21.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΥπάρχει, τελικά, λάθος timing;

Υπάρχει, τελικά, λάθος timing;


Της Ηλιάνας Πολύζου,

Timing… Ο κατάλληλος χρόνος, η ιδανική στιγμή, αυτός ο συγχρονισμός που μπορεί να φέρει δύο ανθρώπους κοντά. Τι συμβαίνει όμως όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα θέλαμε; Όταν η στιγμή δεν είναι ιδανική; Όταν το timing είναι λάθος;

Όλοι σε κάποια φάση τη ζωή μας πιστέψαμε ότι γνωρίσαμε το σωστό άτομο αλλά τη λάθος στιγμή, ή ότι μία ευκαιρία ήρθε όσο δεν ήμασταν έτοιμοι. Και ποιος ευθύνεται για τις χαμένες αυτές ευκαιρίες; Το κακό timing;

Η ώρα να απελευθερώσουμε το timing από όλες τις ευθύνες που του έχουμε φορτώσει έχει έρθει. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος στιγμή. Υπάρχουν σωστοί και λάθος άνθρωποι. Για αυτό δεν πρέπει να αναζητούμε την κατάλληλη στιγμή, αλλά τον κατάλληλο άνθρωπο. Αυτόν που δε θα περιμένει την αφορμή, αλλά θα τη δημιουργήσει.

Το timing στη ζωή μας είναι πάντα σωστό, όσο αποκαρδιωτικό και αν ακούγεται. Ακόμη και αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως επιθυμούσαμε, δεν σημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή είναι κακή. Για να μη συνέβη, σημαίνει πως δεν άξιζε στα αλήθεια.

Πηγή εικόνας: pexels.com. Δικαιώματα χρήσης: CottonBro studio

Σε μία προσπάθεια να μην πληγώσουμε τον εαυτό μας, μετατρέπουμε το timing σε αποδιοπομπαίο τράγο και του επιρρίπτουμε τις ευθύνες. Η ψυχική μας ανετοιμότητα, η άρνηση να δεχθούμε ότι τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θέλαμε, μας οδηγούν σε μία διαδικασία αναζήτησης δικαιολογιών για να προστατέψουμε το εγώ μας, και η λάθος στιγμή βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας. Αν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος, οπότε αν δεν βρεθεί τρόπος, μάλλον δεν ευθύνεται η κακή στιγμή.

Δεν γίνεται με όλους τους ανθρώπους που θα περάσουν από τη ζωή μας το timing να είναι σωστό. Και αυτό, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν μπορεί κάθε άνθρωπος που θα βρεθεί στο δρόμο μας να μείνει στη ζωή μας. Κάθε ένας έχει κάτι, ωστόσο, να μας διδάξει. Μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε τον εαυτό μας ή να εξελιχθούμε σε κάποιον τομέα. Μπορεί επίσης να μας μπλέξει σε συναισθηματικά άσχημες καταστάσεις, αλλά ακόμα και από αυτές, θα βγούμε πιο δυνατοί. Το timing ξέρει, αρκεί να του δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη.

Όταν είναι να συμβεί, θα συμβεί. Χωρίς πιέσεις, εντάσεις και κυρίως, χωρίς να βιάζουμε καταστάσεις. Ακόμη και αν κατηγορούμε το σύμπαν γιατί θεωρούμε ότι είναι εναντίον μας, πρέπει να κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη τη σωστή στιγμή.

Το να χάνεις από δίπλα σου έναν άνθρωπο που θεωρούσες ιδανικό για εσένα, που πληρούσε κάθε άτυπη προδιαγραφή που έχεις θέσει, είναι σίγουρα απογοητευτικό. Κάθε άτομο –ακόμη και αν δεν ήταν το σωστό– είναι ένα ξεχωριστό πολύτιμο μάθημα. Μερικά άτομα είναι γραφτό να μείνουν για μικρό διάστημα στη ζωή μας, αυτό, όμως, δεν ισχύει και για τις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε μαζί τους.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιάνα Πολύζου
Ηλιάνα Πολύζου
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 2002. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με το κλάδο σπουδών της προσανατολίζεται προς το ποινικό δίκαιο. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με εθελοντικές δράσεις.