19.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧρονογράφημα«Απόψε θα ζηλέψει ο Κηλαηδόνης… το πάρτι που θα κάνουμε εμείς»

«Απόψε θα ζηλέψει ο Κηλαηδόνης… το πάρτι που θα κάνουμε εμείς»


Της Άννας-Νικολέτας Γρίβα,

«Θα φύγουμε απ’ τον θόρυβο της πόλης / Μια νύχτα που δεν έζησε κανείς / Απόψε θα ζηλέψει ο Κηλαηδόνης / Το πάρτι που θα κάνουμε εμείς!» υπόσχονται οι Λαθρεπιβάτες στο γνωστό τους τραγούδι «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». Και τι περιγράφει το τραγούδι; Ένα πάρτι βραδινό στην παραλία, ιδιωτικό, μεταξύ δυο ερωτευμένων. Με μπύρες, μουσική και το φως του φεγγαριού. Ένα πάρτι, μια γιορτή, τελικά δεν χρειάζεται πολλά… παρά μόνο πρόσωπα αγαπημένα και κάτι που απολαμβάνουν όλοι, χορό, μουσική, επιτραπέζια, βιβλία, δηλαδή ό,τι ο καθένας αγαπά.

Έχω κάνει πολλά πάρτι γενεθλίων στη ζωή μου. Και κάθε χρόνο, επί πολλά συναπτά έτη, προσπαθούσα να ξεπεράσω τον εαυτό μου από άποψη πρωτοτυπίας. Και η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές το πετύχαινα. Παιδότοπος όταν ήμουν μικρή και αργότερα από σινεμά, μέχρι μπόουλινγκ και καραόκε. Κάθε χρόνο και άλλη δραστηριότητα, άλλος τρόπος διασκέδασης για εμένα και την παρέα μου. Δεν θα πω, όμως, ψέματα, καθένα από αυτά τα πάρτι έχει μια ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μου… κυρίως επειδή διασκεδάζαμε όλοι μαζί.

Πηγή Εικόνας: Instagram.com/ Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: cumberlandcitycouncil.

Μου πήρε πολλά χρόνια να συνειδητοποιήσω πως η καρδιά αυτών των πάρτι ήταν στην πραγματικότητα η παρέα: οι παιδικοί μου φίλοι, η παρέα μου από το σχολείο και πλέον από τη σχολή. Έτσι, σκεπτόμενη πώς θα μπορέσω να κάνω φέτος κάτι αξέχαστο, όπως άλλωστε αρμόζει σε πάρτι 21ων γενεθλίων, αποφάσισα να κάνω ένα πάρτι… «απλό» θα έλεγε κανείς για τα δικά μου δεδομένα, με πολύ χορό, ευρύτατο μουσικό ρεπερτόριο, από ροκ των 80s μέχρι ποπ της περασμένης δεκαετίας και λαϊκά για το τέλος της βραδιάς, νόστιμο φαγητό και φίλους. Και πράγματι, είναι ένα πάρτι που θα μείνει για πάντα «χαραγμένο» στη μνήμη μου.

Καθώς, λοιπόν, πλησιάζει η στιγμή αυτή της χρονιάς των υπέρλαμπρων πάρτι, των πολυτελών φορεμάτων, των αμέτρητων ποσοτήτων σαμπάνιας, θα ήθελα να υπενθυμίσω αυτό που τελικά πραγματικά μετράει. Ακόμη κι αν δεν έχετε κανονίσει κάποια «γκράντε» έξοδο για τη φετινή Πρωτοχρονιά, ακόμη κι αν έχετε ίσως απογοητευτεί που θα την περάσετε στο σπίτι οικογενειακά και όχι με φίλους στα μπουζούκια, θυμηθείτε το εξής: υπάρχει πάντα τρόπος να περάσουμε καλά, αρκεί να είμαστε μαζί.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα-Νικολέτα Γρίβα
Άννα-Νικολέτα Γρίβα
Γεννήθηκε το 2002 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε, και είναι φοιτήτρια του ΕΚΠΑ στο τμήμα Βιολογίας. Την ενδιαφέρουν θέματα που αφορούν την έρευνα και τις επιστήμες, και ιδίως τη βιολογία, την ιατρική, το διάστημα, τη φιλοσοφία και τη βιοηθική, ενώ παράλληλα αγαπά την αρθρογραφία. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία και επιστημονικά άρθρα, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τον μοντέρνο χορό και ερασιτεχνικά με την αστροφωτογραφία.