23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΜια «κόκκινη» γραμμή στο «Για Πάντα ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Μια «κόκκινη» γραμμή στο «Για Πάντα ΠΑ.ΣΟ.Κ.»


Της Άννας Βραϊμάκη,

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι λίγες μέρες μετά από τον 2ο γύρο των Εθνικών Εκλογών ο Ανδρέας Λοβέρδος παραιτήθηκε ως μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στέλνοντας μια επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι αιτίες της παραίτησης του είναι ακόμη άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά και το επιτελείο του Προέδρου στην Χαριλάου Τρικούπη δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ώστε να πείσουν τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή να παραμείνει στο κόμμα που το είχε εκπροσωπήσει αρκετές φορές με θέσεις ευθύνης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Λοβέρδος σε συνέντευξη που έδωσε ανέφερε ότι από το 2021 που είχε θέσει υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την ανάδειξη νέου Προέδρου, έβλεπε την κατάρρευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γι’ αυτόν τον λόγο είχε δεσμευτεί στο υπερδιπλάσιο ποσοστό του κόμματος. Σε περίπτωση, όμως, που δεν θα πετύχαινε τον στόχο του αν εκλεγόταν Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα δήλωνε παραίτηση.

Τόνισε ότι δεν περίμενε να φτάσει το πολιτικό κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο ποσοστό του 20% στις πρώτες εκλογές και στο 17,8% στις δεύτερες, του Ιουνίου. Βέβαια, δεν είχε προβλέψει ούτε τους εσωκομματικούς διχασμούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ούτε την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη.

Πηγή εικόνας: avgi.gr Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θεωρεί ότι βγήκε αληθινός σ’ αυτά που είχε αναφέρει για την κατάρρευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η δημοκρατική παράταξη του Νίκου Ανδρουλάκη δεν εκμεταλλεύθηκε σωστά αυτή την ευκαιρία. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν κατάφερε να γίνει η δεύτερη δύναμη στις Εκλογές του Ιουνίου, στόχος που μετατίθεται για τις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση που έλαβε τον Ιούλιο να αποχωρήσει συνολικά από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., σβήνοντας την πολιτική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Η αφορμή για να εκφράσει αυτή την άποψη είναι οι μετακινήσεις προσώπων από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη όπου μπορούν να ανοίξουν τις συζητήσεις για τη σύμπραξη ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Πηγή εικόνας: ertnews.gr Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής θεωρεί ότι ευτυχώς που δεν ανήκει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί θα απορούσε για τη συμμετοχή του σ’ αυτό το κόμμα, αφού ο διάλογος μεταξύ αυτών των δύο μικρών κομμάτων δεν έχει χαρακτηριστικά κυβερνητικής προοπτικής και οράματος, ακόμα και αν ενωθούν. Έτσι, στο μόνο κόμμα που βλέπει να βαδίζει σε σταθερούς και εκσυγχρονιστικούς ρυθμούς είναι το κυβερνών, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τις τελευταίες μέρες η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου δείχνει ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής να ταχθεί με το μέρος της Νέας Δημοκρατίας, αν αναλογιστεί κανείς τις κοινές τοποθετήσεις όπως θεώρησε σωστή και επιβεβλημένη την αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία του Ο.Η.Ε. για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, γεγονός που βρίσκει αντίθετους τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων.

Ενδιαφέρον μας έχουν προξενήσει οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ., όπως του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη, που ο δεύτερος ξέρουμε ότι είναι καλός φίλος του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι θα ήταν χαρούμενος εάν ο Λοβέρδος ταχθεί με το μέρος της Νέας Δημοκρατίας, επειδή έχει συνυπάρξει σε Κυβέρνηση μαζί του το 2015 και γνωρίζει την προσφορά του στην Κοινωνία.

Πηγή εικόνας: kathimerini.gr Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΙΝΤΙΜΕ 

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει αποφασίσει για το πολιτικό του μέλλον και σε λίγο θα κάνει γνωστή σ’ όλους την απόφαση του. Άραγε, θα είναι υποψήφιος Βουλευτής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ν.Δ. ή ετοιμάζει την είσοδο ενός νέου κόμματος; Περιμένουμε εξελίξεις!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Βραϊμάκη
Άννα Βραϊμάκη
Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας το 2003. Σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο Τμήμα Φιλοσοφίας. Μιλάει δυο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά. Ενδιαφέρεται για πολιτικά και κοινωνικά θέματα που κάνουν αισθητή την παρουσία τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Στον ελεύθερό της χρόνο, ασχολείται με την πολιτική, διαβάζει βιβλία και της αρέσει να παρευρίσκεται σε ημερίδες που θίγουν κοινωνικά ζητήματα, όπως η θέση της γυναίκας.