19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔιακοπές: Η ανάγκη του μυαλού για ξεκούραση

Διακοπές: Η ανάγκη του μυαλού για ξεκούραση


Της Αγγελικής Ουζουνάκη,

Επιτέλους βρισκόμαστε στα μέσα αυτού του καλοκαιριού και ευτυχώς λόγω των ισχυουσών γύρω συνθηκών είμαστε σε θέση να ταξιδέψουμε και να περάσουμε κάποιες μέρες σε ένα διαφορετικό μέρος για διακοπές. Μετά το πέρας μίας δεύτερης συνεχόμενα δύσκολης χρονιάς, οι περισσότεροι είμαστε εξαντλημένοι εξαιτίας του περιορισμού στον οποίο είχαμε υποστεί για τόσο καιρό. Για καλή μας τύχει, όμως, πλέον την επιλογή να κάνουμε κάποια εξόρμηση.

Είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας και τη ψυχική μας ανανέωση για μερικές μέρες να ξαποστάσουμε από τις διάφορες υποχρεώσεις και απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας, προκειμένου να αναδιοργανωθούμε, να συλλέξουμε πολύτιμες δυνάμεις και ενέργεια, αλλά και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας, τους φίλους μας και τις οικογένειές μας.

Πηγή εικόνας: pixabay.com

Ωστόσο, το μέρος που θα επιλέξουμε δεν παίζει κανένα ρόλο, αρκεί μονάχα να επικρατεί μία ήρεμη και ευνοϊκή ατμόσφαιρα που μαζί με ευχάριστες συντροφιές, θα μας δώσει τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζεται, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας κάποιες στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης. Έτσι, θα μπορέσει έστω και για μικρό χρονικό διάστημα ο οργανισμός και το μυαλό μας να λειτουργεί σε χαμηλές συχνότητες εφόσον επιδιώκουμε να διατηρούμε χαμηλούς ρυθμούς στην καθημερινότητά μας χωρίς αχρείαστες σκοτούρες.

Επομένως, είναι απαραίτητο για τον καθένα μας ξεχωριστά να κατανείμει αυτόν τον ελεύθερο χρόνο, που επιτέλους διαθέτει, με τέτοιο τρόπο που θα του διασφαλίζει πως θα υπάρξουν περιθώρια χαλάρωσης, ηρεμίας και αναζωογόνησης. Πολύ πιθανόν το διάστημα που θα ακολουθήσει μετά το καλοκαίρι να είναι ξανά γεμάτο με νέες απαιτήσεις και περαιτέρω περιορισμούς. Γι’ αυτό λοιπόν, είναι εξέχουσας σημασίας το συγκεκριμένο διάστημα να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι μπορούμε να έχομε ξανά κάποιες από τις ελευθερίες μας και να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να εμποδίσουμε στο διάστημα των διακοπών την έλευση της τοξικότητας και των υπερβολικών απαιτήσεων που ίσως υπάρχουν στη ζωή μας, προκειμένου να «γεμίσουμε» τις μπαταρίες μας και να είμαστε σε θέση να θωρακίσουμε τόσο τη σωματική όσο και τη ψυχική μας ολοκλήρωση και προστασία.

Έτσι λοιπόν, είναι ύψιστης σημασίας να περάσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές μας σε όμορφα και ήρεμα μέρη με ευχάριστους ανθρώπους, ασχολούμενοι με διασκεδαστικές δραστηριότητες, ούτως ώστε να δώσουμε τον χώρο που χρειάζεται στον εαυτό μας για να ανασυγκροτηθούμε. Οφείλουμε να μην αμελούμε τη ψυχική μας υγεία, φροντίζοντας πρωτίστως να βρισκόμαστε σε ένα γαλήνιο και αρμονικό περιβάλλον.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελική Ουζουνάκη
Αγγελική Ουζουνάκη
Γεννήθηκε το ’99 στην Κομοτηνή. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν. Συμμετείχε την περσινή χρονιά στο εξαμηνιαίο πρόγραμμα Erasmus+ στο Universität Mannheim, όπου ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό την λίστα των ταξιδιωτικών της εξορμήσεων. Αγαπάει τις ξένες γλώσσες και μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Ασχολείται ενεργά από μικρό παιδί με πλήθος διαφορετικών αθλημάτων. Τέλος, έχει έντονο ενδιαφέρον για την ανάγνωση βιβλίων κοινωνικού περιεχομένου, αντίστοιχων εφημερίδων και ερασιτεχνικά για την φωτογραφία.