Μουσεία, καθεδρικοί ναοί και διάφορα αρχιτεκτονικά μνημεία γοτθικού ρυθμού θα σε ταξιδέψουν σε άλλη εποχή. Ειδικότερα, το Maison Pfister αποτελεί έναν πολύ γνωστό πύργο, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διακρίνεται για την κλασική, γερμανική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική του, ενώ, παράλληλα, συνιστά ένα από τα πιο κλασικά, αναπαλαιωμένα κτίρια του 9ου αιώνα. Ακόμα, “must” αποτελεί μία βόλτα στον καθεδρικό ναό St Martin Eglise, όπως και μία επίσκεψη στο Μουσείο Unterlinden, το οποίο διαθέτει έργα τέχνης, τα οποία χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί ότι η Colmar είναι η γενέτειρα του ζωγράφου Martin Schongauer και του γλύπτη Frenteric Bartholdi, οι οποίοι σχεδίασαν το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Πηγή εικόνας: ourescapeclause.com

Ένα άλλο γερμανικό αναγεννησιακό θαύμα σας περιμένει στο Grand Rue, όπου ανεγέρθηκε το 1606 ως σπίτι για τους προτεκτορικούς Υπουργούς δίπλα στην εκκλησία του Saint-Matthieu. Στο ισόγειο θα βρει κανείς μια στοά με δέκα καμάρες, που τώρα καταλαμβάνουν καταστήματα και εστιατόρια. Εκτός από τις επισκέψεις στα μουσεία και τις βόλτες στη γραφική, γαλλική επαρχία, αξίζει κανείς να δοκιμάσει ντόπια γλυκίσματα και πιο συγκεκριμένα, τις πολύ γνωστές γαλλικές κρέπες. Από φαγητό θα βρεις μια μείξη γαλλικής και γερμανικής κουζίνας, με πιο διάσημο πιάτο το “choucroute garnie a Ι alsacienne”, το οποίο είναι μαριναρισμένο λάχανο, σιγομαγειρεμένο με 3-4 διαφορετικά λουκάνικα, χοιρινά ποδαράκια, παστό χοιρινό, ενώ μπορεί να προστεθεί και μπουτάκι από πέρδικα ή χήνα. Το φαγητό στην Colmar είναι πραγματικά πολύ γευστικό! Επιπλέον, δε γίνεται να επισκεφθεί κανείς την Colmar χωρίς να δοκιμάσει τα γνωστά, τοπικά κρασιά. Υπάρχουν 3 είδη κρασιών: AIsace Appellation Controle, Alsace grand cru Appellation Controle, Cremant d Alsace Appellation Controle.

Το αποκορύφωμα ενός ταξιδιού στην Colmar είναι, φυσικά, η «μικρή Βενετία», στην οποία θα βρεθεί κανείς μετά από μία βόλτα μέσα από τα γραφικά, πετρόκτιστα σπιτάκια. Μάλιστα, το όνομα της περιοχής οφείλεται στην ομοιότητά της με την ιταλική Βενετία. Ακόμα, προτείνεται μία βόλτα με τη βάρκα αργά το απόγευμα στο κανάλι. Επιπλέον, συμβουλή είναι να ταξιδέψει κανείς στην Colmar με το τρένο, αφότου μεταβεί στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει επισκέψεις σε δύο πολύ γραφικούς, αλλά διαφορετικούς προορισμούς. Εναλλακτικός τρόπος είναι η άφιξη στη γαλλική επαρχία Colmar, με ενδιάμεσο σταθμό τη Φρανκφούρτη.

Πηγή εικόνας: itravelling.gr

Η μικρή Βενετία της Αλσατίας, όπως αποκαλείται η Colmar, συνιστά έναν μοναδικό, γραφικό προορισμό, ο οποίος προτείνεται για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο ή ακόμα και για διακοπές και ξεκούραση. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα μέρος που συνδυάζει την ιστορία και τη φυσική ομορφιά!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Ένα μεθυστικό ταξίδι στο γαλλικό Colmar, itravelling.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ιόλη Βολτή
Ιόλη Βολτή
Σπουδάζει στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί σπουδές πάνω στη Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού στο Αμερικανικό Κολλέγιο στην Ελλάδα. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της σε μία εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, αρμοδιότητες της ήταν να προσεγγίζει κόσμο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και να δημιουργήσει την ιστοσελίδα της εταιρείας. Ακόμα, έχει συμμετάσχει και σε εθελοντικό πρόγραμμα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου κύρια αρμοδιότητα της ήταν η εξυπηρέτηση πελατών (καθοδήγηση και ενημέρωση για τα προγράμματα τα οποία διεξάγει το ίδρυμα).