20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαClement Beaune: Ένας διαφορετικός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Clement Beaune: Ένας διαφορετικός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Της Παναγιώτας Μπούκα, 

Ο Clement Beaune είναι μέλος του κόμματος La République En Marche με πρόεδρο τον Emmanuel Macron, και διορίστηκε υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων από τον Γάλλο πρόεδρο τον περασμένο Ιούλιο, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει και ως Ευρωπαίος σύμβουλος του Macron στο υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του. Στον ελάχιστο χρόνο που βρίσκεται σε αυτή τη θέση έχει αναλάβει εξέχοντα ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αλλά αυτό που τον φέρνει στην επικαιρότητα είναι η συνέντευξη που έδωσε προσφάτως στο γαλλικό περιοδικό Tetu.

Ο 39χρονος υφυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι ομοφυλόφιλος, ο ίδιος βέβαια δεν αντιμετώπισε οικογενειακές δυσκολίες ή προβλήματα κατά τη διάρκεια των σπουδών του σε σχέση με την σεξουαλικότητα του, αλλά έκανε ξεκάθαρη την στάση του σχετικά με το ότι θέλει οι άνθρωποι να δουν ότι το να είσαι γκέι δεν είναι «εμπόδιο» για μια καριέρα στην πολιτική σκηνή και δεν θα έπρεπε να σταματά κανέναν η διαφορετικότητα του. Δεν έχει αναφέρει ποτέ τον σεξουαλικό του προσανατολισμό σε προηγούμενες συνεντεύξεις του, αλλά όπως είπε στο περιοδικό, δεν έχει κανένα πρόβλημα να το εκφράσει ελευθέρα.

Ωστόσο, εξέφρασε τους προβληματισμούς του με τη κατάσταση που επικρατεί στην Πολωνία τον τελευταίο καιρό, καθώς έχει μια προσωπική εμπειρία με τις διακρίσεις και το μίσος. Είναι ένας άνθρωπος που κατάγεται από μια οικογένεια ανθρώπων που απελάθηκαν πριν από δυο γενιές για τα πιστεύω τους, καθώς ήταν Εβραίοι. Η ανοχή σε τέτοιες περιστάσεις δεν είναι εφικτή, όπως αναφέρει και ο ίδιος. Ενώ, στη συνέχεια, τόνισε ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση οι άνθρωποι να θεωρήσουν ότι αγωνίζεται για την κατάργηση των LGBT Free ζωνών λόγω της σεξουαλικότητας του, αλλά, γιατί ο καθένας με τη δικιά του θέση θα πρέπει να ασχολείται με αυτό. Γι’ αυτό το λόγο, ανέφερε ότι προγραμματίζει να ταξιδέψει στην Πολωνία στις αρχές της ερχομένης χρονιάς με σκοπό όχι μόνο να προσφέρει και την δικιά του στήριξη σε έναν οργανισμό που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αμβλώσεων στην Πολωνία, αλλά και να επισκεφτεί της λεγόμενες “LGBT Free” ζώνες και να σταθεί στο πλάι των τοπικών ακτιβιστών.

Η Πολωνία είναι γνωστό ότι έχει καταγράψει το χειρότερο ρεκόρ για τα δικαιώματα λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, transgender και intersex (LGBTQI+) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την οργάνωση δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και από ότι φαίνεται βρέθηκε επιτέλους ο άνθρωπος που θα αναλάβει την διευθέτηση του ζητήματος.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παναγιώτα Μπούκα
Παναγιώτα Μπούκα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999 και σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ανέκαθεν ενδιαφερόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται ενεργά με τον ακτιβισμό. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και νοηματική, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο θα την βρει κανείς είτε ανάμεσα στις σελίδες ενός βιβλίου ή σε κάποια μπυραρία.