23.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςLeonardo Di Caprio: Ο σπουδαίος ηθοποιός του Χόλυγουντ

Leonardo Di Caprio: Ο σπουδαίος ηθοποιός του Χόλυγουντ


Της Ειρήνης Λάττα, 

Είτε τον έχουμε δει σε κάποια από τις ταινίες που έχει συμμετάσχει είτε έχουμε ακούσει απλώς για μία από τις υποψηφιότητές του για Όσκαρ, ένα είναι το σίγουρο, ότι όλοι γνωρίζουμε το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Η φήμη του φτάνει σε παγκόσμιο επίπεδο με πολλές επιτυχίες, οι οποίες θα αναφερθούν και στη συνέχεια, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι η πορεία της καριέρας του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.

Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λος Άντζελες, Ντι Κάπριο, ξεκίνησε την πορεία του στην τηλεόραση από απλές διαφημίσεις πολύ πριν πάρει κάποιο ρόλο σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πέρα από τις τεράστιες επιτυχίες, είναι γνωστός και για τις περιβαλλοντικές του δράσεις, καθώς και για την έντονα ερωτική του ζωή με διάφορα μοντέλα. Παίρνοντας, όμως, τα πράγματα από την αρχή τους, ο Λεονάρντο Γουίλεμ Ντι Κάπριο γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1974 και μεγάλωσε με τη μητέρα του, αφού οι γονείς του χώρισαν, όταν ήταν μόλις ενός έτους. Σε ηλικία πέντε ετών πρωτοεμφανίσθηκε στη μικρή οθόνη στην παιδική σειρά Romper Room και αργότερα, όταν ήταν πια έφηβος, δοκίμασε την τύχη του σε πολλές διαφημίσεις και εκπαιδευτικές ταινίες. Τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του ’80 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές όπως New LassieRoseanne και στην σαπουνόπερα Σάντα Μπάρμπαρα. Το 1991 έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη στην ταινία Critters 3.

Πηγή Εικόνας: variety.com

To 1992 ήταν ξεχωριστή χρονιά για τον ίδιο, αφού επιλέχθηκε ανάμεσα σε 400 υποψηφίους, για να παίξει δίπλα στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην ταινία του Μάικλ Κέιτον-Τζόουνς Αγεφύρωτες Σχέσεις (1993). Πρώτη φορά υποψήφιος για Όσκαρ ήταν στην ταινία Τι βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ (1993), του Λάσε Χάλστρομ, για την άκρως ρεαλιστική ερμηνεία του ως έφηβος με νοητική καθυστέρηση. Ακολούθησαν κι άλλες ταινίες, όπως Το Τέλος της Αθωότητας (1995) και Καταραμένη Σχέση (1995). Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, άρχισε να προσελκύει το κοινό, συμμετέχοντας σε πιο γνωστές παραγωγές, όπως η μοντέρνα εκδοχή της τραγωδίας Ρωμαίος και Ιουλιέτα (1996) του Μπαζ Λούρμαν σαν Ρωμαίος. Το 1997 έγινε γνωστός και σε όσους μέχρι τότε δεν είχαν ακούσει το όνομά του, με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο επικό δράμα του Τζέιμς Κάμερον Τιτανικός (1997), το οποίο παραμένει γνωστό μέχρι σήμερα. Με ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο παρουσιαστικό και την εικόνα του άφραγκου καλλιτέχνη που ερωτεύεται μια επιβάτιδα της ανώτερης τάξης (Κέιτ Γουίνσλετ), με την οποία ταξίδευαν μαζί στο πρώτο ταξίδι του ομότιτλου πλοίου, ήταν ένας από τους λόγους που η συγκεκριμένη ταινία έγινε μία από τις πιο εμπορικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρά την τεράστια αυτή επιτυχία, ο Ντι Κάπριο δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο και συνέχισε τις περισσότερο εναλλακτικές και αντισυμβατικές παραγωγές. Έχοντας υπάρξει πολλές φορές υποψήφιος για Όσκαρ, ήρθε τελικά η στιγμή του να λάμψει ακόμα περισσότερο το 2015, με την ταινία Η επιστροφή. Όσον αφορά την ακτιβιστική και, πιο συγκεκριμένα, την περιβαλλοντική του δράση, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει δηλώσει αρκετές φορές μέσα από συνεντεύξεις του την ανάγκη της προστασίας του πλανήτη, με μεγάλο αντίκτυπο στο κοινό του, ευαισθητοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος του.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, sansimera.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Λάττα
Ειρήνη Λάττα
Γεννήθηκε το 2001 και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την άθληση, τη μουσική, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Της αρέσει πολύ να ταξιδεύει και να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους, να διαβάζει βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης και να μαθαίνει νέα πράγματα!