20.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά7+1 στόχοι για τη νέα χρονιά!

7+1 στόχοι για τη νέα χρονιά!


Της Κωνσταντίνας Βουδούρη,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της. Άλλη μια χρονιά με δυσκολίες, αποτυχίες, άγχος και πολλές στεναχώριες, που ίσως βίωσες, έφτασε στο τέλος της. Βέβαια, ήταν και μια χρονιά με πολλές χαρούμενες στιγμές με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, μια χρονιά που έμαθες πολλά και κατάφερες άλλα τόσα, καθώς μην ξεχνάς πως η ζωή, δεν αποτελείται μονάχα από ευχάριστες ή αντίστοιχα δυσάρεστες στιγμές. Μια χρονιά που δίνει τη θέση της σε μια καινούρια. Το βιβλίο, λοιπόν, του 2023 έκλεισε και το βιβλίο του 2024 μόλις άνοιξε. Νέες σελίδες, νέοι στόχοι και νέες εμπειρίες ξεδιπλώνονται μπροστά σου. Ας δούμε 8 στόχους, που αν προσπαθήσεις να υλοποιήσεις, η ζωή σου θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

  1. Ταξίδεψε

Τα ταξίδια είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένα άτομο για τον εαυτό του. Μαθαίνεις νέα πράγματα, επισκέπτεσαι τοπία που έχεις δει μόνο από φωτογραφίες και το σημαντικότερο; Ζεις από κοντά την μαγεία αυτών των προορισμών. 

  1. Φρόντισε τον εαυτό σου

Η φροντίδα που οφείλεις να δείχνεις στον εαυτό σου μπορεί να έχει διττή μετάφραση. Αυτό σημαίνει πως, φροντίζοντας τον εαυτό σου, φροντίζεις τόσο το σώμα σου όσο και την ψυχή σου. Προσπάθησε να αθλείσαι, να τρως υγιεινά, να προσέχεις την υγεία σου, αλλά ταυτόχρονα προσπάθησε να αποβάλλεις το άγχος που νιώθεις, όσο περισσότερο γίνεται, να μοιράζεσαι τα συναισθήματα σου με τους άλλους, αλλά και ό,τι σε «βαραίνει». 

  1. Μην λες συνέχεια «Ναι»

Προσπάθησε να κοιτάξεις πρώτα λίγο τον εαυτό σου και όχι όλους τους άλλους. Μην προσπαθείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους, αλλά μάθε να ακούς πρώτα τον δικό σου εαυτό, γιατί αυτός είναι που έχει τη μέγιστη σημασία. 

  1. Απόκτησε νέες γνώσεις

Είτε πρόκειται για ένα πτυχίο είτε για ένα μεταπτυχιακό ή ακόμα και για ένα σεμινάριο, προσπάθησε να μην επαναπαύεσαι και να συνεχίζεις να αποκτάς νέες γνώσεις, να μαθαίνεις νέα πράγματα, να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να είσαι παραγωγικός.

Πηγή εικόνας: pixabay.com / Δικαιώματα χρήσης: USA-Reiseblogger
  1. Χαλάρωσε

Το έντονο στρες είναι δυστυχώς στις μέρες μας ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του σύγχρονου ανθρώπου που ζει σε μια μεγαλούπολη, καθώς έχει έναν υπέρογκο αριθμό υποχρεώσεων. Το άγχος, όμως, μετά από ένα σημείο δεν συμβάλλει στην παραγωγικότητα του ατόμου, αντιθέτως λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας, προκαλώντας δυσάρεστα συναισθήματα. Προσπάθησε, επομένως, να ελέγχεις το άγχος που νιώθεις και να χαλαρώνεις. 

  1. Διασκέδασε

Πολλαπλές υποχρεώσεις στη δουλειά σου τείνουν να σου στερούν τη δυνατότητα να περνάς όμορφα, να βγεις να ξεσκάσεις και να διασκεδάσεις. Όμως, στη ζωή πρέπει να περνάμε όμορφα και να μη ρουτινιάζουμε. Η διασκέδαση αδιαμφισβήτητα οφείλει να είναι κύριο συστατικό της ζωής μας. 

  1. Απόβαλε την αρνητικότητα

Λένε ότι, όταν κάνεις κάτι καλό αυτό σου γυρνάει πίσω. Συγκεκριμένα, αυτή η πεποίθηση έχει σχέση με τη φιλοσοφία γύρω από το Κάρμα. Η αρνητικότητα φθείρει τη ζωή και δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, ενώ αν προσπαθήσεις να εντάξεις στην καθημερινότητά σου μια θετικότερη στάση ζωής, θα δεις αρκετά γρήγορα μια ευχάριστη εξέλιξη στη ζωή σου. 

  1. Μοίρασε αγάπη

Η ζωή είναι αλληλένδετη με την αγάπη, διότι η τελευταία είναι το ύψιστο αγαθό και συναίσθημα που μπορεί να νιώσει και να προσφέρει ένα άτομο σε ένα άλλο. Η ύπαρξη της αγάπης είναι πολύτιμη και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Συνεπώς, προσπάθησε να μοιράζεις αγάπη, χαμόγελα και αγκαλιές. Η πληρότητα και η γαλήνη που θα νιώσεις, πραγματικά, δεν ανταλλάσσεται με τίποτα άλλο.

Μοιράζοντας, λοιπόν, αγάπη, χαμόγελα τόσο στους άλλους, αλλά κυρίως στον εαυτό σου, φροντίζοντας τον, δίνοντας του προτεραιότητα και ευκαιρίες χαλάρωσης και ξεκούρασης θα καταφέρεις να εξασφαλίσεις μια ήρεμη και όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη χρονιά!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνα Βουδούρη
Κωνσταντίνα Βουδούρη
Γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση της Επικοινωνίας. Της αρέσει πολύ να εκφράζεται μέσω της γραφής, να περνάει χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα και να ταξιδεύει. Μεγάλη της αγάπη η θάλασσα.