26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΦεστιβάλ Χελμού 2024: Μια γιορτή μουσικής στα Καλάβρυτα

Φεστιβάλ Χελμού 2024: Μια γιορτή μουσικής στα Καλάβρυτα


Της Μαρίας Οικονόμου, 

Το Φεστιβάλ Χελμού 2024 είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στα πανέμορφα Καλάβρυτα από τις  21 έως τις 24 Ιουνίου, σ’ ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά μέρη της Ελλάδας, για να επιβεβαιώσει τη φήμη του μεγαλύτερου ετήσιου Music Festival στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ αυτό έχει γίνει, πλέον, θεσμός και φέτος υπόσχεται να προσφέρει αξέχαστες στιγμές σε ντόπιους και επισκέπτες από όλη τη χώρα.

Ο Χελμός, με την επιβλητική του παρουσία και την πλούσια βιοποικιλότητα, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για ένα φεστιβάλ που γιορτάζει την τέχνη, τη μουσική, τη διασκέδαση και την παράδοση  σε ένα μέρος μοναδικής ομορφιάς που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο και παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco Χελμού – Βουραϊκού.

Για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο Χελμός, για ένα τετραήμερο, γίνεται τόπος συνάντησης καλλιτεχνών και πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών που επιλέγουν να κατασκηνώσουν στο βουνό, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Πηγή εικόνας: festival.kalavritaski.gr

Τι έχει φέτος το πρόγραμμα;

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου οι Ορέστης Ντάντος, Μαρίνα Σπανού, Λόγος Τιμής και Γιάννης Χαρούλης, θα μας τιμήσουν την παρουσία τους και θα μας χαρίσουν ένα μαγικό, μουσικό ταξίδι με τις απίστευτες επιτυχίες τους.

Την αμέσως επόμενη μέρα, Σάββατο 22 Ιουνίου, οι Novel 729, L’Entourloop, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Villagers of Ioannina City και (Chalet) Σκιαδαρέσης, θα πλημμυρίσουν με μουσικές μελωδίες την περιοχή και θα φέρουν χαμόγελα και ευχάριστα συναισθήματα σε όλους τους επισκέπτες αδιακρίτως.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, οι Ταφ Λάθος, Ιουλία Καραπατάκη, Αλκίνοος Ιωαννίδης και Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα συμμετέχουν με την καλλιτεχνική τους εμπειρία και το λαμπρό ταλέντο τους στην προτελευταία φάση του festival, ενώ τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, οι Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, Guests και Λεωνίδας Μπαλάφας, θα μας προσκαλέσουν σ’ ένα μεγάλο ανοιχτό γλέντι στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων για τη λήξη του φεστιβάλ.

To πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει, εκτός από συναυλίες, υπαίθριες δραστηριότητες, για όλες τις ηλικίες, όπως τοξοβολία, μαγική πεζοπορία μέσα στην εξοχή, flying fox, yoga, orienteering,  Bungee trampoline, Fun games για μικρούς και μεγάλους,  E – bike guided tours, κανό & SUP στη λίμνη Τσιβλού, μια αξέχαστη εμπειρία, Guided tours στα ύδατα της Στυγός, mountain bike, γνωριμία με την τοπική γαστρονομία, όπως με το κυνήγι άγριας τρούφας, οινικά events, γνωρίζοντας το νόστιμο κρασί του τόπου, workshops, παιδικά εργαστήρια στη φύση, trail running, κινηματογραφικές προβολές και πολλά πολλά ακόμα. Στο τέλος της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ένα γλέντι στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

Για άλλη μια χρονιά, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων σε συνεργασία με τη Novel Vox, σχεδίασαν ένα υπέροχο Φεστιβάλ και μας περιμένουν, όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, να μοιραστούμε ανεπανάληπτες στιγμές και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις. Μην ξεχάσεις να φέρεις σκηνή, το φούτερ σου και τη καλή σου διάθεση! Ας πάρουμε τα βουνά, λοιπόν!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΛΜΟΥ, festival.kalavritaski.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Οικονόμου
Μαρία Οικονόμου
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 2000, αλλά η πόλη της είναι το Αίγιο. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια Νομικής (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και γαλλικά. Ζει για να ταξιδεύει, να διαβάζει βιβλία, να απολαμβάνει τη θάλασσα, να μαθαίνει και να μοιράζεται.