17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤο OffLine Post μέσα από την πένα 5 παλαιών συνεργατών

Το OffLine Post μέσα από την πένα 5 παλαιών συνεργατών


Σύνταξη του OffLine Post,

Πριν από 5 χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το OffLine Post, αναπτύσσοντας μια σταθερά ανοδική πορεία στον τομέα της αρθρογραφίας και ευρισκόμενο στον παλμό των εξελίξεων. Αυτή η διαρκής εξέλιξη δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη συμβολή των συνεργατών του, οι οποίοι προσέφεραν αφειδώς τις υπηρεσίες τους και παραμένουν στο πλευρό του site με αγάπη.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγαπημένοι μας συνεργάτες, που υπήρξαν Αρχισυντάκτες ή Υποδιευθυντές του εγχειρήματος ανά διαστήματα: η Γιώτα Κοσκινά, η Δέσποινα Κάντα, ο Νίκος Τσελέντης, η Ελευθερία Κωνστάντιου και η Πέννυ Θεοδωρακοπούλου, μας έκαναν την ιδιαίτερη τιμή να μιλήσουν για την εμπειρία που αποκόμισαν μέσα από τη συμμετοχή τους στο OffLine Post.

Η Γιώτα Κοσκινά. Πηγή εικόνας: Από το προσωπικό αρχείο της Γιώτας Κοσκινά

Γιώτα Κοσκινά: «Η τέχνη να γράφεις είναι η τέχνη να συντομεύεις», Άντον Τσέχωφ. Σκεπτόμενη το γνωμικό του Άντον Τσέχωφ, αποδέχθηκα την πρόταση του φίλου και Διευθυντή του OffLine Post, Νικόλαου Ερμή, να ηγηθώ της συντακτικής ομάδας της πολιτικής στήλης του site. Ως άνθρωπος, αλλά και ως πολιτικός επιστήμων, είχα την επιθυμία να υπάρξει ένα βήμα σε νέους ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων, που θα μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Αυτή τη βούληση ήρθε να υλοποιήσει το 2018 το OffLine Post και να δώσει σε εμένα και σε πολλούς ακόμα νέους ένα βήμα ανάπτυξης καθημερινών σκέψεων και προβληματισμών. Πιο συγκεκριμένα, ούσα απόφοιτη της σχολής Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ξεκινώντας ένα μεταπτυχιακό με αντικείμενο την Πολιτική Επικοινωνία και εργαζόμενη ως Σύμβουλος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να συμμετέχω σε έναν νεανικό, ανεξάρτητο φορέα γνώμης και σχολιασμού των πολιτικών δρώμενων σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο για την ελληνική πολιτική σκηνή.

Χρόνια πολλά OffLine Post! Συνέχισε να ενθαρρύνεις την ανάγκη των νέων ανθρώπων να συμμετέχουν ενεργά και να είναι παρόντες σε έναν κόσμο και μια χώρα που προοδεύει!

Η Δέσποινα Κάντα. Πηγή εικόνας: Από το προσωπικό αρχείο της Δέσποινας Κάντα

Δέσποινα Κάντα: Το 2019, εντάχθηκα με μεγάλη χαρά στην πολλά υποσχόμενη ομάδα του OffLine Post, στις θεματικές ενότητες της Πολιτικής και των Διεθνών Σχέσεων. Σύντομα, ανέλαβα ως Αρχισυντάκτρια την ομάδα των Πολιτικών, απέκτησα συνεργάτες με άποψη, γνώρισα νέους με το θάρρος της γνώμης τους, με επιχειρήματα, φίλους που διατηρούμε επαφή μέχρι και σήμερα. Δουλέψαμε μαζί με συνέπεια, κυρίως τροφοδοτώντας με άρθρα γνώμης την αγαπημένη μας σελίδα, η οποία μας έδωσε τον «χώρο» να παράγουμε ανεπηρέαστοι, να μοιραστούμε τα πιστεύω μας και να είμαστε μέρος του εγχειρήματος αυτού, που φιλοδοξούσε εξαρχής να αποτελέσει πεδίο γόνιμου διαλόγου.

Σήμερα, κλείνοντας 5 χρόνια, το OffLine Post όχι μόνο έχει εκπληρώσει τον αρχικό αυτόν στόχο του, αλλά έχει, επίσης, χαρίσει σε πολλούς ακόμα νέους συνεργάτες, όπως έκανε και με εμάς, εμπειρίες, τριβή με την αρθρογραφία, τη διοργάνωση ημερίδων και σχέσεις που πάντα θα λαμβάνονται υπ’ όψιν στην προσωπική και επαγγελματική μας πορεία.

Εύχομαι από καρδιάς η ομάδα του OffLine Post να συνεχίσει το έργο της με την ίδια ζέση. Για τους σημερινούς αλλά και τους μελλοντικούς άξιους συντάκτες, να θυμόσαστε: Ποτέ δεν ξέρετε ποιός θα διαβάσει τα άρθρα σας και πού αυτά μπορούν να σας οδηγήσουν. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους!

Ο Νίκος Τσελέντης. Πηγή εικόνας: Από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Τσελέντη

Νίκος Τσελέντης: Το OffLine Post με συντρόφευσε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων, αρχικά ως αναγνώστης και μετέπειτα με την ιδιότητα του μέλους αυτού του νεανικού φορέα. Στη διετή μου παραμονή, κάλυψα στο έπακρο τις ακαδημαϊκές μου ανησυχίες, καθώς το site μου παρείχε μία ασφαλή σκέπη, κάτω από την οποία μπορούσα να εκφραστώ μέσω της γραφής. Μάλιστα, είχα την τιμή να κερδίσω την εμπιστοσύνη της Διοίκησης και να αναλάβω καθήκοντα Αρχισυντάκτη Διεθνών Θεμάτων και Αρχισυντάκτη Έκδοσης, μαθαίνοντας να διαχειρίζομαι καταστάσεις, να είμαι εφευρετικός και πάντοτε διαθέσιμος στους υπόλοιπους συνεργάτες μου για οποιαδήποτε βοήθεια. Τα άτομα που γνώρισα και τα εγχειρήματα που φέραμε εις πέρας αποτελούν μέχρι και σήμερα κορωνίδα της συνολικής μου εμπειρίας, η οποία με ικανοποίησε στο έπακρο.

Ευχή μου, λοιπόν, για αυτά τα πέμπτα «γενέθλια» είναι να αγκαλιάσει όλο και περισσότερος κόσμος το site, το οποίο βρίσκεται στον παλμό των εξελίξεων• εντός μα, κυρίως, «Εκτός Γραμμής».

Η Ελευθερία Κωνστάντιου. Πηγή εικόνας: Από το προσωπικό αρχείο της Ελευθερίας Κωνστάντιου

Ελευθερία Κωνστάντιου: «Θέλουμε να γράψεις 100-150 λέξεις για το OffLine Post με αφορμή τα γενέθλιά μας», μου ζήτησε η πολυαγαπημένη ομάδα του site, λίγες ημέρες νωρίτερα. Γίνεται, όμως, να χωρέσει ένα μικρό κειμενάκι σκέψεις, συναισθήματα κι ευχές για ένα σημαντικό κομμάτι των πρώτων χρόνων της ενήλικης ζωής μου; Το τι είναι για πολλούς από εμάς το OffLine Post ειπώθηκε και θα ειπωθεί αρκετές φορές τη γιορτινή αυτή ημέρα. Η μνεία η δική μου δεν θα ήθελα να αναφέρεται στην ύλη ή σε όλα αυτά που λίγο-πολύ όλοι θα αναφέρουν. Θα ήθελα να μιλήσω για όλους όσοι με την αποτύπωση των σκέψεών τους έδωσαν το έναυσμα στον αναγνώστη να προβληματιστεί. Σε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να βγει ένα άρθρο επικαιρότητας στην ώρα του ή προσπαθώντας για το καλύτερο για ένα απαιτητικό project. Γιατί το OffLine Post είναι η ακούραστη ομάδα του· από τη διοίκηση και τους αρθρογράφους μέχρι την ομάδα της διόρθωσης και των social media. Είναι η φωνή των νέων επιστημόνων, που με ψυχή δίνουν ελπίδα σε μια κοινωνία με τόσα προβλήματα. Είναι τρία υπέροχα, για εμένα, χρόνια, που όσα έδωσα τα πήρα πίσω και με το παραπάνω.

Χρόνια πολλά OffLine μας! Συνέχισε να αποτελείς τη φωνή μας!

Η Πέννυ Θεοδωρακοπούλου. Πηγή εικόνας: Από το προσωπικό αρχείο της Πέννυς Θεοδωρακοπούλου

Πέννυ Θεοδωρακοπούλου: Έχοντας υπάρξει μέλος του OffLine Post από τον Ιούνιο του 2021 έως τον φετινό Ιούνιο, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν όντως μια αξέχαστη εμπειρία. Πέρα από το γεγονός ότι βελτιώνεις τον γραπτό σου λόγο μέσω συγγραφής άρθρων που θες εσύ να γράψεις και να εκφράσεις τη γνώμη σου πάνω σε ένα θέμα, σου δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθείς στο site και να αναλάβεις κάποια θέση ευθύνης (λ.χ. αρχισυνταξία). Ένα πράγμα είναι σίγουρο: είτε αναλάβεις θέση ευθύνης είτε όχι, εξελίσσεσαι όπως και να ‘χει, πράγμα το οποίο θα σε βοηθήσει (όπως συνέβη και σε μένα) στη μελλοντική σου δουλειά, αλλά και στην καθημερινότητά σου!

Χρόνια πολλά OffLine Post!


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ