27.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΚαλοκαιρινά φρούτα σε… γλυκούς συνδυασμούς!

Καλοκαιρινά φρούτα σε… γλυκούς συνδυασμούς!


Της Μαριαλένας Κουντούρη,

Η 1η Ιουνίου επέστρεψε και μαζί της ήρθε και το καλοκαίρι με τις ζέστες, τους καύσωνες και τα υψηλά θερμόμετρα! Μαζί με όλα αυτά, επέστρεψαν και τα καλοκαιρινά φρούτα που μας συντροφεύουν στις χαλαρωτικές στιγμές του σπιτιού, αλλά και της παραλίας. Πέρα από την «ωμή» κατανάλωσή τους, ταιριάζουν ιδιαίτερα και σε γλυκές συνταγές. Έτσι, αν είσαι από εκείνους που δεν καταναλώνουν με μεγάλη ευκολία τα φρούτα, μπορείς να τα γευτείς μέσα σε καλοκαιρινά γλυκά! Μερικά από τα φρούτα που θα εντάξουμε στις παρακάτω συνταγές είναι: οι φράουλες, τα ροδάκινα, το καρπούζι, τα νεκταρίνια αλλά και τα σύκα. 

Παγωτό καρπούζι 

Αναμφισβήτητα, το καρπούζι αποτελεί το «εθνικό φρούτο» του καλοκαιριού και μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε ένα πεντανόστιμο παγωτό με μόνο δύο υλικά: ένα καρπούζι και ζαχαρούχο γάλα. Η διαδικασία είναι βατή και ο καθένας μπορεί να το επιχειρήσει! Αρχικά, θα πρέπει να αγοράσουμε ένα καρπούζι το οποίο να μην έχει κουκούτσια, αλλιώς θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να τα αφαιρέσουμε μόνοι μας. Κόβουμε το καρπούζι σε κομματάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Έπειτα, σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι και το ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε σε ένα μίξερ για 5 λεπτά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Και έτσι, το παγωτό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ως παγωτό, είτε σαν milkshake. 

Πηγή εικόνας: Istockphoto.com / Δικαιώματα χρήσης: voltan1

Ροδάκινα στον φούρνο 

Σε αυτήν την συνταγή χρησιμοποιείται το ροδάκινο, ένα άκρως ζουμερό και εύγευστο φρούτο, το οποίο μπορεί να προστεθεί σε διάφορα γλυκά. Το συγκεκριμένο γλυκό ψήνεται στο φούρνο και προϋποθέτει ελάχιστα υλικά: 4 ροδάκινα, 8 κουταλιές βούτυρο, 250 γραμμάρια μασκαρπόνε, 150ml κρέμα γάλακτος, ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια, και ξηρούς καρπούς της επιλογής σας. Αρχικά, κόβουμε τα ροδάκινα αφαιρώντας τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Πάνω από τα ροδάκινα βάζουμε λίγο βούτυρο μαζί με μέλι. Ψήνουμε για λίγη ώρα, περίπου 20 λεπτά. Όσο τα ροδάκινα είναι στον φούρνο σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Τέλος, περιχύνουμε την κρέμα πάνω στα ροδάκινα και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς, κουβερτούρα ή ό,τι άλλο θέλουμε!

Cheesecake φράουλας 

Φυσικά, από μία τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και το κλασικό cheesecake φράουλας. Είναι μία συνταγή που μπορεί να παραλλαχθεί ως προς το φρούτο, δηλαδή μπορείς να φτιάξεις cheesecake ροδάκινο, cheesecake κεράσι και ό,τι σου αρέσει! Για τη βάση του cheesecake θα χρειαστούμε ένα πακέτο θρυμματισμένα μπισκότα μαζί με 125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο. Θα τα ανακατέψουμε, θα τα τοποθετήσουμε σε μία φόρμα και θα τα «πατήσουμε» με ένα κουτάλι με σκοπό να «καθίσουν». Για την κρέμα θα χρειαστούμε κρέμα γάλακτος, 500 γραμμάρια τυρί κρέμα, 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και μία βανίλια. Θα τα τοποθετήσουμε σε ένα μπολ και θα τα ανακατέψουμε μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή κρέμα. Για το πάνω μέρος θα χρειαστούμε λίγη μαρμελάδα φράουλας που μπορεί πολύ εύκολα να παρασκευαστεί, βάζοντας τις φράουλες και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη σε μία κατσαρόλα αφήνοντάς τα να απελευθερώσουν τα υγρά τους. Με αυτή τη συνταγή μπορείς να εξασφαλίσεις ένα cheesecake, αλλά και ένα βάζο μαρμελάδα!

Smoothie με σύκα 

Η θερινή περίοδος είναι και η εποχή των σύκων. Ένα πιο ιδιαίτερο φρούτο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, ακόμα και σε cheesecake. Τώρα θα δούμε την μορφή του smoothie. Πρώτα πρώτα, καθαρίζουμε τα σύκα και τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Έπειτα, τοποθετούμε λίγο γάλα και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι. 

Πηγή εικόνας: Istockphoto.com / Δικαιώματα χρήσης: Natalia Malivanova

Κέικ με νεκταρίνι 

Το νεκταρίνι, είναι επίσης ένα από τα διαδεδομένα καλοκαιρινά φρούτα, το οποίο μοιάζει με το ροδάκινο τόσο σε γεύση όσο και σε υφή. Για τη συγκεκριμένη συνταγή, κόβουμε τα νεκταρίνια σε φετούλες με σκοπό να τις τοποθετήσουμε Σε ένα ταψί για κέικ. Έπειτα, σε ένα μπολ βάζουμε λίγο λάδι περίπου 70 γραμμάρια, 40 γραμμάρια μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε δύο αυγά, λίγη βανίλια και 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τα νεκταρίνια. Το βάζουμε να ψηθεί για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμο για απόλαυση!

Όλες αυτές οι συνταγές, λοιπόν, συνοψίζουν τα καλοκαιρινά φρούτα σε γλυκούς, δροσιστικούς και εύγευστους συνδυασμούς. Γι’ αυτό τον λόγο, ακόμη κι αν δεν είσαι φαν των φρούτων και δεν τα απολαμβάνεις σε φρουτοσαλάτες μπορείς να δοκιμάσεις αυτές τις γλυκές συνταγές!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • 10 συνταγές με τα τελευταία φρούτα του καλοκαιριού, athensvoice.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριαλένα Κουντούρη
Μαριαλένα Κουντούρη
Κατάγεται από την Νεάπολη Λακωνίας. Είναι γεννημένη το 2003 και σήμερα φοιτά στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ενδιαφέροντά της είναι η μουσική και σαφώς η ανάγνωση βιβλίων, η οποία αποτελεί τη βάση του αντικειμένου σπουδών της. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Ακόμη, ασχολείται με τον αθλητισμό και απολαμβάνει ιδιαίτερα την ύπαιθρο και τους περιπάτους στη φύση.