17.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗ «Μήδεια» της Πάτρας

Η «Μήδεια» της Πάτρας


Της Εβελίνας Στεφανάκη,

Και ενώ χιλιάδες οικογένειες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν απεγνωσμένα να αποκτήσουν ένα παιδί, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και, ενδεχομένως, των άλλων δύο της παιδιών, Μαλένας και Ίριδας. Η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, είναι λίγο πολύ γνώριμη σε όλους μας. Τον τελευταίο 1,5 μήνα τουλάχιστον, δεν υπάρχει εκπομπή από την ενημέρωση μέχρι την ψυχαγωγία, που να μην έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Βλέπουμε έτσι μία μητέρα, η οποία επί μήνες καταφέρνει να παραπλανήσει όλο τον κόσμο, παίζοντας θέατρο για το κακό που βρήκε την οικογένειά της, συμπαρασύροντας το κοινό στο δράμα της. Από τη στιγμή, λοιπόν, που πέθανε και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, η ίδια παραχωρεί συνεντεύξεις σε όλα τα μέσα, μιλώντας με απόλυτη ψυχραιμία για τον χαμό των παιδιών της. Και κάπου εδώ αρχίζουν να δημιουργούνται ερωτηματικά. Πώς γίνεται να χάθηκαν και τα τρία παιδιά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Ποιος ευθύνεται για τον χαμό τους; Ήταν όντως ιατρικό λάθος και στις 3 περιπτώσεις; Πάντως, η μητέρα αυτό θέλει να πιστέψουμε, ωρυόμενη σε όλες τις δηλώσεις της.

Πηγή εικόνας: naftemporiki.gr

Όταν, όμως, ο κόσμος αρχίζει να υποψιάζεται πως μπορεί η ίδια να τα οδήγησε στο θάνατο, εκείνη και μαζί όλη η οικογένειά της, κάνουν λόγο για μία μητέρα υπόδειγμα, που λάτρευε τα παιδιά της και που σε καμία περίπτωση δεν θα τους έκανε κακό. Την ίδια στιγμή, όλοι οι ειδικοί ψυχικής υγείας, μιλούν για ένα άτομο ανάλγητο, χωρίς συναισθήματα, χωρίς οίκτο και συμπόνια, ούτε για τα ίδια της τα παιδιά. Το μόνο άτομο για το οποίο πραγματικά ενδιαφέρεται, είναι ο περιβόητος Μάνος. Η εμμονή της για εκείνον, ενδέχεται να την οδήγησε στη δολοφονία των παιδιών της, αφού κατά περίεργο τρόπο, κάθε φορά που ο ίδιος εγκατέλειπε την οικογενειακή εστία, ένα παιδί οδηγούνταν εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Εδώ και λίγες μέρες, λοιπόν, όταν έγινε γνωστή η σύλληψη της 33χρονης «μητέρας» από την Πάτρα, η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι που διέμενε το ζευγάρι, για να εκφράσει την οργή και τον θυμό του για την υπόθεση που, όπως φαίνεται, αποτελεί το έγκλημα του αιώνα. Σταδιακά, βγαίνουν στο φως ολοένα και περισσότερα στοιχεία, που φαίνεται να είναι κατά της 33χρονης. Ενδεικτικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Φως στο τούνελ», η μητέρα ζήτησε να ταφεί μαζί με το παιδί και το τάμπλετ που το ίδιο χρησιμοποιούσε, για άγνωστους λόγους.

Τα ερωτηματικά μεγαλώνουν, αφού στο προσκήνιο μπαίνει και η κεταμίνη, ουσία από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας. Κανείς δε γνωρίζει ούτε τι είναι η εν λόγω ουσία ούτε από πού προμηθεύεται, όμως όλοι μιλούν για αυτήν. Η ίδια, αρνείται κάθε κατηγορία, επιμένοντας πως έχει στοχοποιηθεί άδικα. Και κάπου στο βάθος της υπόθεσης, παρουσιάζεται και ένας πατέρας, που δείχνει να έχει διακοσμητικό ρόλο στην όλη ιστορία. Στην αρχή υπερασπίζεται την γυναίκα του με επιμονή, ακόμα και μετά την προσαγωγή της. Ξαφνικά, αλλάζει γνώμη και ζητά εξηγήσεις για το χαμό των παιδιών του.  Όμως, θα έλεγε κανείς, πως το θυμήθηκε λίγο αργά. Δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες ένας πατέρας, έχοντας θάψει 3 παιδιά, να θυμάται μετά από τόσο καιρό ότι θέλει να μάθει την αλήθεια. Μήπως εν τέλει εμπλέκεται και ο ίδιος με κάποιον τρόπο;

Πηγή εικόνας: cyprustimes.com

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι η αλήθεια που τόσο πολύ αναζητά, θα βγει στο φως. Ίσως είναι θέμα χρόνου. Το ζήτημα, είναι αν όντως θα «πέσουν» και οι δύο γονείς, όπως δήλωσε η Ρούλα, μέσα από τη ΓΑΔΑ. Φυσικά, υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας, που δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αν όμως, αποδειχθεί ότι τα παιδιά δολοφονήθηκαν είτε από τη μητέρα είτε και από τους δύο γονείς, η δικαιοσύνη ας είναι αμείλικτη. Να εξεταστεί κάθε στοιχείο διεξοδικά, όχι όπως συνέβη με την καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού. Μιας και ζούμε σε μία έννομη πολιτεία, η λύση της αυτοδικίας, είναι εννοείται καταδικαστέα. Αυτή όμως η περιβόητη ισόβια κάθειρξη, ας γίνει όντως ισόβια. Το χρωστάμε στις ψυχές αυτών των παιδιών, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εβελίνα Στεφανάκη
Εβελίνα Στεφανάκη
Σπουδάζει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι 20 ετών, της αρέσει ο χορός και ιδιαίτερα οι λατινοαμερικάνικοι χοροί. Πρόσφατα αποφάσισε να δοκιμαστεί στην αρθρογραφία, μπαίνοντας στην ομάδα του OffLine Ρost. Λατρεύει τα ταξίδια, τις βόλτες με φίλους και τις εξορμήσεις στην φύση.