23.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΟ πρωταθλητής της «κωλοτούμπας»

Ο πρωταθλητής της «κωλοτούμπας»


Της Γεωργίας Σκαμπελτζή,

Για ακόμα μια φορά όλοι εμείς ως Έλληνες πολίτες παρακολουθούμε δημόσια πρόσωπα και, πιο συγκεκριμένα, κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις, χωρίς ίχνος φειδούς. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων της κοινής γνώμης κατά τη διάρκεια συνεντεύξεών του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αλλά τι πιο σύνηθες να συμβεί; Πολλές φορές έχει επιδοθεί, άλλωστε, στο αγώνισμα της «κωλοτούμπας».

Για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η «κυριαρχία» του Μητσοτάκη στην πολιτική σκηνή οφείλεται στο γεγονός ότι οι Αρχηγοί των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ασχολούνται με θέματα που δεν βρίσκονται στην ατζέντα, αναφέροντας, μεταξύ αυτών, το αίτημα για την απόδοση της Δικαιοσύνης στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών. Τόσο κυνικός είναι ο Υπουργός που θεωρεί ήσσονος σημασίας το ζήτημα; Ο απολογισμός των 57 νεκρών λόγω της αδιαφορίας του κράτους δεν αφορά κανέναν πολίτη, όπως τουλάχιστον θεωρεί για να καθησυχάζει τη συνείδησή του;

Οι οικογένειες των 57 θυμάτων πιστεύει ότι δεν πρέπει να εκπροσωπηθούν από τις πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου για να νιώσουν μια υποτυπώδη, έστω, δικαίωση, με την τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων; Ή μήπως πρέπει να λησμονήσουν το έγκλημα και να υποκριθούν ότι δεν συνέβη ποτέ, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος για τις δηλώσεις του;

Πηγή εικόνας: naftemporiki.gr / Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Είτε έλαβε υπ’ όψιν την κοινωνική κατακραυγή, είτε το πολιτικό κόστος, προσωπικό και κομματικό, είτε την εξαγγελία μηνύσεων από τους συγγενείς των θυμάτων, έκανε για άλλη μια φορά τη γνωστή «κωλοτούμπα», σε μια προσπάθεια να σώσει ό,τι σώζεται και ρίχνοντας το μπαλάκι στην Αντιπολίτευση που διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του.

Τελικά, στην Κυβέρνηση είναι υπερήφανοι για τις δηλώσεις των Υπουργών τους; Γιατί δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που ο Γεωργιάδης προκαλεί με τις δηλώσεις του, αλλά ούτε ο μόνος. Αν αναλογιστούμε μόνο το πρόσφατο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι τοποθετήσεις και άλλων στελεχών έχουν διχάσει, όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Δημήτρης Καιρίδης.

Γνωρίζοντας, δε, την τακτική της Κυβέρνησης, φυσικά κανείς δεν περιμένει την αποπομπή του Αδώνιδος Γεωργιάδη από τον υπουργικό θώκο, πολλώ δε μάλλον από το Κοινοβούλιο. Κάποια στιγμή, πρέπει να υπάρξει «τιμωρία» για τέτοιου είδους δηλώσεις. Κατά τα άλλα, στον «μικρόκοσμο» της Κυβέρνησης όλα βαίνουν καλώς και το 41% του Ιουνίου τους αρκεί για να «κοιμούνται ήσυχοι».


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργία Σκαμπελτζή, Διευθύντρια Έκδοσης
Γεωργία Σκαμπελτζή, Διευθύντρια Έκδοσης
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1995. Απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Νεοελληνική Φιλολογία: Ερμηνεία, Κριτική και Κειμενικές Σπουδές του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ανάγνωση βιβλίων, με τη μουσική και τα παζλ.