22.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά4 βήματα για να ξεκινήσεις όμορφα τη μέρα σου!

4 βήματα για να ξεκινήσεις όμορφα τη μέρα σου!


Της Κωνσταντίνας Βουδούρη, 

Οι υποχρεώσεις πολλές και η κούραση, «αγκαλιά με το άγχος», μεγάλη, ενώ εσύ κάπου ανάμεσα να προσπαθείς να ανταπεξέλθεις σε όλα. Πράγματι, είναι δύσκολο. Ωστόσο, δεν είναι ακατόρθωτο. Η καθημερινή ρουτίνα, αν και για κάποια άτομα που τρέμουν μπροστά στην ιδέα μιας αλλαγής, αντικατοπτρίζει μία φαινομενική σταθερότητα στη ζωή τους, στην ουσία δεν είναι παρά η αλλεπάλληλη και συνεχόμενη πράξη των ίδιων πραγμάτων, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχουν καμία απολύτως σημασία και ενδιαφέρον για το άτομο. 

Σηκώνεσαι, πας δουλειά, γυρνάς σπίτι κουρασμένος και ξανά το ίδιο την επόμενη μέρα. Η δουλειά, όντως, είναι άκρως σημαντική για το άτομο, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει όλα όσα θέλει. Δεν αποτελεί, όμως, το Α και το Ω στη ζωή του. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, αν δεν του αρέσει αυτό που έχει επιλέξει να ασκεί επαγγελματικά. 

Παρ’ όλα αυτά, το άρθρο αυτό δεν έχει σκοπό να σου υπενθυμίσει πόσο κουραστική μπορεί να είναι η καθημερινότητα. Αντιθέτως, είναι εδώ για να σου απαριθμήσει μερικούς τρόπους, προκειμένου να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου πριν πας στη σχολή, στη δουλειά ή, γενικότερα, προτού αρχίσεις να διευθετείς τις υποχρεώσεις σου. Αν ξεκινάς όμορφα τη μέρα σου τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο, οι δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν ευκολότερα.

Μην ανοίγεις το κινητό κατευθείαν μόλις ανοίξεις τα μάτια σου 

Ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολο, καθώς τα social media αποτελούν έναν πραγματικά καθημερινό πειρασμό, μιας και έχουν αποτελέσει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Ο υπέρογκος, όμως, αριθμός πληροφοριών που δέχεσαι με ένα και μόνο «σκρολάρισμα» στο Instagram, δεν βοηθάει καθόλου τον εγκέφαλό σου να ρυθμιστεί καταλλήλως, προκειμένου να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου και με υγιή τρόπο. Μην πιάνεις, λοιπόν, κατευθείαν το κινητό μόλις ανοίξεις τα μάτια σου. Αντιθέτως, βγες στο μπαλκόνι και ανάπνευσε λίγο καθαρό αέρα.

Μην ξεχνάς το πρωινό σου γεύμα 

Πολλοί άνθρωποι είναι αυτοί που παραλείπουν το πρωινό γεύμα, είτε επειδή δεν έχουν όρεξη να φάνε κάτι το πρωί είτε επειδή, όπως ισχυρίζονται, δεν προλαβαίνουν να καταναλώσουν το πρωινό γεύμα, κάτι τελείως λάθος. Το πρωινό γεύμα, όσο «κλισέ» και αν ακούγεται, αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς είναι αυτό που σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια, για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Ένα καλό και υγιεινό πρωινό οφείλει να είναι προτεραιότητά σου κάθε πρωί. Ένα ποτήρι χυμό ή και καφέ, ίσως, για να σου δώσει την αναγκαία ενέργεια που χρειάζεται, ιδιαίτερα αν εργάζεσαι πρωί, καθώς και κάτι χορταστικό, αλλά όχι λιπαρό σε τροφή, θα μπορούσαν να είναι κάποιες από τις πιθανές και κατάλληλες επιλογές σου.

Πηγή εικόνας: unsplash.com/ Δικαιώματα χρήσης: Jonas Jacobsson

Κάνε γυμναστική

Έχει επικρατήσει η άποψη πως η πρωινή γυμναστική είναι ίσως η πιο αποτελεσματική. Μολαταύτα, δε θα σταθώ τόσο στην αποτελεσματικότητά της όσο στον θετικό αντίκτυπο που έχει τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή του ατόμου. Λέγοντας γυμναστική, δεν εννοούμε αποκλειστικά την απαιτητική γυμναστική στα γυμναστήρια. Υπάρχουν πολλές μορφές γυμναστικής που διακρίνονται για τον σχετικά ήρεμο ρυθμό τους και φαίνεται ότι αποτελούν την ιδανική μορφή γυμναστικής, για να ξεκινήσεις ιδανικά την ημέρα σου. Για παράδειγμα, η yoga αποτελεί μία τέτοια μορφή γυμναστικής. Η ευεξία και, συνάμα, η ηρεμία και η γαλήνη που μπορεί να σου προσφέρει τόσο σε επίπεδο σωματικό όσο και ψυχικό, είναι πραγματικά αξιοσημείωτη.

Απόβαλε όλες τις αρνητικές σου σκέψεις 

Αυτό το βήμα έρχεται σε συνάρτηση με το γεγονός πως, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η σύγχρονη καθημερινότητα ενός ενήλικα είναι κατά κύριο λόγο φορτωμένη με άγχος, υποχρεώσεις και δυσκολίες. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι θετικά και αισιόδοξα, ο κόσμος θα γίνει εξίσου πιο αισιόδοξος και φωτεινός. Σήκω και πες «θα τα καταφέρω», χωρίς γκρίνια, στεναχώρια και απαισιοδοξία. Η ζωή είναι πολύ μικρή, για να σκέφτεσαι αρνητικά. 

Συμπερασματικά, μην αφεθείς στον «κυκεώνα» των αρνητικών σκέψεων, του άγχους, της γκρίνιας και της κακής διάθεσης που αυτά φέρνουν. Αντίθετα, άδραξε τη μέρα, φτιάξε ένα ευχάριστο πρόγραμμα, ετοίμασε το πρωινό σου και βγες έξω με ευδιαθεσία, τόλμη και αυτοπεποίθηση πως όλα θα πάνε καλά!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνα Βουδούρη
Κωνσταντίνα Βουδούρη
Γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση της Επικοινωνίας. Της αρέσει πολύ να εκφράζεται μέσω της γραφής, να περνάει χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα και να ταξιδεύει. Μεγάλη της αγάπη η θάλασσα.