22.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧρονογράφημαTips για να διακοπάρεις με ασφάλεια

Tips για να διακοπάρεις με ασφάλεια


Του Ανδρέα Πετρόπουλου,

Κάποιες φορές, αγαπημένοι μου, μερικά πράγματα στην ζωή μας δεν είναι και τόσο δεδομένα, όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι έτσι είναι. Κυρίως, γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω το διάστημα της καραντίνας, που το περάσαμε όλοι κλεισμένοι μέσα σ’ ένα σπίτι και που όλοι μας το βιώσαμε σαν έναν εφιάλτη, που επιτέλους τελείωσε. Ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι οι απολαύσεις της ζωής είναι πολλές εκεί έξω και αμέτρητες, φτάνει να έχουμε την διάθεση να τις ζήσουμε και να τις μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Τα ταξίδια είναι μια απόλαυση για όλους μας και προϋποθέτουν χαλάρωση, ηρεμία και γαλήνη, ειδικότερα αυτές τις ημέρες, όπου η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο και κοντεύουμε να βγάλουμε το πετσί μας. Για μερικούς, άλλωστε, ξεκινά το μαγικό διάστημα της αδείας τους και άλλοι πάλι περιμένουν ένα Σαββατοκύριακο ή ένα τριήμερο (όταν τους το επιτρέψει το πρόγραμμά τους) για μια ανάσα δροσιάς στην κοντινότερη παραλία ή το κοντινότερο νησί.

Πηγή εικόνας: Shutterstock

Και θα μου πεις ότι καλά μου τα λες εσύ για ταξιδάκια και αναψυχή, αλλά ο ιός κυκλοφορεί και οπλοφορεί ακόμη εκεί έξω. Και απόλυτα λογικό να φοβάσαι, ειδικότερα όταν είσαι ανεμβολίαστος, γιατί άνθρωποι είμαστε όλοι βρε αδερφέ και μερικοί μπορεί να πιστεύουν ότι η γη είναι τετράγωνη και άλλοι ότι έχει το σχήμα πίτσας. Έτσι συμβαίνει και με τις διακοπές, άλλοι διαλέγουν εναλλακτικό τουρισμό και άλλοι κοσμοπολίτικο αέρα. Όλα μπορείς να τα βρεις και μάλιστα και απ’ τον ιό μπορείς να προφυλαχθείς και να ξεκινήσεις ένα ασφαλές ταξίδι.

Και θα σου πω αρκετά tips που μπορείς να ακολουθήσεις με το που ξεκινήσεις απ’ το σπίτι σου για να φτάσεις στο κοντινότερο λιμάνι ή σταθμό και να ξεκινήσεις την απόδραση γι’ αυτό το καλοκαίρι. Αναμφισβήτητα το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τ’ άλλα που έχεις συνηθίσει, κυρίως γιατί εκεί έξω βρίσκεται ο ιός, που, δεν είναι καθόλου φίλος μας και γιατί η πληρότητα αγγίζει το 90% σε ξενοδοχεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ως γνωστόν η χώρα μας ζει απ’ τον τουρισμό. Στο παρασύνθημα τώρα. Τι πρέπει να ρυθμίσεις, ώστε να κάνεις τις διακοπές σου πιο ασφαλείς και να ξεκινήσεις να σχεδιάζεις ένα ασφαλές ταξίδι απ’ την αρχή μέχρι το τέλος του;

#1 Το εμβόλιο

Δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε ως διακοσμητικό πάνω μας, αλλά είναι η ασπίδα μας στον ιό. Πολλοί μπορεί να μην θέλουν να πιστέψουν και δικαίωμά τους ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω, που, θα τους βοηθήσει να προστατευθούν, αλλά καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Το βάζω στα πρώτα tips ενός ασφαλούς ταξιδιού γιατί δεν είναι καθόλου χρονοβόρο όπως ένα self test ή αντίστοιχα ένα rapid ή μοριακό. Παρεμπιπτόντως με το πιστοποιητικό του εμβολιασμού σου, όλες οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα, οπότε σίγουρα έχει αρκετά συν.

Πηγή εικόνας: laingbuissonnews.com

#2 Η φίλη μας η μάσκα

Αφήστε με να σας μιλήσω για την φίλη μας την μάσκα, που δεν είναι μια φανταστική φίλη, αλλά προσφέρει και αυτή με την σειρά της προστασία, ενάντια στον ιό που καραδοκεί εκεί έξω και θέλει να απλώσει τις δαγκάνες του σ’ όλο μας το κορμί. Γι’ αυτό καλό θα είναι όταν ξεκινήσεις το ταξιδάκι αναψυχής, εκτός από τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρήσεις, να φοράς μάσκα καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και όπου παρατηρείται συνωστισμός.

#3 Αποστάσεις

Οι αποστάσεις είναι και αυτές φίλες μας και μας βοηθούν στο να μπορέσουμε ν’ απολαύσουμε ένα ασφαλές ταξίδι και φυσικά να λατρέψουμε τα τοπία και ν’ απολαύσουμε την θάλασσα στο νησί ή στον προορισμό που θα επιλέξουμε. Μας βοηθάνε να μην ερχόμαστε σε συνωστισμό και κάνουν παρέα με το αντισηπτικό.

#4 Αντισηπτικό

Το αγαπάω και το λατρεύω, έχει γίνει φίλος μου αρκετά χρόνια πριν τον ιό και είναι κάτι, που, απαραίτητα πρέπει να υπάρχει στην τσάντα σου, ή την βαλίτσα σου όταν ξεκινήσεις για ένα μακρινό ή κοντινό αντίστοιχα ταξίδι. Πρέπει να κατέχει ξεχωριστή θέση ως αξεσουάρ, καθώς μερικά απ’ αυτά έχουν και υπέροχο άρωμα. Να θυμάσαι ότι αν θες να περάσεις όμορφες διακοπές μακριά από δέκατα και πόνους στα κόκκαλα, να απολυμαίνεις τα πράγματα σου και τα χέρια σου συχνά, τραγουδώντας ένα Happy Birthday to you και ας μην έχεις γενέθλια, δεν έγινε κάτι!

Πηγή εικόνας: Infokids.gr

#5 Selftest ή Rapid Test πριν το ταξίδι

Τα λέμε στους ξένους που επισκέπτονται την χώρα μας, αλλά για εμάς πιστεύω είναι κάτι αυτονόητο, ή μήπως όχι; Είναι και αυτά μια ασπίδα απέναντι στον ιό, καθώς αν έχεις κολλήσει και το self test βρεθεί θετικό, τότε κάθεσαι σπίτι σου για να κάνεις δύο εβδομάδες καραντίνα και ξεχνάς τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Αν βγει αρνητικό, τότε ετοιμάζεις ταξίδι, μοναχά για πάρτη σου ή για σένα και το ταίρι σου.

Αυτά είναι μόνο μερικά απ’ τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να ζήσεις τον μύθο των διακοπών σου. Αυτό το καλοκαίρι, σίγουρα είναι ξεχωριστό, χρειάζεται προσοχή και σύνεση, πρώτα απ’ όλα όμως χρειάζεται την ατομική ευθύνη του καθενός. Για να μπορούμε όλοι να έχουμε τις πιο αξέχαστες διακοπές, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τον αγαπημένο μας πελεκάνο να μας υπενθυμίζει το μότο: «Όχι άλλα πλαστικά σε θάλασσες και ακτές».


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.