15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά5 συμβουλές για τις πιο χαρούμενες απόκριες!

5 συμβουλές για τις πιο χαρούμενες απόκριες!


Της Ντίνας Βουδούρη,

Η περίοδος των Αποκριών έχει έρθει, με τον κόσμο να έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να βγει, να διασκεδάσει και να αποφορτιστεί από όλες τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής! Αξίζει να σημειωθεί πως η γιορτή των Αποκριών και του Καρναβαλιού, έχει τόσο υποστηρικτές, όσο και μη, με τους δεύτερους να ισχυρίζονται κυρίως θρησκευτικούς λόγους που σχετίζονται με το μη αποδεκτό της μεταμφίεσης. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό πως παρά το γεγονός πως οι Απόκριες είναι μία σχετικά αμφιλεγόμενη εορτή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως δίνουν ένα κλίμα ανάλαφρο, χαρούμενο και διασκεδαστικό μέσω της αστείας μεταμφίεσης, με την οποία σχετίζεται. 

Ωστόσο, αυτό το άρθρο αναφέρεται σε κάποια πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις αυτή την περίοδο, την περίοδο του Καρναβαλιού, αν σου αρέσουν οι Απόκριες παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερες ιδέες. Ή ακόμα και αν δε σου αρέσουν οι Απόκριες μέσω αυτού το άρθρου, ίσως αναθεωρήσεις κάποια πράγματα και κάποιους τρόπους διασκέδασης συνυφασμένους με αυτή τη συγκεκριμένη γιορτή. 

Τι πραγματικά, όμως, θα μπορούσες να κάνεις την περίοδο του Καρναβαλιού;

Μεταμφίεση 

Και τώρα ίσως σπεύσουν μερικοί να πουν πως δεν τους αρέσει να ντύνονται. Η επιλογή έστω κάποιων αξεσουάρ τις μέρες που έχει καθιερωθεί η μεταμφίεση, δηλαδή κατά κύριο λόγο την Τσικνοπέμπτη και την Κυριακή των Αποκριών, δίνει μια κάποια χαρούμενη νότα στο στυλ σου. Η διάθεση γίνεται πιο ευχάριστη και αστεία.

Πηγή εικόνας: unsplash.com / Δικαιώματα χρήσης: Julio Rionaldo

Πάρτι με φίλους 

Τα Αποκριάτικα πάρτι είναι σήμα κατατεθέν αυτή την περίοδο και είναι γεγονός πως δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Αν και συνήθιζες να σε πηγαίνουν οι γονείς σου σε τέτοια πάρτι όταν ήσουν μικρός/ή, όταν μεγαλώνεις αυτά τα πάρτι είναι τελείως διαφορετικά και πραγματικά αξίζει, έστω μια φορά να πας σε ένα τέτοιο πάρτι όντας ενήλικας. Αν δε θέλεις να ντυθείς κάτι δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο δεν εντείνεται το μυστήριο αν ήσουν ντυμένος;

Παρέλαση 

Αν και η Πάτρα και η Ξάνθη είναι οι ελληνικές πόλεις που φημίζονται κατά κόρον για την καρναβαλική τους παρέλαση και πίστεψε θα ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία να επισκεφτείς έστω μια φορά αυτές τις πόλεις την ημέρα που πραγματοποιείται αυτή η παρέλαση, υπάρχουν εξίσου διάφορες πόλεις με παρόμοιες εκδηλώσεις. Πραγματοποιούνται σχεδόν σε κάθε ελληνική πόλη τέτοιες εκδηλώσεις ή παρελάσεις που μπορείς να συμμετάσχεις, να χορέψεις και να διασκεδάσεις. Αλλά ακόμα και να μη θέλεις να εμπλακείς σε κάτι από τα παραπάνω, ακόμα δηλαδή και να μη θέλεις να ντυθείς κάτι ή να πάρεις μέρος σε κάτι που να έχει άμεση σχέση με το καρναβάλι και τη μεταμφίεση, υπάρχουν ιδέες!

Φαγητό/Ποτό 

Την περίοδο των Αποκριών, όπως είναι φυσικό, υπάρχει μια κάποια κινητικότητα γενικότερα στο κέντρο της εκάστοτε πόλης και ειδικότερα στο χώρο της εστίασης. Μια ωραία επιλογή, για να περάσεις αυτές τις μέρες θα ήταν αν πήγαινες ίσως για φαγητό με την παρέα σου, την οικογένεια σου ή το αγαπημένο σου πρόσωπο ή αντίστοιχα σε κάποιο μαγαζί/μπαρ για ποτό.

Εκδρομή 

Αν και προηγουμένως αναφέραμε τη Ξάνθη και την Πάτρα για τις φημισμένες καρναβαλικές παρελάσεις τους, αν δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο θα μπορούσες, ίσως, να επιλέξεις να πας κάποια εκδρομή με φίλους ή τον/την σύντροφό σου. Να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να περάσεις όμορφα αυτές τις μέρες. Μπορεί να είναι είτε μονοήμερη εκδρομή σε κάποιο κοντινό προορισμό, είτε και διήμερο, ιδιαίτερα αν είναι την Κυριακή των Αποκριών, καθώς τότε ακολουθεί και η Καθαρά Δευτέρα. 

Όπου και να πας να περάσεις φανταστικά! Και μην ξεχνάς, να είσαι ανοιχτός αυτήν την περίοδο, η ζωή θέλει τρέλα, χαρά και ωραίες στιγμές με γέλιο και το Καρναβάλι περιλαμβάνει πολλά από αυτά!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνα Βουδούρη
Κωνσταντίνα Βουδούρη
Γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση της Επικοινωνίας. Της αρέσει πολύ να εκφράζεται μέσω της γραφής, να περνάει χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα και να ταξιδεύει. Μεγάλη της αγάπη η θάλασσα.