17.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά4 +1 σημεία της Θεσσαλονίκης που μπορείς να συνδυάσεις τον καφέ με ένα...

4 +1 σημεία της Θεσσαλονίκης που μπορείς να συνδυάσεις τον καφέ με ένα καλό βιβλίο!


Της Ντίνας Βουδούρη,

Η καθημερινότητα τις περισσότερες φορές είναι αρκετά δύσκολη, αγχώδης και τόσο μα τόσο «γρήγορη». Δουλειά, υποχρεώσεις τόσο προσωπικές όσο και οικογενειακές, σε περίπτωση που έχεις δημιουργήσει οικογένεια, σου προκαλούν άγχος και γενικότερα αρνητικά συναισθήματα.

Τι μπορείς, όμως, να κάνεις, για να χαλαρώσεις και να αποτραβηχτείς λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας; Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων θα απαντήσει να επισκεφτεί μια καφετέρια. Ωστόσο, όταν ο καφές συνδυάζεται με ένα καλό βιβλίο, η ηρεμία και η χαλάρωση που σου προσφέρει είναι πραγματικά μαγική, διότι με αυτόν τον τρόπο σε μεταφέρει σε έναν διαφορετικό κόσμο νοερά μέσα σε λίγα λεπτά. Η φαντασία είναι το μόνο που χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή.

Πηγή εικόνας: pixabay.com/ Δικαιώματα χρήσης: StockSnap

Αυτό το άρθρο απευθύνεται τόσο στους βιβλιόφιλους αναγνώστες, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, ώστε να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν, όντας έτοιμοι και πρόθυμοι να δοκιμάσουν πράγματα που ίσως να μην είχαν δοκιμάσει πριν.

Πολύ κοντά στα πανεπιστήμια, βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά φοιτητικά, κυρίως, στέκια ιδανικά για διάβασμα τόσο για τη σχολή όσο και λογοτεχνικών βιβλίων. Το γεγονός πως στον εσωτερικό χώρο διαθέτει αρκετά βιβλία προκαλεί τον επισκέπτη μαζί με τον καφέ του να μπει στη διαδικασία να διαβάσει ένα βιβλίο, εξετάζοντας τις ποικίλες επιλογές που υπάρχουν, ερχόμενος με αυτόν τον τρόπο σε επαφή με βιβλία που ίσως να μην γνώριζε μέχρι στιγμής.

Ένας πολύ όμορφος χώρος με ζεστή ατμόσφαιρα, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Μπορείς να επιλέξεις κάποιο βιβλίο από την πολυάριθμη συλλογή βιβλίων που διαθέτει, αλλά μπορείς, επίσης, να παρακολουθήσεις κάποια εκδήλωση βιβλίου ή παρουσίαση αντίστοιχα που αρκετές φορές διενεργούνται στο Poeta.

Πηγαίνοντας προς την ανατολική μεριά της Θεσσαλονίκης, συναντάμε ακόμα έναν «θησαυρό» με μια αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη, με πληθώρα βιβλίων που είναι εκεί και «περιμένουν» να τα ανακαλύψεις, πίνοντας, παράλληλα, το αγαπημένο σου ρόφημα ή καφέ. Σε αυτόν τον χώρο, εκτός από την ανάγνωση ενός βιβλίου, έχεις τη δυνατότητα να το δανειστείς, μιας και λειτουργεί και ως δανειστική βιβλιοθήκη. Ακόμα, μπορείς είτε να διαβάσεις για τη σχολή είτε να πραγματοποιήσεις επαγγελματικά meetings. 

Πηγή εικόνας: pixabay.com/ Δικαιώματα χρήσης: Kollinger

Αλλά και η Δυτική Θεσσαλονίκη σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις όμορφα την ώρα σου, απολαμβάνοντας κάποιο καφέ ή ρόφημα τις πρωινές ώρες ή και κάποιο ποτό τις βραδινές ώρες αντίστοιχα, διαβάζοντας, παράλληλα, ένα βιβλίο. Διαθέτει ποικίλα βιβλία στον εσωτερικό χώρο της που ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να διαβάσει. Η μουσική της jazz σε συνδυασμό με lounge, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο, για να βρεθείς εκεί, με σκοπό να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις στον ελεύθερο σου χρόνο.

Φυσικά, οι μικροί μας φίλοι δεν θα μπορούσαν να μην έχουν το δικό τους στέκι, έναν όμορφο χώρο αφιερωμένο στα παιδιά. Διαθέτει παιδικά βιβλία, τα οποία κάθε παιδί μπορεί να επιλέξει και να ξεφυλλίσει με την παρουσία του γονιού του. Διαθέτει χώρο για ανάγνωση και χώρο για καφέ. Τα χρώματα είναι ζωηρά και έντονα, προκειμένου να είναι φιλικό για τα παιδιά. Επιπροσθέτως, σε αυτόν τον χώρο διενεργούνται και διάφορα βιωματικά εργαστήρια για τα παιδιά, όπως κοινώς ονομάζονται “workshops”.

Κάντε ένα διάλειμμα, λοιπόν, από την καθημερινότητα, αφιερώστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και αναζητείστε στην όμορφη και ρομαντική πόλη της Θεσσαλονίκης τις παραπάνω καφετέριες, για να χαλαρώσετε, αλλά και να ταξιδέψετε στους ονειρικούς κόσμους των βιβλίων.


 

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνα Βουδούρη
Κωνσταντίνα Βουδούρη
Γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση της Επικοινωνίας. Της αρέσει πολύ να εκφράζεται μέσω της γραφής, να περνάει χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα και να ταξιδεύει. Μεγάλη της αγάπη η θάλασσα.