13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚάνε τον Μαρκ Κιούμπαν να απαντήσει στο email σου

Κάνε τον Μαρκ Κιούμπαν να απαντήσει στο email σου


Του Άρη Κατσίδη,

Ο 62χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν αναφέρει ότι μιλάει καθημερινά με επιχειρηματίες που επικοινωνούν μαζί του, αλλά και απαντάει στα email που του στέλνει ο κόσμος καθημερινά.
Στο podcast “Raising the bar”, ο Κιούμπαν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το email μου είναι πολύ δημόσιο, οπότε όταν  λαμβάνω μηνύματα μέσω email, τότε θα απαντήσω άμεσα», επισημαίνοντας ότι πιθανότητα λαμβάνει 750 με 1000 emails κάθε μέρα από ανθρώπους που έχουν επιχειρηματικές ιδέες, υπογραμμίζοντας ότι  καλή λύση θα ήταν  να κοιτάξει στα γρήγορα κάποια email και να διαγράψει το 90% από αυτά, αλλά τονίζει ότι δεν το κάνει αυτό, γιατί σέβεται αυτόν που επιθυμεί επικοινωνία μαζί του. Γι’ αυτό το λόγο, θα του πάρει λίγα δευτερολέπτα να σκεφτεί αν είναι ποιοτική επικοινωνία με τον αποστολέα ή δεν χρειάζεται να συνεχιστεί η κουβέντα.
Πηγή εικόνας: New York Post
Ο Κιούμπαν δήλωσε: «Διαβάζω την πρώτη ή και την δεύτερη παράγραφο από ένα email, αν κάτι τραβήξει την προσοχή μου και έχει ενδιαφέρον και θεωρώ ότι θα μας δοθεί τρόπος για να σκεφτούμε και να επικοινωνήσουμε εποικοδομητικά, τότε αρχίζω να τους πιέζω με ερωτήσεις. Έχω διαφορετικά άτομα που είναι εξειδικευμένοι σε διαφορετικά πράγματα και θα τους ζητήσω να ψάξουν πράγματα και να μου αναλύσουν πράγματα στα οποία  δεν έχω πλήρη εμπειρία».
Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς αναφέρει πως ξοδεύει περίπου δύο με τρεις ώρες να στέλνει email και κανά δύο ώρες ακόμη για να απαντάσει σε email, δηλώνοντας ότι: «Σε ένα email πρέπει να στοχεύεις κατευθείαν στο θέμα. Όσο μεγαλύτερο και μακροσκελές είναι το κείμενο, τόσο πιο δύσκολα κλίνονται τα deal», διευκρινίζοντας ότι δεν θέλει κάποιος να του αναλύσει την ιστορία της ζωής του, αλλά να του αναλύσει κάτι πρωτοποριακό, κάτι ξεχωριστό και να κάνει ένα συγκεκριμένο deal που έχει προοπτικές, το οποίο φυσικά πρέπει να το επισημάνετε νωρίς. Ο Κιούμπαν δήλωσε ότι πολλα μηνύματα που έχουν βαρύγδουπο τίτλο, αλλά δεν έχω ουσιαστικές λύσεις, που είναι κάτι πρωτοποριακό, το κάνουν αρνητικό προς τους αποστολείς.
Πηγή εικόνας: Dallas Morning News
Τέλος, το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να του στείλετε email κάθε μέρα, ιδιαίτερα αν δεν παίρνετε απάντηση, καθώς τα συνεχόμενα email δεν είναι είναι τρόπος για να τον πείσετε άλλο, αλλά να τον εκνευρίσετε, με τον Κιουμπάν να δηλώνει ότι: «Δεν θέλω καν να τους πω πως είναι λάθος αυτό, αλλά απλά πηγαίνω στο Gmail και ορίζω ένα φίλτρο για το όνομά τους, ώστε να το διαγράψει αυτόματα και τελειώσαμε».
Ο Κιουμπάν ανέφερε ότι: «Αν ξαναστείλεις μετά από ένα διάστημα και έχεις μια ιδέα πολύ σημαντική που θέλεις να την συζητήσουμε ή αν μάθεις κάτι ξεχωριστό, δεν είναι κάτι να στείλεις ένα email γι’ αυτό». Τέλος, επισημαίνει ότι χαίρεται, αν μετά από χρόνια, του στείλουν όσοι έχουν συνομιλήσει μαζί του και του πουν πόσο επιτυχημένα πήγαν και τι εμπειρίες απέκτησαν από την επιχειρηματική κίνηση τους.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.