Του Ανδρέα Πετρόπουλου,

Δεν είναι μόνο ο έρωτας κι οι φίλοι που μας βοηθούν να επανέλθουμε έπειτα από μια δύσκολη κατάσταση, που βιώσαμε για καιρό. Για την ακρίβεια δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν και τραγούδια (χιλιάδες τραγούδια) που έχουμε χιλιοτραγουδήσει, έχουμε αγαπήσει και κάθε φορά που τ’ ακούμε, η ψυχολογία μας περνάει σε άλλο επίπεδο. Νιώθουμε μια έξαρση κι έναν ψυχισμό για ν’ ανακαλύψουμε τον βαθύτερο εαυτό μας κι οι στίχοι τους να γίνονται κομμάτι απ’ τη ζωή μας.

Αν λοιπόν η συγκεκριμένη περίοδος σηματοδοτεί και για εσένα μια νέα αρχή όπως και για μένα, ήρθε η ώρα να βάλεις φρένο σε ό,τι σε κρατάει πίσω. Έτσι λοιπόν σου διάλεξα αγαπημένα μου ραδιοφωνικά κομμάτια, που ανεβάζουν την ψυχολογία σου, όσο χαμηλά κι αν βρίσκεται. Στα σημειώνω εδώ, μαζί με μια μικρή ιστοριούλα για το καθένα απ’ αυτά. Feel free να τα περάσεις στο Spotify playlist σου, στο Napster σου ή απλώς να τα έχεις playlist του κινητού σου.

I will survive” – Gloria Gaynor

Αυτό είναι το τραγούδι κόλαφος! Έπειτα από μια δύσκολη περίοδο που ζήσαμε όλοι, ήρθε η ώρα για ανάκαμψη, δεν νομίζετε; Αγαπημένο τραγούδι της Disco, απόλυτα ραδιοφωνικό, γραμμένο το 1978 από τους Φρέντι Πέρεν και Ντίνο Φεκάρις. Οι στίχοι του μιλούν για έναν δύσκολο χωρισμό που τελικά ο ήρωας τους βρήκε τη δύναμη να τον ξεπεράσει. Χορευτικό και ανεβαστικό για τους φίλους όλων των ηλικιών.

Living on a prayer” – Bon Jovi

Ουάου, ζούμε ανέμελα! Ένα τραγούδι με ξεσηκωτικό ήχο και στίχο, ραδιοφωνικό απ’ τα γεννοφάσκια του κι ίσως απ’ τα καλύτερα τραγούδια των Bon Jovi. Ένα τραγούδι που δεν πρέπει να λείπει απ’ τη μουσική λίστα σου. Αγαπημένο κομμάτι, όλων των εποχών, ίσως και την εποχή που ήμασταν φοιτητές.

Dancing Queen” – Abba

Στο δίσκο Arrival το πρώτο τραγούδι του σουηδικού συγκροτήματος Abba όπου έγινε #1 σ’ όλες τις χώρες του κόσμου και παρέμεινε στα παγκόσμια charts για αρκετές εβδομάδες. Είναι ένα τραγούδι που σε προσκαλεί να το χορέψεις όπου κι αν βρίσκεσαι. Σε προκαλεί να ξεσηκωθείς και να λικνιστείς στον ρυθμό του. Όρμα στη βασίλισσα του χορού!

Don’t Stop me now” – Queen

Αγαπημένο κομμάτι στη δισκοθήκη των απανταχού αισιόδοξων, το δημοφιλές τραγούδι απ’ τους Queen με απόλυτα ξεσηκωτικό ρυθμό σου υπόσχεται να σε κάνει να χορέψεις δυνατά, να σου φτιάξει τη διάθεση. Είναι απ’ τις εκλεκτές επιλογές των ραδιοφωνικών παραγωγών για χρόνια, κι όσοι ξέρουν από καλή μουσική, δεν το ξεχνούν ποτέ!

KookoobadiMarietta Fafouti

Η πολλά υποσχόμενη Μαριέττα Φαφούτη μ’ ένα άκρως ξεσηκωτικό, καλοκαιρινό κομμάτι, που ταιριάζει με όλες τις εποχές. Το “Kookoobadi”. Η λέξη “Kookoobadi” δεν υπάρχει πουθενά. Είναι ένα μαγικό ξόρκι που κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάνε και να παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Είναι το κομμάτι που δεν θα πρέπει να λείψει απ’ τη συλλογή σου.

«Κάνε λιγάκι υπομονή» – Cadjo Dilo

Ένα remake σ’ ένα αγαπημένο τραγούδι, που σου προτείνει να διώξεις τα σύννεφα και ν’ αφεθείς στην αισιοδοξία. Αγαπημένο κομμάτι και αγαπημένο συγκρότημα, πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων ραδιοφωνικών παραγωγών.

Hymn for the weekend” – Coldplay

Ένα κομμάτι αγαπημένο που σε βοηθάει να μετατρέψεις όλες τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές και να δεις τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Απ’ τους αγαπημένους Coldplay που δεν μας απογοητεύουν ποτέ. Ένα τραγούδι απόλυτα ραδιοφωνικό κι ουσιώδες, για τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Μην περιμένεις, πάτα Play!


Ανδρέας Πετρόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.