25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΣυνεχίζοντας το ταξίδι στην Ισπανία: Σαν Σεμπαστιάν

Συνεχίζοντας το ταξίδι στην Ισπανία: Σαν Σεμπαστιάν


Της Μαριλίζας Μπάρκα,

Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μία από τις πιο φαντασμαγορικές και πλούσιες περιοχές στην Ισπανία, κοντά στα σύνορά της με τη γειτονική Γαλλία. Αποτελεί την πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, μίας αυτόνομης χώρας στην Ισπανία, και είναι παγκοσμίως γνωστό για τις γεύσεις, τη γαστρονομία και το surfing στον ωκεανό που απλώνεται απέναντί του. 

Μιλώντας για την κουζίνα του, έχει επηρεαστεί αρκετά από την Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη αλλά και από πόλεις της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει μία δική του κουζίνα με ισπανικούς και γαλλικούς συνδυασμούς. Μη λησμονήσετε να δοκιμάσετε τα σουβλάκια γαρίδας ή χταποδιού που προσφέρονται σε κάθε εστιατόριο, μικρά πιάτα φαγητού που θυμίζουν tapas και προσφέρονται σε όλα τα μπαρ. 

Το Σαν Σεμπαστιάν φιλοξενεί πλήθος από γειτονιές όπως αυτή της Παλιάς Συνοικίας και της συνοικίας Amara, που αποτελούν το περίφημο κέντρο της πόλης. Στον δρόμο αυτό θα βρείτε όλα τα επώνυμα μαγαζιά και πολλές τράπεζες που θυμίζουν νεοκλασικά κτίρια. Διασχίζοντας αυτούς τους δρόμους προς τα κάτω θα φτάσετε στην Piazza Bilbao, που φιλοξενεί τον Καθεδρικό Ναό del Buen Pastor και το ταχυδρομείο της πόλης. Η Παλιά Πόλη του Σαν Σεμπαστιάν ή αλλιώς η Ρομαντική Συνοικία, φημίζεται για τα ιστορικά κτίριά της και τη ζωντανή ατμόσφαιρα με τα μπαρ και τα κλαμπ. Κοντά στην περιφέρεια Gros θα βρείτε την παραλία La Zurriola, μία παραλία για surf με πανέμορφη ψιλή άμμο. 

Επόμενη παραλία που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι η Παραλία Ondaretta, μικρότερη και με λιγότερο κόσμο αλλά ιδανική για ηλιοθεραπεία και για να παρατηρήσετε τη ζωή των ντόπιων. 

Seafront and City administration of San Sebastian, Basque Country, Spain. Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istock.com/ Φωτογράφος: alxpin

Στο Σαν Σεμπαστιάν υπάρχουν και πολλά μουσεία, το καθένα μοναδικό και διαφορετικό, με το San Telmo να ξεχωρίζει, αφού προσφέρει μία γεύση από την αρχιτεκτονική των Βάσκων στον 16ο αιώνα, που στεγάζεται σε ένα παλιό μοναστήρι. Αξίζει επίσης να δείτε και το Παλάτι Miramar, με τους εντυπωσιακούς κήπους στους οποίους μπορείτε να περιηγηθείτε και να απολαύσετε τη μαγική θέα πανοραμικά του Σαν Σεμπαστιάν. 

Buen Pastor Cathedral in San Sebastian at night. Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istock.com/ Φωτογράφος: PEDRE

Τέλος, οι καθεδρικοί ναοί που κοσμούν την περιοχή είναι όλοι περίτεχνα διακοσμημένοι τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τους, όπως αυτός του Καλού Ποιμένα, μία καθολική εκκλησία με γοτθική αρχιτεκτονική. Μία μοναδική εμπειρία επίσης θα είναι η πεζοπορία στο όρος Jaizkibel που δίνει την ευκαιρία να θαυμάσετε και να φτάσετε ως τα γαλλικά σύνορα. 


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Σαν Σεμπαστιάν: Πλήρης οδηγός για ένα αξέχαστο ταξίδι στο διαμάντι των Βάσκων (travelstyle.gr), διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριλίζα Μπάρκα
Μαριλίζα Μπάρκα
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 2002. Σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στον Βόλο. Παρέχει εθελοντικά υπηρεσία σε δημοτικό κάνοντας την πρακτική της. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά. Στον ελεύθερό της χρόνο μαγειρεύει, διαβάζει και… ταξιδεύει.