21.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΓρανάδα: Μία μικρή γεύση από την Ισπανική Ανδαλουσία

Γρανάδα: Μία μικρή γεύση από την Ισπανική Ανδαλουσία


Του Γιάννη Τζιβάνη, 

Πρόκειται για μία πόλη διακοσίων τριάντα περίπου χιλιάδων κατοίκων στον ισπανικό νότο. Παρότι η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 738μ. στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα, απέχει μόλις μία ώρα από τις ακτές της Μεσογείου. Στην Ισπανία η πόλη της Γρανάδας έχει την φήμη, δικαίως, της τρελής φοιτητούπολης, αφού οι Ισπανοί, οι Λατίνοι, οι Μεξικανοί και οι φοιτητές Erasmus που βρίσκονται εκεί πηγαίνουν στα φοιτητικά πάρτι σχεδόν κάθε βράδυ της εβδομάδας.

Ωστόσο, η φοιτητούπολη αυτή της Ανδαλουσίας, εκτός από τα κλαμπ και τα πάρτι, διαθέτει μεγάλη Ιστορία και παράδοση που μπορεί κανείς να μάθει και να βιώσει τόσο μέσω της συναναστροφής με τους ντόπιους όσο και μέσω της επίσκεψης στα αξιοθέατα, τις πλατείες και τους δρόμους της πόλης.

Όπως είναι λογικό, τα κτίρια της πόλης θα έχουν επιρροές από πολλούς πολιτισμούς της αρχαιότητας, αφού η χώρα της Ισπανίας έχει βρεθεί υπό την κυριαρχία Αράβων, Ρωμαίων αλλά και λαών γοτθικής προέλευσης. Το γεγονός αυτό μπορεί εύκολα να γίνει διακριτό αν κάνει μια βόλτα στα στενά της πόλης, αλλά και στα κτίρια ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Πιο συγκεκριμένα, μερικά από τα πιο βασικά αξιοθέατα  της πόλης είναι το κάστρο της Αλάμπρα  που εκτός από το εντυπωσιακό εσωτερικό του διαθέτει και πολύ αξιόλογο προαύλιο χώρο. Ο χρόνος που χρειάζεται για να εξερευνηθεί το κάστρο είναι περίπου 3 ώρες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για αγορά ενιαίου εισιτηρίου, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από το κάστρο, τους κήπους του Χενεραλίφε που εκτός από το μαγευτικό τοπίο που προσφέρουν,  παρέχουν την δυνατότητα να δει κανείς την Γρανάδα από ψηλά.

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istock.com / Φωτογράφος: alxpin

Παράλληλα, με το κάστρο της Αλάμπρα η Γρανάδα διαθέτει και άλλα παλάτια όπως το Nasrid Palaces, γέφυρα Cuesta del Rey Chico αλλά και το Sala de las Dos Hermanas. Ακόμη, απαραίτητη κρίνεται και η επίσκεψη σε κάποιες από τις καθολικές εκκλησίες της πόλης με κυριότερη την Royal Chapel of Granada αλλά και το μοναστήρι Monasterio  Cartuja. Μία επίσης καλή ιδέα για να συνδυάσει κανείς την χαλάρωση με τις διακοπές είναι η επίσκεψη στο χαμάμ της πόλης (La Madraz), ενώ για αυτούς  που είναι λάτρεις του ισπανικού φλαμένκο το ιδανικό σημείο για να δει κανείς χορευτές να κάνουν τις φιγούρες τους είναι το μπαλκόνι Mirador de San Nicolas που διαθέτει την καλύτερα θέα της Γρανάδας και παράλληλα αποτελεί το τέλειο spot για την παρακολούθηση της δύσης του ήλιου.

Η Γρανάδα λόγω της τοποθεσίας της, στους πρόποδες του βουνού, διαθέτει και αρκετά μονοπάτια πεζοπορίας αλλά και επί μέρους περιοχές που αξίζει κάποιος να φτάσει ως εκεί για να τις δει. Μερικά βασικά τέτοια μέρη είναι το Calle Elvira, το Cuesta de Gomerez αλλά και το Plaza de los Aljibes.

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istock.com / Φωτογράφος: roman_slavik

Λίγο πολύ αυτά είναι τα βασικά σημεία της Ισπανικής αυτής φοιτητούπολης της Ανδαλουσίας που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες αλλά και επισκέπτες κάθε χρόνο αφού βρίσκεται αρκετά κοντά σε μεγάλες πόλεις του ισπανικού Νότου, όπως η Μάλαγα και η Σεβίλλη. Ίσως να μην αποτελεί προορισμό για να οργανώσει κανείς το ταξίδι του εκεί ωστόσο είναι μια πολύ καλή επιλογή για μια  τριήμερη εκδρομή, για να δει κάποιος τα βασικά σημεία της πόλης.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ, Γρανάδα, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Τζιβάνης
Γιάννης Τζιβάνης
Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 2002 και μεγάλωσε στο χωριό Πρόμαχοι, κοντά στην Αριδαία Πέλλας. Σπουδάζει στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και τελειώνοντας τις σπουδές του θα ήθελε να ασχοληθεί με την αποκατάσταση και διατήρηση της πανίδας, εργαζόμενος σε κάποιο φορέα διαχείρισης. Στον ελεύθερο χρόνο του ακούει μουσική, περπατάει και βλέπει ταινίες μυστηρίου και αστυνομικές. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια και τα πάρτι.