22.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάHostel: Μια δημοφιλής και συμφέρουσα εναλλακτική

Hostel: Μια δημοφιλής και συμφέρουσα εναλλακτική


Της Κωνσταντίνας Φαλέκα,

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι όλο και περισσότερος κόσμος, όταν πάει κάπου διακοπές, επιλέγει να μείνει σε κάποιο hostel, αντί για ξενοδοχείο. Hostel, όπως ήδη γνωρίζουν πλέον οι περισσότεροι, θεωρείται ένα είδος καταλύματος, το οποίο παρέχεται σε πολύ χαμηλή τιμή και προτιμάται, συνήθως, από άτομα που δεν έχουν πρόβλημα να μοιραστούν το δωμάτιό τους με αγνώστους. Η εναλλακτική αυτή, λοιπόν, είναι πλέον αρκετά δημοφιλής και απευθύνεται σε ταξιδευτές όλων των ηλικιών. Ωστόσο, είναι περισσότερο διαδεδομένη μεταξύ των φοιτητών και των νεαρών ταξιδευτών γενικότερα, καθώς αυτοί είναι που επιθυμούν να ταξιδέψουν, ξοδεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη να μείνεις σε κάποιο hostel, τότε σου προτείνουμε σίγουρα να το επιχειρήσεις κάποια στιγμή, με την πρώτη ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί.

Σε περίπτωση που ταξιδεύεις με μεγάλη παρέα, η διαμονή σε ένα hostel είναι η ιδανικότερη επιλογή για εσάς, καθώς ο συνηθέστερος αριθμός ατόμων που φιλοξενεί είναι από τέσσερα έως οκτώ. Όμως, ακόμα κι αν ταξιδεύεις μόνος σου, είναι μια ευκαιρία για να κοινωνικοποιηθείς και να γνωρίσεις νέα άτομα από διάφορες χώρες. Μπορείς να πληροφορηθείς για άλλες κουλτούρες, συνήθειες και έθιμα που υπάρχουν ανά τον κόσμο, αλλά και να πάρεις έμπνευση για το επόμενο ταξίδι σου. Επιπλέον, αν είσαι ντροπαλός ή κλειστός χαρακτήρας, είναι μια ευκαιρία να βάλεις μια πρόκληση στον εαυτό σου. Στην τελική, αν επιθυμείς να ταξιδεύεις συχνά στο εξωτερικό, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να συμβιβαστείς με ορισμένες καταστάσεις. Ακόμα κι αν στο τέλος δοκιμάσεις να μείνεις σε hostel και το μετανιώσεις, πιστεύουμε ότι και πάλι αξίζει μια δοκιμή.

Πηγή εικόνας: Marcus Loke / Unsplash 

Όσον αφορά το θέμα της καθαριότητας, το οποίο πιθανότατα να σε ανησυχεί, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πως, όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλο ξενοδοχείο, έτσι και οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι ενός hostel επιθυμούν οι επισκέπτες, φεύγοντας, να μένουν ευχαριστημένοι και –ενδεχομένως– να τους προτιμήσουν και μελλοντικά. Επομένως, κατά πάσα πιθανότητα, θα φροντίσουν τα δωμάτια να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί και το αντίθετο, όπως άλλωστε μπορεί να συμβεί και σε ένα φθηνόή και όχι– ξενοδοχείο. Ωστόσο, το γεγονός ότι ζούμε στην εποχή του διαδικτύου συνεπάγεται τη μείωση αυτής της πιθανότητας. Δεν συμφέρει κανένα κατάλυμα να έχει τέτοιου είδους σχόλια. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι ωφέλιμο να διαβάζουμε προσεκτικά τις κριτικές που υπάρχουν στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί από παλιότερους πελάτες.

Εν ολίγοις, η διαμονή σε κάποιο hostel, κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, αποτελεί μια συμφέρουσα εναλλακτική λύση, καθώς γλιτώνεις πολλά χρήματα. Πέραν αυτού, αν σκοπεύεις να λείπεις ολόκληρη τη μέρα εκτός καταλύματος και να επιστρέφεις απλώς για έναν ύπνο, δεν υπάρχει λόγος να μείνεις σε κάποιο δωμάτιο ή ξενοδοχείο πολυτελείας. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, αυτό θα ήταν περιττό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ από πλευράς σου είναι καλή έρευνα σχετικά με το κατάλυμα που σκοπεύεις να μείνεις. Με άλλα λόγια, φρόντισε να διαβάσεις για τις παροχές του, αλλά και τις κριτικές που υπάρχουν για αυτό στο διαδίκτυο από προηγούμενους πελάτες, προκειμένου να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα. Οι φωτογραφίες από μόνες τους δεν αρκούν. 

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως, όπως ακριβώς περιμένεις εσύ από τους υπόλοιπους συγκατοίκους σου –τους οποίους μέχρι προηγουμένως δεν γνώριζες καθόλου– να σε σεβαστούν, αντίστοιχα οφείλεις κι εσύ από πλευράς σου να είσαι σωστός, ευγενικός και τυπικός απέναντί τους.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Hostel: 5 μύθοι που δεν ισχύουν, arttravel.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνα Φαλέκα
Κωνσταντίνα Φαλέκα
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 2002 και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στη σχολή Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία, ζωγραφίζει, κάνει ταξίδια και παρακολουθεί θέματα της επικαιρότητας.