23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΗ Σαβίνα Γιαννάτου μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι στην Αθήνα

Η Σαβίνα Γιαννάτου μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι στην Αθήνα


Της Κωνσταντίνας Φαλέκα, 

Η Σαβίνα Γιαννάτου έρχεται στην Αθήνα από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάρτιο, στο θέατρο Άλσος, με τις μουσικές παραστάσεις «maTERRA» και «Πάω να πω στο σύννεφο»! 

Τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου μαζί με τους Primavera en Salonico παρουσιάζουν την παράσταση «maTerra», με τραγούδια της Μεσογείου και των Βαλκανίων, ενώ τις Τρίτες του Μαρτίου θα προβάλλεται η παράσταση «Πάω να πω στο σύννεφο» με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Σαβίνα Γιαννάτου γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1959 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε φωνητική στην Αθήνα, ενώ μετέπειτα μετέβει στο Λονδίνο για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο «Guildhall School of Music and Drama» του Λονδίνου. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους συνθέτες, όπως είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, η Λένα Πλάτωνος και ο Νίκος Κυπουργός. Από το 1995, συνεργάζεται με το συγκρότημα που προαναφέραμε, Primavera en Salonico. Πλέον, τα μέλη του συγκροτήματος αποτελούν μόνιμους συνεργάτες της στη δισκογραφία, αλλά και στις εμφανίσεις της στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια!

Πηγή εικόνας: savinayiannatou.com/ Δικαιώματα χρήσης: Christos Drazos

Αναφορικά με την πρώτη παράσταση, λοιπόν, με τίτλο «maTERRA», μια ποικιλία τραγουδιών από τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα πρόκειται να μας ταξιδέψουν σε ένα ευχάριστο μουσικό ταξίδι. Χάρη στην ιδιαίτερη φωνή και χροιά της Σαβίνας Γιαννάτου, αλλά και στη σημαντική συμβολή των Primavera en Salonico, θα βιώσουμε μια μαγευτική εμπειρία. Στους συντελεστές της παράστασης ανήκουν οι εξής: Κώστας Βόμβολος (ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί) και Χάρης Λαμπράκης (νέϋ). Οι ημερομηνίες της παράστασης είναι οι ακόλουθες: 8/2/2024, 15/2/2024, 22/2/2024 και 29/2/2024 στις 21:00.

Σχετικά με τη δεύτερη παράσταση, με τίτλο «Πάω να πω στο σύννεφο», τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι διατηρούν ακέραια την ποιότητά τους και σε συνδυασμό με την εκπληκτική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου, μας προκαλούν να αποκτήσουμε την εμπειρία μιας ξεχωριστής ερμηνευτικής απόδοσης. Στους συντελεστές της παράστασης ανήκουν οι εξής: Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), Τάσος Μισυρλής (βιολοντσέλο, φωνή), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί) και Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο). Οι ημερομηνίες της παράστασης είναι οι ακόλουθες: 5/3/2024, 12/3/2024, 19/3/2024 και 26/3/2024 στις 21:00.

Οι λάτρεις της ποιοτικής μουσικής δεν έχετε παρά να παρευρεθείτε στις δυο αυτές εντελώς διαφορετικές, αλλά εξίσου μοναδικές παραστάσεις, οι οποίες θα σας «αποζημιώσουν» και με το παραπάνω!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Σαβίνα Γιαννάτου: Με δύο διαφορετικές μουσικές παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος, culturenow.gr, διαθέσιμο εδώ

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνα Φαλέκα
Κωνσταντίνα Φαλέκα
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 2002 και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στη σχολή Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία, ζωγραφίζει, κάνει ταξίδια και παρακολουθεί θέματα της επικαιρότητας.