24.3 C
Athens
Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
Αρχική Πολιτική Εκδηλώσεις Η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων με πάνω από 45 πανεπιστήμια από 12 χώρες,...

Η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων με πάνω από 45 πανεπιστήμια από 12 χώρες, για ακόμη μία χρονιά στην υπηρεσία χιλιάδων φοιτητών


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη,

Αναμφίβολα η επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία και εξέλιξη ενός απόφοιτου. Οι μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές ωφελούν το άτομο από πολλές πλευρές και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις μελλοντικές επαγγελματικές δραστηριότητές του.

Εκτιμάται ότι πάνω από 4.000 Έλληνες φοιτητές επιλέγουν κάθε χρόνο να εγκατασταθούν στο εξωτερικό για τη συνέχιση των σπουδών τους. Παράλληλα, χιλιάδες απόφοιτοι κάθε χρόνο αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να πάρουν το πολυπόθητο «διαβατήριο» για την είσοδό τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η IUF (International University Fair) είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και η οποία προσφέρει σε φοιτητές και φοιτήτριες την ευκαιρία να επιτύχουν το όνειρό τους. Πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά και θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 8 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00, στο Divani Caravel Hotel και στη Θεσσαλονίκη στις 9 Φεβρουαρίου και ώρα 14.00, στο Makedonia Palace Hotel.

Εκπρόσωποι άνω των 45 πανεπιστημίων θα προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αξιόπιστες απαντήσεις για το πρόγραμμα σπουδών, τη συμπλήρωση της αίτησης, τις υποτροφίες, τη διαμονή και ό,τι άλλο αφορά στις σπουδές στο εξωτερικό. Στην IUF ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τις ακαδημαϊκές του επιλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μπορεί να αποκτήσει ουσιαστικές πληροφορίες από εκπροσώπους πανεπιστημίων και οργανισμών σχετικά με τα προγράμματα που τον αφορούν για τη μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξή του.

Μια δυσκολία στην αρχή της έρευνας για το κατάλληλο μεταπτυχιακό είναι η απόκτηση πληροφοριών αξιόπιστων, ώστε να ξεδιαλύνουν την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι ίδιοι οι φοιτητές για το αντικείμενο στο οποίο θέλουν να αφιερωθούν. Σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων, οι φοιτητές θα βοηθηθούν και θα εξοικειωθούν με τη διαδικασία αναζήτησης πληροφοριών για τέτοιου είδους ζητήματα στην προσωπική τους έρευνα.

Στην IUF ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει:

  • Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστήμια και Κολέγια
  • Φοιτητικούς Οργανισμούς
  • Υποτροφίες και οικονομικές διευκολύνσεις
  • Σεμινάρια και Παρουσιάσεις
  • Δωρεάν Συμβουλευτική

Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών την περσινή χρονιά ανήλθε σε 3.700. Τη φετινή χρονιά λαμβάνοντας υπόψη τα περσινά δεδομένα και συγκρίνοντάς τα με τις τωρινές ενέργειες, η διοργάνωση αποσκοπεί στην προσέλκυση 5.000 επισκεπτών. Παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της IUF, πατώντας εδώ.

Το OffLine Post ως χορηγός επικοινωνίας στέκεται πλάι στην Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων της IUF και σας προσκαλεί να παρευρεθείτε αυτό το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στο Divani Caravel Hotel.


Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Αρχισυντάκτης Έκδοσης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην Ιστορία. Αρέσκεται στο να αποκωδικοποιεί την τρέχουσα επικαιρότητα μέσω της αρθρογραφίας.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών» στις Φιλιππίνες αντιμέτωπος με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Της Άννας Γκουέν, Ο Φιλιππινέζος Πρόεδρος Rodrigo Duterte έχει τραβήξει ουκ ολίγες φορές την προσοχή. Ήδη πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του ως αρχηγός...

Scripta Manent: Γυναικοκτονία λέγεται! Και το πολιτικό σύστημα φέρει ευθύνη…

Του Κωνσταντίνου-Ειρηναίου Σταμούλη,  Το περιστατικό στα Γλυκά Νερά μας αηδίασε, μας φόβισε, μας έκανε να αντικρίσουμε μία τοξικά κυνική και υπαρκτή κοινωνική διάσταση που επιλέγουμε...

Cats Are Capable of Loving you – And Here’s Why

By Anastasia Miskaki, June 8th marked the National Best Friends Day in the United States and pets are very often one of the first thoughts...

Το Ζήτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος

Του Νίκου Παπάζογλου, Στη νομοθεσία του Βυζαντίου με τις Ιουστινιάνειες Νεαρές, η Βασιλεία και η χριστιανική Ιεροσύνη χαρακτηρίζονταν ως δώρα Θεού με διακριτούς ρόλους για...
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.