20.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός“Sex and the City” (2021 - ): Επέστρεψε ανανεωμένο και με κοινωνικά...

“Sex and the City” (2021 – ): Επέστρεψε ανανεωμένο και με κοινωνικά μηνύματα


Του Αλέξανδρου Βωβίδη,

Η πολυσυζητημένη σειρά του “Sex and the City” επέστρεψε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα του HBO Max με πάρα πολλές και διαφορετικές απόψεις, αλλά και με πλήρως ανανεωμένο cast και τίτλο. Από το πρώτο μόλις επεισόδιο μαθαίνουμε ότι ο Mr Big (Chris Noth), ένας χαρακτήρας που τον παρακολουθήσαμε να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) πεθαίνει ξαφνικά από έμφραγμα. Κι ενώ ο ίδιος δεν ήθελε να επιστρέψει στον φακό για τόσο λίγο χρονικό διάστημα, η σκηνοθετική αυτή στιγμή που ανταλλάσσουν για τελευταία φορά βλέμμα καθώς η αγαπημένη του οδύρεται και φωνάζει, γιατί ξέρει τι θα ακολουθήσει, του άλλαξε τη γνώμη.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η σειρά αυτή με καινούριο τίτλο “And Just Like That” δεν είναι απλά μόνο ένα επόμενο κεφάλαιο για το “Sex and the City”. Οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχουν χιλιάδες μηνύματα πίσω από την καινούρια αυτή σειρά, όπως η ένταξη των σωστών gender pronouns και το political correctness στην κωμωδία. Φυσικά, όπως και στα παλιά επεισόδια, δεν λείπει η ερωτική ζωή των τριών αυτών γυναικών, αν και πλέον το βιώνουν ως δεσμευμένες. Ένα ακόμα μεγαλύτερο θέμα που θίγεται στην σειρά αυτή και θεωρείται πολύ σημαντικό είναι η πλευρά των γυναικών που είναι στην ηλικία των 50.

Πηγή Εικόνας: hbomax.com

Μία πόλη πολλή αλλαγμένη, με ποικίλους ανθρώπους όπως πάντοτε, αλλά και με πολλά θέματα προς συζήτηση όπως το κίνημα #MeToo, ο υπάρχων σεξισμός, η ξενοφοβία που σαρώνει την κοινωνία μαζί με την ομοφοβία καθώς και η περιθωριοποίηση των ανθρώπων στα 50. Γι’ αυτό και θεωρούμε την καινούρια σειρά ως ένα μικρό διαμαντάκι, αφού μας δίνει πολλή τροφή για σκέψη και μια διαφορετική πλευρά των τριών αυτών πρωταγωνιστριών που κανείς δεν έχει δει σε σειρά τα τελευταία χρόνια. Γενικά το SATC* απευθυνόταν σε νέες γυναίκες που ψάχνουν τον έρωτα ή και μόνο το sex (ναι, λέμε για την Samantha Jones ή αλλιώς Kim Cattrall) και συνδύαζαν την μαγική ηλικία των 30s και όλα τα όνειρα που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, όλα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι φαίνεται, έχοντας περάσει ένα χρόνο κλεισμένες μέσα στο σπίτι λόγω του Covid-19.

Κι ενώ θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για την Carrie Β. και τις σημαντικές αλλαγές της ζωής της, βλέπουμε την Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) που επιστρέφει στο σχολείο για το Μεταπτυχιακό της στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία θέλει να το συνδυάσει μαζί με το πτυχίο της από την Νομική και να μπορέσει να σταθεί ηθικά δίπλα σε όποια γυναίκα το χρειάζεται. Από το πρώτο κιόλας μάθημα, την βλέπουμε να παλεύει κυριολεκτικά με όλα τα θέματα που αναφέραμε και πιο πάνω, καθώς προσπαθεί να ενταχθεί στο φάσμα της καινούριας γενιάς. Για να γυρίσουμε, όμως, πίσω στο ζευγάρι, η Miranda και ο Steve (David Eigenberg) δεν έχουν κάνει σεξ εδώ και χρόνια, όπως αποκαλύπτει στη Charlotte (Kristin Davis) πίνοντας καφέ, κάπως πρόχειρα και σα να μην συμβαίνει τίποτα. Αναρωτιέται, έτσι, αν είναι ακόμη ζευγάρι ή απλώς «συγκάτοικοι με ένα παιδί».

Πηγή Εικόνας: hbomax.com

Θα κλείσουμε με την πολυαγαπημένη μας Charlotte, η οποία είναι μητέρα δύο κοριτσιών, της Lily και της Rose. Η Rose, η νεότερη της, μόλις της εξομολογήθηκε ότι δεν νιώθει πάντα κορίτσι. Η Charlotte δεν είναι πολλή σίγουρη για το πόσο σοβαρά να το πάρει αυτό στην αρχή, ούτε ο καλύτερος της φίλος Anthony, ο οποίος ουσιαστικά της λέει να το αγνοήσει, γιατί είναι ακόμα μικρή. Αλλά κατά τη διάρκεια του Stand-up της Che Diaz (Sara Ramirez), συνειδητοποιεί πως η αγάπη της για αυτήν είναι αυτό που μετράει όσο μπερδεμένη κι αν νιώθει τώρα. Και ενώ το πλήθος σφύζει από αγάπη, αυτό ενθαρρύνει τη Charlotte να ακολουθήσει το ένστικτό της και να διασφαλίσει ότι η Rose αισθάνεται υποστήριξη. Τηλεφωνεί στη Rose μετά την παράσταση μόνο και μόνο για να της πει «Σ’ αγαπώ». Όπως ένας τυπικός έφηβος, η Rose θέλει απλώς να επιστρέψει στο παιχνίδι που παίζει του Mario Kart.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • And Just Like That…, imdb.com, διαθέσιμο εδώ.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξανδρος Βωβίδης
Αλέξανδρος Βωβίδης
Αρχικά ξεκίνησε για σπουδές στην Επικοινωνία στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας – Deree. Μετά από 4 χρόνια, τον κέρδισαν τα Social Media και το Marketing, καθώς και η φωτογραφία και το βίντεο. Τον ερχόμενο χρόνο θα βρεθεί για σπουδές στην σχολή του Ant1 Media Lab για να ασχοληθεί με την εικονοληψία και το blogging. Αυτό το διάστημα ασχολείται με τα podcasts θίγοντας ποίκιλα θέματα. Είναι γενικότερα ανήσυχο πνεύμα όπου του αρέσει να ασχολείται με τα κοινά και να ενημερώνετε πάντα για όλη την κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα.