21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΡιπαίοι άνεμοι και μπουρίνια

Ριπαίοι άνεμοι και μπουρίνια


Της Ειρήνης Κοτρούτσου, 

Η Βουλή δεν θα κάνει διακοπές ούτε φέτος το καλοκαίρι αφού οι εργασίες της θα συνεχιστούν κανονικά, χωρίς θερινά τμήματα. Λίγο, όμως, η νωχελικότητα στο χαλκείο της Κουμουνδούρου και η ραστώνη στην υπόγα, λίγο η ασφυκτική ζέστη, λίγο το κρασί, λίγο η θάλασσα είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυντονιστούν οι  σχολιαστές και οι δημιουργοί της πολιτικής επικαιρότητας. Κι αφού λοιπόν δεν έχουμε καυτά νέα για να γελάσουμε ή να κλάψουμε με τους πιστούς (;) του Αλέξη, συγκλονιζόμαστε (εντός και εκτός εισαγωγικών) με διάφορα άλλα.

Πόλεμος στο ΚΚΕ του κέντρου. Προφανώς δεν θα πετύχαινε ούτε η αυτοκτονική πολιτική της Φώφης που θα βασιζόταν σε ένα σενάριο σύγκλισης και ενιαίου μετώπου με τον Αλέξη αλλά ούτε και η έτερη αυτοκτονική πολιτική που βασίστηκε σε μια κίβδηλη αριστεροσύνη και σε μια τακτική αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση. Κάποιος έμπλεξε τα μπούτια του για να κρατήσει όρθιο το μαγαζί του. Σε αυτό το τέλμα θα εξακολουθεί να βρίσκεται το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη όσο θα ηγούνται αδύναμες πολιτικές προσωπικότητες. Γι’αυτό και η επερχόμενη εσωκομματική εκλογική διαδικασία θα αποτελέσει σταθμό για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ. Ας διαλέξουν, λοιπόν, τον μόνο σταθερό άνθρωπο με εμπειρία που μπορεί να δώσει νέα πνοή.

Πηγή εικόνας: lykavitos.gr

Στα της παιδείας τώρα και μεταξύ των διάφορων άλλων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη ήταν και το νομοσχέδιο του υπουργείου «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις». Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τις δομές και τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φαίνεται πως αναβαθμίζεται. Σύγχρονες δεξιότητες, ίσες ευκαιρίες για όλους, εκπαιδευτικές διαδρομές με επαγγελματική προοπτική, ενίσχυση της θέσης των εκπαιδευτικών, περισσότερη αυτονομία στα σχολεία και αξιολόγηση προβλέπονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο. Προβλέπεται, επιπλέον, σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός ενώ συνδέονται οι  δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινούν να λειτουργούν τα πρώτα 6 Πρότυπα ΕΠΑΛ ενώ εφαρμόζεται ήδη το παράλληλο μηχανογραφικό, ώστε να αναδεικνύονται οι εναλλακτικές των νέων, στις οποίες περιλαμβάνεται και η δημόσια επαγγελματική κατάρτιση. Ανεπιθύμητες οι αλλαγές αυτές για όσους ποντάρουν εκλογικά σε υποτιθέμενες αλλά και πραγματικές ανισότητες που τώρα εξαλείφονται. Για αυτό και οι ανώφελοι και αναίτιοι τσαμπουκάδες στην Βουλή από τους «προστάτες του λαού».

Πηγή εικόνας: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από τα ελάσσονα στα μείζονα τώρα και την μαύρη επέτειο του ακρωτηριασμού του ελληνισμού. 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο μας. 47 χρόνια πόνου και προσβολής που γιορτάστηκαν με εμετικές φιέστες από τον Ερντογάν. 47 χρόνια που παλεύουμε σχεδόν μόνοι μας. 18 Ιουλίου 2021, η Αμερική στάθηκε ξανά δίπλα μας. Με πρωτοβουλία των γερουσιαστών Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός), Κρις Βαν Χόλεν (Δημοκρατικός) και Μάριο Ρούμπιο (Ρεπουμπλικάνος) και τη συνεργασία άλλων 11 συναδέλφων τους, ετοιμάστηκε μία επιστολή- δριμύ κατηγορώ εναντίον της Τουρκίας. Η επιστολή των γερουσιαστών δεν είναι ένα αστειάκι, δεν είναι κίνηση εντυπωσιασμού, δεν είναι «να’χαμε να λέγαμε και να’χαμε να πούμε». Βασίστηκε σε σχέδιο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία για την στάση της απέναντι στο κυπριακό. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα αλλά έχουμε και ισχυρούς φίλους και συμμάχους που έχουν αποφασίσει πλέον να αλλάξουν τα δεδομένα. Μέχρι τότε , καλή λευτεριά Έλληνες!

Πηγή εικόνας: alexpolisonline.com

Αυτά, λοιπόν, ήταν τα πολιτικά μας νέα… Ες αύριον τα σπουδαία.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Κοτρούτσου
Ειρήνη Κοτρούτσου
Γεννημένη στην Αθήνα το 2002, είναι φοιτήτρια της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι λάτρης των μοντέλων προσομοίωσης των συνεδριάσεων του Ο.Η.Ε. και της ρητορικής. Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων βρίσκονται ζητήματα που άπτονται της πολιτικής και της οικονομίας. Η συμμετοχή της στα κοινά την γεμίζει ενέργεια. Της αρέσει το θέατρο, αγαπημένοι της συγγραφείς ο Νίτσε και ο Καζαντζάκης και αγαπημένος της ποιητής ο Καβάφης.