19.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά6 εναλλακτικοί τρόποι να βγάλεις χρήματα στις διακοπές σου!

6 εναλλακτικοί τρόποι να βγάλεις χρήματα στις διακοπές σου!


Της Ματίνας Ναδάλη,

Είτε στοχεύεις να αγοράσεις αυτοκίνητο, να νοικιάσεις δικό σου διαμέρισμα ή να κάνεις αυτό το ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν, η μετάβαση στην ενήλικη ζωή συνοδεύεται από μεγάλα έξοδα και η οικονομική ανεξαρτησία αναμφίβολα απαιτεί «θυσίες». Αν, λοιπόν, το φορτωμένο με μαθήματα και εξετάσεις χειμερινό σου πρόγραμμα σε αποτρέπει από την εύρεση μιας μόνιμης εργασίας, οι τρεις μήνες του καλοκαιριού που πλησιάζουν, είναι η ευκαιρία σου για να βάλεις στην άκρη κάποια χρήματα και να πραγματοποιήσεις επιτέλους μερικές από τις πολυπόθητες αγορές σου. 

Ο τομέας του τουρισμού και της εστίασης προσελκύει κάθε χρόνο αμέτρητους εποχικούς εργαζόμενους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αποτελεί μονόδρομο για όποιον θέλει να εργαστεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν, λοιπόν, εξακολουθείς να πιστεύεις ότι η καλοκαιρινή εργασία ισοδυναμεί αποκλειστικά με ατελείωτες βάρδιες σε παραθαλάσσιες ταβέρνες ή ασφυκτικά γεμάτες καφετέριες, παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με πρωτότυπες, εναλλακτικές, ακόμη και διασκεδαστικές καλοκαιρινές εργασίες που θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη!

Ναυαγοσώστης/-στρια

Είσαι άσος στο κολύμπι, έχεις υψηλό αίσθημα ευθύνης και αντιδράς ψύχραιμα και αποτελεσματικά σε πιεστικές καταστάσεις; Αν απάντησες ναι στα τρία παραπάνω ερωτήματα, τότε το επάγγελμα του ναυαγοσώστη είναι η ιδανική επιλογή για σένα. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνεις ναυαγοσώστης πισίνας, είναι να παρακολουθήσεις μαθήματα πρώτων βοηθειών σε μία αναγνωρισμένη ναυαγοσωστική σχολή και να περάσεις επιτυχώς τις εξετάσεις της Λιμενικής Αρχής. Αν, τώρα, προτιμάς την εργασία σε κάποια παραλία, θα χρειαστείς επιπρόσθετα και άδεια χειρισμού ταχύπλοου σκάφους.

Αεροσυνοδός

Αν, πάλι, σε γοητεύουν τα ταξίδια, γνωρίζεις ξένες γλώσσες, είσαι κοινωνικός/ή, ευγενικός/ή και πρόσχαρος/η, δεν έχεις παρά να κάνεις αίτηση σε κάποια σχολή αεροσυνοδών, προκειμένου να εξασφαλίσεις το απαραίτητο πιστοποιητικό και να έχεις την ευκαιρία να εργαστείς στην αεροπορική εταιρεία της επιλογής σου. Η άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας και οι υψηλές απολαβές δίκαια καθιστούν το επάγγελμα του αεροσυνοδού την πλέον κατάλληλη λύση για εσένα που επιθυμείς να μαζέψεις αρκετά χρήματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πηγή εικόνας: freepik.com/ Δικαιώματα χρήσης: Vestock

Ομαδάρχης/-ισσα

Έχεις υπάρξει χρόνια κατασκηνωτής/-τρια, αλλά πλέον μεγάλωσες και αναπολείς τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές της κατασκήνωσης; Ιδιαίτερα αν είσαι υπομονετικός και αθλητικός τύπος με καλή επαφή με τα παιδιά, μη χάσεις την ευκαιρία να ξαναζήσεις ένα ακόμη μοναδικό καλοκαίρι στην αγαπημένη σου κατασκήνωση, αυτή τη φορά επί πληρωμή!

Babysitter

Για σένα που αγαπάς τα παιδιά, αλλά οι πολύωρες αθλητικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης σου προκαλούν «κρύο ιδρώτα», το επάγγελμα του/της babysitter είναι ενδεχομένως ό,τι ακριβώς έψαχνες για να ενισχύσεις το εισόδημά σου το φετινό καλοκαίρι. Εφοδιασμένος, λοιπόν, με πολλή υπομονή, κέφι και ευφάνταστες ιδέες για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων, μη χάνεις χρόνο και φρόντισε να ενημερώσεις γνωστούς και φίλους για τη «διαθεσιμότητά» σου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Pet sitter

Εάν, από την άλλη, είσαι στοργικός, υπεύθυνος και υπομονετικός, αλλά η επαφή με τα παιδιά δεν είναι το δυνατό σου σημείο, σου έχουμε τη λύση, η οποία ακούει στο όνομα pet sitting. Η συγκεκριμένη υπηρεσία εμφανίστηκε στην Ελλάδα μόλις πριν από μερικά χρόνια, αλλά έχει ήδη εξυπηρετήσει αμέτρητους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, προσφέροντας παράλληλα ένα επιπλέον εισόδημα στους προσωρινούς φροντιστές τους. Όπως θα περίμενε κανείς, οι πολυήμερες διακοπές και οι συχνότερες αποδράσεις τους καλοκαιρινούς μήνες εκτινάσσουν τη ζήτηση για άτομα πρόθυμα να φιλοξενήσουν στον χώρο τους ένα αξιαγάπητο ζωάκι και να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα (και την καλοπέρασή του) όσο ο ιδιοκτήτης του απουσιάζει.

Πηγή εικόνας: pexels.com/ Δικαιώματα χρήσης: Vitaly Gariev

Βοηθός σε καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Αν, τέλος, είσαι από τους τύπους που ακούν «καλοκαίρι» και σκέφτονται πολυαναμενόμενες συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών, γουστόζικα θερινά σινεμά και απολαυστικές υπαίθριες εκδηλώσεις, η παροχή βοηθητικών υπηρεσιών σε τέτοιου είδους event είναι η απασχόληση που έψαχνες για το φετινό καλοκαίρι. Από την κατασκευή των σκηνικών και την προετοιμασία του χώρου ως την πώληση εισιτηρίων ή ακόμη και τη διαδικτυακή προώθηση της εκδήλωσης, οι επιλογές είναι άπειρες και η πιθανότητα να μη βρεις έναν ρόλο που να ταιριάζει στις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά σου μηδενική.

Κλείνοντας, μην ξεχνάς ότι τα χρήματα δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός κατά την αναζήτηση καλοκαιρινής εργασίας. Μάζεψε εμπειρίες, απόκτησε γνώσεις ενδεχομένως πέρα από το αντικείμενό σου, απόλαυσε τη διαδικασία και μάθε όσα περισσότερα μπορείς μέσα από αυτή!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
  • The 15 Best Summer Jobs for College Students, premiumschools.org, δοαθέσιμο εδώ
  • Τι χρειάζεται για να γίνω ναυαγοσώστης;, lifeguardpatrol.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ματίνα Ναδάλη
Ματίνα Ναδάλη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2005. Από τον Οκτώβριο του 2023 είναι φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, με ιδιαίτερη αγάπη για τα μαθηματικά και την επίλυση προβλημάτων. Έχει πάθος για τα ταξίδια, είναι δίκαιη, φιλόδοξη και εργατική. Στον ελεύθερο της χρόνο, ασχολείται με τη πεζοπορία, τη μαγειρική και τον εθελοντισμό.