22 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΕπιλογές για ένα pet friendly ταξίδι

Επιλογές για ένα pet friendly ταξίδι


Της Νικολίας Καλαμπόκα, 

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και στην άδειά σου δεν μπορείς να αφήσεις πίσω τη τετράποδη παρέα σου. Όμως, που θα περάσεις καλύτερα εσύ και ο φίλος σου και ποιοι είναι οι πιο pet friendly καλοκαιρινοί προορισμοί; Το ζωάκι σου σίγουρα θα ταλαιπωρηθεί παραπάνω σε μία πολύωρη διαδρομή, οπότε όποιο μέρος και να επισκεφτείς φρόντισε να μην απέχει από το σπίτι σου περισσότερο από τρεις ώρες και σίγουρα αν ταξιδέψεις οδικώς διάλεξε πρωινές ή βραδινές ώρες για να αποφύγετε κι οι δύο τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι καλύτερες επιλογές για να φτάσετε οδικώς, αν βρίσκεσαι κοντά στην Αθήνα, είναι η Λευκάδα, το Πήλιο ή ακόμα νοτιότερα η Μάνη.

Αν, όμως, νιώθετε άνετα (κι εσύ κι εκείνο) στο πλοίο αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι νησιωτικοί προορισμοί για εσένα και το τετράποδο φίλο σου. Στα πλοία, συνήθως, υπάρχουν (όχι πάντα) ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για το ταξίδι των κατοικίδιων.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Το νησί που φημίζεται εδώ και πολλά χρόνια για τη φιλική διάθεση που έχουν οι ντόπιοι του προς τα κατοικίδια είναι η Σαμοθράκη. Ιδανική αν ταξιδεύεις από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς δεν θα σπαταλήσεις όλη τη μέρα σου στο ταξίδι. Η Σαμοθράκη ή το νησί των καταρρακτών έχει πλούσια βλάστηση και πολλά μέρη για πεζοπορία και βόλτες που θα ευχαριστηθεί και το ζωάκι σου, αλλά κι εσύ αν αγαπάς τη φύση.

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΑ

Αν οι διακοπές σας ξεκινάνε από το λιμάνι του Πειραιά σκέψου να επισκεφτείς το Αγκίστρι (μόλις 1 ώρα) ή την Αίγινα. Στο πρώτο χάρη στη φυσική σκιά και στις δασικές εκτάσεις δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για την παρέα σου. Σε συνδυασμό με την ελάχιστη κίνηση αυτοκινήτων το καθιστά ιδανικό, για να απολαύσεις μία μεγάλη βόλτα, χωρίς άγχος με το σκυλάκι σου.

Πηγή εικόνας: Unsplash. Φωτογράφος: Patrick Carr

Η Αίγινα ένα νησί που προτείνεται αν σου αρέσει η φύση και απολαμβάνεις την εμπειρία του camping. Αν πάλι δεν αγαπάς την ιδέα της σκηνής υπάρχουν δεκάδες ξενοδοχεία κατά μήκος του νησιού που δέχονται κατοικίδια. Κι οι δύο είναι σύντομοι και χαλαρoί προορισμοί αν αυτό που ψάχνεις στην άδειά σου είναι να ξεφύγεις από τις συνήθειες της πόλης και της τουριστικής βαβούρας. Αν, όμως, αναζητάς κάτι ελαφρώς πιο τουριστικό σου προτείνω τη Σέριφο ή τη Σύρο και τα δύο υπάρχουν μη οργανωμένες παραλίες και ταυτόχρονα δεν «πήζουν» από κόσμο.

ΚΥΘΗΡΑ

Αν πάλι έχεις αφετηρία των διακοπών σου την Πελοπόννησο (κυρίως νότια της Πελοποννήσου), τα Κύθηρα γνωστά για τις γαλαζοπράσινες παραλίες είναι ιδανικά. Βέβαια, το αμάξι θα σου φανεί απαραίτητο για τις μεγάλες αποστάσεις του νησιού. Όμως, φτάνοντας στις ήσυχες παραλίες των Κυθήρων θα ανταμειφθείτε κι οι δύο. Μία καλή ιδέα είναι να επισκεφτείς και τα διπλανά νησιά την Ελαφόνησο και τα Αντικύθηρα.

Όλοι οι αυτοί οι προορισμοί έχουν άπλετες ανοργάνωτες παραλίες για παιχνίδι στην άμμο χωρίς ιδιαίτερη κοσμοσυρροή. Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να ενημερώσεις το κατάλυμά σας και να διαθέτεις πιστοποιητικά εμβολιασμού που μπορεί να ζητηθούν.

Όποιον προορισμό και αν διαλέξεις μόλις φτάσετε δώσε λίγο χρόνο στο ζωάκι σου για να εγκλιματιστεί.


ΕΝΔΕΙΚΤΙKH ΠΗΓH
  • Τα καλύτερα νησιά για διακοπές με τον σκύλο, ferryhopper.com, Διαθέσιμο εδώ


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολία Καλαμπόκα
Νικολία Καλαμπόκα
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 2003, μένει και πλέον σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφίας της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρά το γεγονός ότι της αρέσουν τα μαθήματα της σχολής της στοχεύει επαγγελματικά στην Ειδική Αγωγή. Είναι λάτρης της καλής κουζίνας και για αυτό στον ελεύθερό της χρόνο επιλέγει την μαγειρική αν όχι την λογοτεχνία.