18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός"Shadow and Bone": Η πολλά υποσχόμενη νέα σειρά φαντασίας του Netflix

“Shadow and Bone”: Η πολλά υποσχόμενη νέα σειρά φαντασίας του Netflix


Της Αναστασίας Διαμαντοπούλου,

Το βιβλίο του Leigh Bardugo, “Shadow and Bone”, μεταφέρθηκε ως ομώνυμη σειρά στην πλατφόρμα του Netflix και μας συστήνει έναν φανταστικό κόσμο σκιών και τεράτων, μαγεμένων ζώων, δυναμικών ηρώων και ακόμα πιο δυναμικών  κακών. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και δελεαστικό concept, που οι φανατικοί του είδους ήδη αρχίζουν και λένε ότι θα αντικαταστήσει το “Game of Thrones”, αν και, βέβαια, το prequel του γυρίζεται ήδη με τεράστιο budget και τα πρώτα πλάνα, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, προκαλούν ήδη χαμό ανάμεσα στους fans. Η υπόθεση, όμως, της νέας σειράς είναι ικανή να κάνει το κοινό να κολλήσει.

Πηγή Εικόνας: amazon.com

Η σειρά μας επικεντρώνεται στο βασίλειο Ravka και σε δύο ορφανά, την Alina Starkov και τον φίλο της Μal Oretsev, που και οι δύο υπηρετούν στην Πρώτη Στρατιά, μία ομάδα ανθρώπων, δηλαδή, χωρίς υπερφυσικές δυνάμεις. Μετά έχουμε την Δεύτερη Στρατιά ή όπως αναφέρονται πιο συχνά μέσα στην σειρά, Grisha. Αυτοί είναι μάγοι με διάφορες ικανότητες, όπως την δύναμη να ελέγχουν την φωτιά, τον αέρα, την εξωτερική εικόνα των ανθρώπων κ.α. Στο επίκεντρο της χώρας βρίσκεται μία μαύρη ομίχλη, η οποία χωρίζει το βασίλειο και φέρνει σε αντιπαλότητα τους ανθρώπους των δύο, πλέον, περιοχών. Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού μέσα στην ομίχλη, που πάντα γίνεται με ένα μόνο καράβι που δεν επιπλέει σε θάλασσα αλλά σε έρημο, η Alina ανακαλύπτει σε μια κρίσιμη κατάσταση πως έχει δυνάμεις και πως ανήκει στους Grisha, αλλά δεν είναι μία απλή μάγισσα. Ανακαλύπτει πως είναι μία Sun Summoner, η οποία έχει την ικανότητα να επικαλείται το φως και όχι μόνο είναι μοναδική στο είδος της, αλλά είναι και η μόνη που μπορεί να διαλύσει την ομίχλη.

Έτσι η Alina γνωρίζει τον αρχηγό της Δεύτερης Στρατιάς, τον Στρατηγό Kirigan, ο οποίος είναι και αυτός ο μοναδικός Shadow Summoner που υπάρχει, ένας μάγος που ελέγχει το σκοτάδι, δηλαδή, και αναπάντεχα αποτελεί την αντίθετη δύναμη της Alina. Ο Kirigan εντυπωσιάζεται από την Alina και τις δυνάμεις της και έτσι βλέπουμε την Alina να ξεκινάει την εκπαίδευση της ως Grisha, υπό την προστασία του βασιλιά και της βασίλισσας, με τη βοήθεια του στρατηγού και άλλων εκπαιδευτών. Παράλληλα, η ιστορία μας δείχνει μια ομάδα επιδέξιων απατεώνων, τον Kaz, την Inej και τον Jesper, οι οποίοι ψάχνουν ευκαιρίες να βγάλουν εύκολα χρήματα και πολύ σύντομα μια τεράστια χρηματική αμοιβή θα τους φέρει εναντίον της Alina, η οποία πλέον αποτελεί αγία και σωτήρα για τον λαό, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει και λεία των απατεώνων.

Πηγή Εικόνας: thenerddaily.com

Αυτή την στιγμή έχουμε στα χέρια μας μια πολλά υποσχόμενη σειρά, που βλέπεται ευχάριστα από τους λάτρεις του είδους, παρά την δύσκολη ορολογία, που μετά από λίγο συνηθίζεται. Το κατά πόσο, όμως, είναι εδώ για να αντικαταστήσει το “Game of Thrones”, είναι νωρίς να το πούμε. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ενώ και οι δύο σειρές βασίζονται σε βιβλία, το “Shadow and Bone” εμπίπτει στην κατηγορία της εφηβικής λογοτεχνίας, ενώ το “Game of Thrones” όχι, και έτσι το πρώτο δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσει το δεύτερο και ούτε να ξεπεράσει την φρενίτιδα που ακόμα προκαλεί στο κοινό του παγκοσμίως.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
  • Shadow and Bone (TV series 2021-), imdb.com, διαθέσιμο εδώ.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αναστασία Διαμαντοπούλου
Αναστασία Διαμαντοπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999 και είναι τελειόφοιτη του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στην Καλαμάτα. Έχει επιλέξει την κατεύθυνση της Ιστορίας και της Διαχείρισης, καθώς από μικρή την ενδιέφερε και αγαπούσε την ιστορία. Στα ενδιαφέροντά της ανάγονται ο αθλητισμός, οι ξένες γλώσσες, καθώς γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά, και ο εθελοντισμός, με εθελοντικές δράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.