10.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΕκδηλώσειςEuropa Simulation – EUropa.S. 2020: Μία καινοτόμος προσομοίωση για τη λειτουργία των...

Europa Simulation – EUropa.S. 2020: Μία καινοτόμος προσομοίωση για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών


Της Γιώτας Κοσκινά,

Το OffLine Post ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, ως χορηγός επικοινωνίας του νεανικού και δημιουργικού συνεδρίου EUropa.S. 2020

Η καινοτόμα πρωτοβουλία του (Ι.Ε.Κ.Ε.Θ) προσδοκά να προσφέρει σε φοιτητές, ηλικίας 18-25 ετών, την ευκαιρία να λειτουργήσουν στα πλαίσια ενός καινοτόμου προγράμματος, προσπαθώντας να δώσουν λύσεις σε καίρια ζητήματα γύρω από την πορεία και λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, οι φοιτητές θα μπορέσουν να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ένωσης αλλά και να βρεθούν κυριολεκτικά στο προσκήνιο των τελευταίων ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Παρακάτω αναγράφονται με περισσότερες λεπτομέρειες, όσα θα γίνουν στο ενδέκατο κατά σειρά συνέδριο του EUropa.S. Το site μας θα βρίσκεται στους χώρους της προσομοίωσης και θα καλύψει τη διοργάνωση, μέσω ενημερωτικών άρθρων.

Θα είναι σίγουρα μία εμπειρία που αξίζει να μη χάσει κανείς και καμία!

Europa SimulationEUropa.S. 2020

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ι.Ε.Κ.Ε.Θ.), ως ένα καινοτόμο Think–Tank στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που στοχεύει στην προώθηση της γνώσης και του διαλόγου πάνω στις υποθέσεις και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει το Συνέδριο EUropa.S. 2020. Το EUropa.S. είναι ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο, που απευθύνεται στους φοιτητές που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στις υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πραγματοποιηθεί από τις 10-13 Απριλίου 2020 στην Αθήνα.

Το EUropa.S. 2020 πραγματοποιείται με τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα καθώς και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά την τελετή έναρξης θα βραβευθεί ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος για την πολυετή προσφορά του στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τη θητεία του ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC), θέση η οποία αποτελεί το υψηλότερο αξίωμα -σε υπερεθνικό επίπεδο- για Έλληνα Στρατιωτικό. Επιπρόσθετα, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, θα επιβραβεύσει τους 15 καλύτερους συμμετέχοντες του συνεδρίου, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία μίας επίσκεψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το 2010 κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και για ακόμη μία φορά φέτος θα συζητηθούν θέματα υψηλής σημασίας για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τους προβληματισμούς των Ευρωπαίων πολιτών. Έλληνες και ξένοι φοιτητές θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν τις θεματικές του συνεδρίου που αφορούν κρίσιμα ζητήματα, με τα οποία ασχολείται η Ευρώπη σήμερα. Κάθε Όργανο που προσομοιώνεται, έχει τη δική του ξεχωριστή ατζέντα συζήτησης και οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα Όργανα και τις θεματικές που τους ενδιαφέρουν.

Κατά τη διάρκεια των 4 ημερών του Συνεδρίου και των Συνεδριάσεων που θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πώς λειτουργούν τα ευρωπαϊκά όργανα και να θέσουν τους εαυτούς τους στο προσκήνιο των τελευταίων εξελίξεων στην Ευρώπη. Μέσω του «παιχνιδιού προσομοίωσης», θα μπορέσουν να μάθουν καλύτερα πώς να διαχειρίζονται σημαντικά ζητήματα και πώς να αντιμετωπίζουν αναπάντεχες «κρίσεις» που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των Συνεδριάσεων.

Το EUropa.S. 2020 είναι ανοιχτό σε όλους τους φοιτητές, 18-25 ετών, που επιθυμούν να γνωρίσουν πώς η διαδικασία λήψης αποφάσεων, η διαδικασία διαπραγμάτευσης, ο σχεδιασμός στρατηγικής και η αντιμετώπιση κρίσεων λειτουργούν στα πλαίσια της επίσημης διαδικασίας που ακολουθείται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Συνέδριο EUropa.S. 2020, στις 10-13 Απριλίου 2020. Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα του Συνεδρίου (www.europas.irtea.gr) και να διαλέξουν τη θέση που επιθυμούν, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής.


Γιώτα Κοσκινά

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 2016 από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση την Πολιτική Επιστήμη. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Πολιτική και Διαδίκτυο» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως επικοινωνιολόγος.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώτα Κοσκινά
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 2016 από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση την Πολιτική Επιστήμη. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Πολιτική και Διαδίκτυο» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως επικοινωνιολόγος.